Close
De kinderkamer van.. Fosse!

De kinderkamer van.. Fosse!

Het is altijd leuk om ergens binnen te kijken! Vooral bij kinderkamers die met zorg ingericht zijn. Toch? Vanaf vandaag een nieuwe rubriek op MOMmag.: De kinderkamer van.. met als allereerste de kinderkamer van Fosse. Wij volgen de MOM van Fosse op Instagram en werden verliefd op deze prachtige kamer en op Fosse zelf natuurlijk :). Eline geeft je een rondleiding en vertelt je meer over de inrichting. 

Lees ook: ‘Nijntje op de muur + nog veel andere leuke kinderbehang inspiratie van KEK Amsterdam

de kinderkamer van fosse wiegje

De kinderkamer van Fosse!

Wie ben je?
‘Ik ben Eline Bolster (Instagram account), 34 jaar en samen met mijn vriend Dick en zoontje Fosse van 6 weken oud wonen wij in Kockengen. Kockengen is een klein dorpje tussen Amsterdam en Utrecht in. Wij zijn 4 maanden geleden verhuisd vanuit Amsterdam en vooralsnog bevalt het platteland ons heel goed. Heerlijk om nu met de kinderwagen rondjes in de polder te lopen.’

kinderkamer van fosse

Had je van te voren bedacht hoe je de kinderkamer wilde hebben, of is het zo gelopen?
‘Mijn vriend zegt dat ik wel een beetje een interieur nerd ben. Ik kan echt urenlang door Instagram profielen scrollen en heb abonnementen voor verschillende woontijdschriften. Ik bedenk dan ook altijd van tevoren hoe een kamer eruit gaat zien. Ons nieuwe huis was daarom een heel fijn project! Ik maak moodboards voor de kleuren en materialen die ik wil gaan gebruiken en teken de ruimte op schaal. Dit heb ik met de kinderkamer ook gedaan. Al is het wel zo dat de accessoires pas komen als de basis staat.’

kinderkamer van fosse giraf

Wat voor stijl heeft het kamertje precies?
‘Oeh.. dat is een lastige vraag. Ik kan niet echt een stijl benoemen, maar het is wel zo dat ik heel erg van vintage spullen houd. De commode en de kast zijn bijvoorbeeld beide opgeknapte oude meubelen (niet zelf gedaan moet ik bekennen) en er staat ook een schommelpaard uit de kringloopwinkel in de kamer van Fosse. Het ledikantje is nieuw maar wel geïnspireerd op vintage ontwerpen. Daarnaast is het thema van de kamer toch wel dieren geworden. Ik heb zelf het behang uitgekozen en de tekening van het vosje hadden we al voor de geboorte van Fosse gekocht maar ook alle cadeaus die we hebben gekregen dragen bij aan het dieren thema zoals de ontzettend gave giraffe en de geboorte poster.’

de kinderkamer van fosse plankje

Wat is je favoriete item in de kamer?
‘Ik heb meerdere favoriete items maar als ik echt moet kiezen dan is de commode wel mijn meest favoriete item. Ik heb deze gekocht bij Firma Zoethout. Zij kopen vintage kindermeubelen en knappen deze volledig op. Je kunt hier langsgaan om een oude commode te kiezen, die zij dan in de gewenste kleur schilderen.’

de kinderkamer van fosse de commode

Wat zijn je favoriete winkels voor de kinderkamer en heb je verder tips voor de inrichting en styling?
‘Ik koop veel spullen bij kleine ondernemers die ik tegenkom op Instagram. Een voorbeeld hiervan is swit.pt, waar ik het ledikantje heb gekocht. Maar ook het behang wat van Creative Lab Amsterdam komt is hiervan een voorbeeld. Ik kijk zelf ook veel op marktplaats voor aankopen, dus dat is een beetje een standaard tip ☺. De oude biedermeier kast heb ik bijvoorbeeld via marktplaats gevonden en ook hebben we een oud rotan wiegje van Rohe Noordwolde, wat nu in onze woonkamer staat, via marktplaats gevonden (komt van www.als-nieuw.com). Een andere tip, maar ook behoorlijk standaard, zijn toch de kringloopwinkels. Hier kun je echt de meest mooie dingen voor weinig vinden!’

