Close
De kinderkamer van.. Fen!

De kinderkamer van.. Fen!

Oh wow.. wat hebben we weer een prachtig kamertje om te laten zien. De kinderkamer van Fen is zo leuk ingericht. MOM Alica geeft je een rondleiding door het kamertje en vertelt je uitgebreid over de items, stijl, haar inspiratie en shop adressen. 

Kijk ook: ‘De kinderkamer van.. Yula!

de kinderkamer van fen rotan kastje

De kinderkamer van Fen

Wie ben je?
‘Mijn naam is Alica, ik woon samen met mijn man Niels en onze kids Mik (7 jaar) & Fen (3 jaar) in Emmeloord. Ik werk parttime als kapster in een leuke salon ook in Emmeloord. Ik ben graag bezig met stylen & interieur. Daardoor verandert het nog wel eens bij ons in huis haha!’

de kinderkamer van fen peuterbed

Dat behang heb ik al gekocht voor we begonnen aan haar kamer.

Heb je van te voren bedacht hoe het kamertje er uit moest gaan zien, of is het zo gelopen?
‘We hebben eerst de basis gelegd met meubels en het bloemen behang. Dat behang heb ik al gekocht voor we begonnen aan haar kamer. Toen de basis van het kamertje klaar was, heb ik eigenlijk pas bedacht welke muur ik in welke kleur wilde verven. Dus ja, ik heb van te voren echt wel bedacht hoe ik het wilde, maar er later ook wel dingetjes aan gepast en aan toegevoegd.

Een jaar geleden zijn wij verhuisd. In ons vorige huis was Fen haar kamertje heel klein en nog wat in gericht op het “baby” zijn, denk aan commode & ledikant. Nu ze wat groter werd en haar nieuwe kamer ook, mochten deze spullen de deur uit en kon ik echt een Meisjeskamer met speelgelegenheid creëeren. Ik heb veel inspiratie op Pinterest & instagram gevonden.’

kinderkamer van fen kast

Wat voor stijl heeft het kamertje precies?
‘Het bohemian/vintage stijltje trekt mij wel, veel rotan, poederkleur, oud roze & natuurlijke tinten maar wel meisjes achtig. Deze materialen en kleuren heb ik dus ook gebruikt op Fen haar kamer.’

de kinderkamer van Fen

Opeens vond ik er één in de buurt. En ook nog voor bijna niks!

Wat is je favoriete item in de kamer? En wat is dat van je dochter?
‘Ik wilde heel graag een vintage open rotan kast. Alle kringloopwinkels in de buurt en marktplaats heb ik afgezocht en opeens vond ik er één in de buurt. En ook nog voor bijna niks! Daar word ik nou blij van! Deze kast is dus voor mij wel mijn favoriete item in Fen haar kamer.. Een echte eyecatcher!
Voor Fen is dat zeker weten haar tipitent, die we kochten bij de Xenos. Ze speelt hier vaak in met al haar knuffels en poppen.. Zo gezellig altijd!’

de kinderkamer van fen tipi xenos

Wat zijn je favoriete winkels voor de kinderkamer en heb je verder tips voor de inrichting en styling?
‘Qua tips…Struinen langs kringloop winkels hier in de buurt.. ik houd er van! Daar vind ik vaak de leukste unieke items om mee te stylen. Qua gewone winkels vind ik Kwantum echt top, super leuke hippe spullen voor fijne prijzen. Ook de IKEA vind ik steeds leuker worden.

Toelichting van Alica op de foto’s:

De rotan kast vond ik op Marktplaats. Deze is gestyled met spulletjes van IKEA.
Het bloemenbehang kocht ik bij Kwantum.
Boven Fen’s bedje zie je een hemeltje. Dat maakte ik zelf met een houten stok, een paar haken en vitrage van IKEA.
Ook het rotan lade kastje is een 2e handsje.. gevonden bij de kringloop. De vlaggenlijn maakte ik ook zelf van katoenen stroken stof.

Vind je de kinderkamer van Fen ook zo mooi? Wat vind je het mooiste item uit de kamer? Of wellicht heb je nog een vraag voor Alica over een item? Praat je mee over deze styling op onze Facebookpagina? Daar blijf je ook op de hoogte van alle nieuwtjes en nieuwste artikelen!

Heb jij zelf een mooie kinderkamer of speelhoek die je zou willen laten zien op MOMmag.? Je kunt ons mailen via info@mommag.nl om je interieur op te geven.

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
lux & luz initialen ketting
Mama sieraad | Lux & Luz initialen ketting

Wat is er nou mooier dan jouw kind(eren) altijd dichtbij je te kunnen dragen? Vlakbij je hart? Dat is toch...

Close