Close
De kinderkamer van.. Yula!

De kinderkamer van.. Yula!

Hou jij er net zo veel van om ergens binnen te kijken als wij? Dan moet je de kinderkamer van Yula even bekijken. Marije, de MOM van Yula, heeft er enorm haar best op gedaan en dat is te zien! Ze geeft je een rondleiding en vertelt je meer over de inrichting. 

Kijk ook: ‘De kinderkamer van Fosse

de kinderkamer van yula kastje

De kinderkamer van Yula

Wie ben je?
‘Mijn naam is Marije Kastelein en ik woon samen met ons gezin in Sommelsdijk, op het prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Ons gezin bestaat uit papa Mike, mama Marije, zoon Caz van 3 jaar en dochter Yula van 6 maanden. Papa Mike werkt in Oud Beijerland als project coördinator bij een milieu adviesbureau. Zelf ben ik docent aan de Hogeschool te Rotterdam voor de opleiding Social Work. We hebben, zoals de meeste ouders, een vrij druk leven. Werk, het zorgen voor twee fantastische kinderen, vrienden, sport, familie en bijkomende hobby’s zoals het opknappen van vintage meubeltjes.’

de kinderkamer van yula ledikant

Heb je van te voren bedacht hoe het kamertje er uit moest gaan zien, of is het zo gelopen?
‘In de periode dat ik in verwachting was van ons tweede kindje zijn we verhuisd. Vier weken voor de uitgerekende datum konden de meubels over en hebben we alles ingericht. Zo ook het mooie babykamertje voor dochter Yula. Zelf wist ik dat we een dochter kregen, voor Mike was het een verrassing. We kwamen niet overeen, dus besloten we dat de één het wel wist en de ander niet. Uiteindelijk heeft dit goed uitgepakt en heb ik 6 maanden lang mijn mond kunnen houden. Veel meisjesachtige spullen had ik verstopt in dozen en met grote letters ‘niet openmaken’ opgeschreven. Papa Mike kon zich prima aan de regels houden :). Tot de dag van de geboorte mocht Mike niet in het kamertje komen en stond er een rood kruis op de deur. Toen onze dochter Yula werd geboren was Papa Mike heel blij met een meisje.’

de kinderkamer van yula groen kastje

Wat voor stijl heeft het kamertje precies?
‘Het kamertje is een verzameling van oude en nieuwe meubeltjes/accessoires. Ik ben dol op meubeltjes die anders zijn. Ik heb het liefst iets in huis wat niemand anders heeft. Een combinatie van retro, vintage en Deens design zie je terug in ons gehele huis.
Oude meubeltjes probeer ik zelf op te knappen en gelukkig word ik hier steeds handiger in.
De kastjes worden geschuurd en krijgen een andere kleur en vaak ook andere knopjes.’

de kinderkamer van yula

Wat is je favoriete item in de kamer? En wat is dat van je dochter?
‘Ik vind de commode van Yula een pronkstuk. Ik zag het op stipstyling.nl en was meteen verkocht. Samen met mijn zus zijn we helemaal naar Zwolle gereden om de commode op te halen.
Het vloerkleed van Rozenkelim vind ik, door de patronen en kleurencombinaties een mooie basis voor het geheel.’

de kinderkamer van yula kledingkast

Wat zijn je favoriete winkels voor de kinderkamer en heb je verder tips voor de inrichting en styling?
‘Iedere week ga ik langs de plaatselijke kringloopwinkels in Middelharnis en speur ik naar unieke meubeltjes en accessoires. Soms vind ik weken niets en soms meerdere pareltjes op een dag.
Nieuwe meubels en accessoires koop ik graag bij Homestock in Rotterdam, Kwantum en via Wehkamp.’

de kinderkamer van yula kaartenrek

Toelichting van Marije op de foto’s:

De kledingkast en het ledikant zijn van Kindercompagnie (wel al een aantal jaren terug.) Ik heb beide meubels later geverfd met krijtverf in de kleur wit-mat.
Het groene kastje is eigenlijk een plantenbak van Ferm living en gekocht bij Misterdesign.nl. Ideaal voor Yula haar boekjes!
Het kaartenrek, waar Yula haar geboortekaartjes in staan, heb ik gekocht bij 19toen in Sommelsdijk. In een super leuke winkel waar je zowel nieuwe als retro items kunt vinden.


Vind je de kinderkamer van Yula ook zo mooi? Wat vind je het mooiste item uit de kamer? Of wellicht heb je nog een vraag voor Marije over een item? Praat je mee over deze styling op onze Facebookpagina? Daar blijf je ook op de hoogte van alle nieuwtjes en nieuwste artikelen!

Heb jij zelf een mooie kinderkamer of speelhoek die je zou willen laten zien op MOMmag.? Je kunt ons mailen via info@mommag.nl om je interieur op te geven.

Close
Read previous post:
in ons mompanel meepraten
Oproep | Wil jij in ons MOMpanel meepraten?

Yes! Er komt weer een nieuwe rubriek op MOMmag.! Het MOMpanel. Een keer in de twee weken willen wij 5...

Close