Close
Kinderpostzegelactie 2019 is gestart | ‘Dichtbij ieder kind’

Kinderpostzegelactie 2019 is gestart | ‘Dichtbij ieder kind’

Gisteren werd symbolisch de kinderpostzegelactie 2019 afgetrapt door Beau van Erven Dorens. Hij plaatste de eerste bestelling bij een daklozenopvang van het Leger des Heils. Het thema van deze 71e actie is ‘Dichtbij ieder kind’. We vertellen je er meer over.

Lees ook: ‘Goede doelen waaraan je babyspullen kunt doneren

Kinderpostzegelactie 2019

Kinderpostzegelactie 2019

Vanaf vandaag kun je, een of meerdere van de 160.000 kinderen uit groep 7 en 8 die in het hele land langs de deuren gaan, bij jou op de stoep verwachten. Zij verkopen Kinderpostzegels en andere producten en daarmee helpen ze kinderen in de daklozenopvang een goed thuis te geven.

Dichtbij ieder kind

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook in Nederland moeten ieder jaar veel kinderen, vanwege een onveilige thuissituatie of vanwege schulden, met hun gezin hun veilige huis uit. Met het thema ‘Dichtbij ieder kind’ gaat Stichting Kinderpostzegels een deel van de opbrengst van de verkoop gebruiken om de 8.500 Nederlandse kinderen die in vrouwen- of daklozenopvang zitten, te helpen. De voorzieningen in deze opvangcentra zijn in de meeste gevallen verre van optimaal voor de opvang van kinderen. In overleg met professionals en verschillende betrokkenen die in de opvang zitten of hebben gezeten, heeft men gekeken hoe kinderen zich sneller en beter thuis kunnen gaan voelen in deze centra die natuurlijk voor een kind sowieso al verre van ideaal zijn.

kinderpostzegelactie 2019 kinderpostzegels

Ambassadeur Beau van Erven Dorens vertelt:

Wat fijn dat Kinderpostzegels zich dit jaar inzet voor al die kinderen in de daklozenopvang in Nederland. Ik vind het ongelooflijk dat in een welvarend land als het onze 8.500 kinderen in een daklozen- of vrouwenopvang wonen. Ik ben dan ook met trots de ambassadeur van de Kinderpostzegelactie 2019!

Kinderpostzegels 2019

Dit jaar worden de Kinderpostzegels versierd door de hoofdpersonen uit de kinderboeken Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell. Jeroen den Tex, hoofd Marketing en Communicatie van Stichting Kinderpostzegels vertelt daarover:

Het nostalgische gevoel dat je krijgt van deze avonturenboeken, waarin de jeugd zo ongecompliceerd en veilig lijkt, vormt een schril contrast met de realiteit van het leven van kinderen in de opvang. Het is onze droom om met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie die kinderen te helpen aan een veilig, welkom thuis.

Het is het 71ste jaar op rij dat kinderen van de basisscholen langs de deuren gaan om de verschillende producten – waaronder postzegels – te verkopen. Vorig jaar werd er 9,4 miljoen euro mee opgehaald.

kinderpostzegelactie 2019 kinderenOver Kinderpostzegels: Voor kinderen, door kinderen

De missie van Kinderpostzegels is duidelijk: Men wil kinderen een kans geven op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk zo kwetsbaar. Hoe mooi is het als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het kind opgroeit. Kinderpostzegels zijn bekend van de Kinderpostzegelactie, wat inmiddels een oer-Hollandse traditie is geworden waarbij kinderen de straat op gaan om producten te verkopen voor kinderen die het minder hebben.

Moderniseren

Stichting Kinderpostzegels gaat met haar tijd mee. Naast het bekende bestelformulier kunnen kinderen de bestellingen ook plaatsen in een handige app. Het assortiment van postzegels, kaarten en pleisters is vorig jaar uitgebreid met een hippe shopper, kleurrijke tulpenbollen en een lekker theepakket. De Kinderpostzegels en andere producten worden ook verkocht via de webshop van Kinderpostzegels. Wil je geld doneren, maar hoef je geen producten? Dat kan ook. Via de website kun je geld geven zonder er iets voor terug te krijgen.

Geld ophalen voor lokaal doel

Vorig jaar is Kinderpostzegels gestart met Lokaal Besteden. Kinderen en leerkrachten mogen mee beslissen hoe een gedeelte van het door de leerlingen opgehaalde bedrag besteed zal worden aan kwetsbare kinderen in de eigen omgeving. Op de website kan de school kiezen uit projecten die Stichting Kinderpostzegels dichtbij de school al steunt. Het is zo eveneens mogelijk om kinderen van de eigen school te helpen.

⇒ Koop jij Kinderpostzegels? Of gaat een van jouw kinderen langs de deuren vandaag? Praat je mee onder de Facebook of Instagram post ?

Close
Read previous post:
Ymkje Hoekstra
Even kennismaken met.. Ymkje Hoekstra

Ymkje Hoekstra is al weer de vierde MOM van redactieteam met wie je kunt kennismaken in dit voorstel artikel. Wie...

Close