Toelichting van Eline op de foto’s

de kinderkamer van fosse wiegjeOp de foto links (scroll naar boven voor de grotere foto’s) zie je het bedje van swit.pt. Het kapstokje wat erboven hangt is ook van Firma Zoethout. Zo leuk en lief om al die lieve kaartjes en cadeaus te krijgen als je een baby krijgt. De zak met zijn naam die links naast het bedje staat heb ik bijvoorbeeld van mijn zusje gekregen en is gemaakt door Joyce van Vette Confetti. Het houten speelgoed heb ik van het zusje van Dick gekregen en is van Grimms Woodentoys. De kleding die er hangt is van mijn favoriete merken namelijk Maed for Mini, Phil and Phea en Konges Sloejd.

kinderkamer van fosse girafOok de giraffe op de foto die je hier rechts ziet, is een cadeau van mijn beste vriendinnetje. Hij is van het merk Melissa & Doug. Het behang is dus van Creative Lab Amsterdam en de kast hebben we gevonden op marktplaats. Zowel de mand als de lamp komen van de IKEA. De lamp is een onderdeel van de Piet Hein Eek collectie van IKEA.

de kinderkamer van fosse de commodeEn links zie je dan de commode van Firma Zoethout. Zowel de beer als de geboorteposter zijn cadeaus. Zo fijn dat iedereen weet wat mijn lievelingskleuren zijn ☺. De geboorteposter vond ik echt een heel leuk cadeau om te krijgen, ga ik zelf zeker onthouden voor vriendinnetjes die kinderen krijgen de komende tijd. Hij is van Mr Starsky Amsterdam. Het aankleedkussen is aankleedkussen matty van Leander Furniture. Erg makkelijk om schoon te maken!

de kinderkamer van fosse plankjeRechts zie je nog een foto van de kapstok. Het stoeltje is een cadeau van een oudtante van Dick. Het koffertjes met vosjes erop hebben we cadeau gekregen van een vriendin. Het witte lakentjes is van Numero 47, gekocht bij de Archive Store in Amsterdam (ook een dikke aanrader deze winkel, alleen maar mooie spullen) en het donkergroene laken van Garbo & Friends. Het dekentje is van Konges Sloejd. Het speenkoord met zijn naam erop is ook een cadeau en gemaakt door Lovelinn.

kinderkamer van fosseOp de foto links zie je onder andere een goede foto van het vloerkleed dat op Fosse’s kamer ligt. Dick wilde heel graag een kleed in de kamer van Fosse en daar ben ik nu al blij mee. Fosse vindt het nu al heerlijk om hierop te liggen. Het kleed is van Karwei. Het zusje van Dick heeft de naamslinger van klei gemaakt die aan zijn bed hangt.

Lieve Eline, bedankt dat je ons een rondleiding met uitgebreide toelichting door het waanzinnig mooie kamertje van Fosse wilde geven! Echt heel inspirerend om te zien. Wat een heerlijke kamer is het geworden.

Vind je de kinderkamer van Fosse ook zo mooi? Wat vind je het mooiste item uit de kamer? Praat je mee over dit onderwerp op onze Facebookpagina? Daar blijf je ook op de hoogte van alle nieuwtjes en nieuwste artikelen!

Heb jij zelf een mooie kinderkamer of speelhoek die je zou willen laten zien op MOMmag.? Je kunt ons mailen via info@mommag.nl om je interieur op te geven.

Close
Read previous post:
alles dat je moet weten over meningokokken
Alles dat je moet weten over meningokokken

Het is de laatste tijd veel in het nieuws: Meningokokken. Vanaf de week van 17 september roept het RIVM jongeren...

Close