Close
Kinderwagen kopen | Dé checklist en tips om bij na te denken

Kinderwagen kopen | Dé checklist en tips om bij na te denken

Als je een kindje verwacht, dan is een kinderwagen kopen misschien wel de duurste aanschaf. Daarnaast kan het ook wel één van de leukste zijn! Zeker als je je vooraf indenkt hoe trots je erachter zal lopen tijdens wandelingen en boodschappen doen. Maar als je eenmaal begint aan de zoektocht komt er zoveel op je af dat je de weg kwijt kan raken.. Met deze 6 tips moet je er zeker uit komen dé perfecte kinderwagen te vinden! 

‘Lees ook: Alles over de nieuwe Stokke Xplory V6.’ 

kinderwagen kopen tips (Stokke Xplory V6)

Een kinderwagen kopen | Met deze checklist en tips vind je het perfecte exemplaar

De kinderwagen is één van die dingen die je tijdens de eerste jaren van je kleintje het meest intensief gebruikt. Het is dus slim om je op deze flinke aanschaf voor te bereiden en je niet alleen te laten leiden door het uiterlijk van een bepaald exemplaar. Houd onderstaande checklist en tips in gedachten tijdens jullie zoektocht en het moet één en ander al snel een stuk gemakkelijker maken!

1. De lengte van jou en je partner

Iets wat vaak echt onderschat wordt! Past de kinderwagen die jullie op het oog hebben wel bij je lengte? En mochten jij en je partner (flink) verschillen in lengte: kan je hem voldoende verstellen zodat je er beide comfortabel achter kan lopen? Dit is simpelweg een kwestie van uitproberen in de winkel! En kijk dan niet alleen naar de hoogte van de duwstang, maar ook of je tijdens het proefrondje niet met je voeten tegen het boodschappenmandje en/of onderstel aanschopt.

2. Waar zet je de kinderwagen neer in huis?

Heel erg leuk hoe de wagen er uit ziet als hij eenmaal uitgeklapt is, maar wáár ga je hem in huis neerzetten als je niet aan de wandel bent? Heb je een ruime hal of een bijkeuken dan zal dit minder uitmaken, maar als je maar een compacte hal hebt dan zal je er misschien niet onderuit komen de wagen steeds in te moeten klappen of hem ‘in de weg’ te hebben staan. Kies dan voor een compacter, slanker en/of minder breed model of eentje die heel eenvoudig en compact in te klappen is.

3. Heb je een auto?

Zo ja, past de gehele kinderwagen erin? Het zal je verbazen hoeveel kinderwagens namelijk helemaal niet zo compact in te klappen zijn.. Of dan past het onderstel wel, maar waar laat je de wandelwagenbak of het buggyzitje? Het is dus slim om rekening te houden met het formaat van je kofferbak en te kijken hoe compact je jouw droomwagen in kan klappen. Heb je geen auto en zal je veel te voet en/of met het openbaar vervoer moeten doen, let dan op een groter boodschappenmandje en of de wagen gemakkelijk in- en uit een bus, tram, metro of trein te rijden zal zijn.

4. Kwaliteit, accessoires en veiligheid

Je kindje zal heel wat uurtjes doorbrengen in een kinderwagen. Aan het begin liggend in de wandelwagenbak en later in het buggyzitje. Biedt het geleverde matrasje voldoende ondersteuning? Heeft de buggyzit voldoende stevigheid zodat je kind er rechtop in blijft zitten of zal deze er geheid in onderuit zakken? Is er aan extra’s gedacht zoals een ademende kap, een zonbescherming ingebouwd in de stof en voldoende ventilatie? Kan je de bekleding eenvoudig losmaken en wassen? Staat hij stabiel op z’n wielen en is hij niet eenvoudig op z’n kant te krijgen bij het op en af gaan van een stoepje of wanneer een ouder kindje (bijvoorbeeld broer/zus of neef/nicht) over de rand in de wagen wil kijken? Zit er een goed werkende riem op de wielen?

5. Twijfel? Zoek naar reviews!

Denk je de knoop doorgehakt te hebben en gaat het tussen één of twee kinderwagens? Ga dan online op zoek naar reviews. Er zijn in het binnen- en buitenland ontiegelijk veel mamablogs en platforms te vinden dus zoek naar die reviews. En dan niet alleen naar die van personen die de wagen net hebben, maar ook na wat langere tijd reviewen. Bekijk foto’s hoe het kindje erin ligt of zit, misschien zijn er wel filmpjes te vinden hoe jouw gewenste wagen in een kofferbak past, hoe je hem in- of uit moet klappen en dergelijke. Dit kan echt een doorslaggevende factor zijn, of kan er voor zorgen dat je droomwagen tóch ineens afvalt door een bepaald nadeel wat genoemd wordt.

6. Waar woon je en waar ga je naartoe?

Woon je in een bosrijke omgeving, ga je graag naar het strand en/of trek je er graag op uit in de natuur? Bedenk je dan dat wat grotere luchtbanden met profiel en een goede vering twee dingen zijn om rekening mee te houden. Dat maakt het voor jou gemakkelijker de wagen vooruit te duwen en zorgt voor een soepelere rijbeleving van je kindje 😉 Woon je in de stad dan zouden we eerder foambanden en vooral een kleine draaicirkel aanraden als tips om rekening mee te houden.

Kortom; maak je binnenkort weer eens een rondje babyzaken om eventueel een kinderwagen te gaan kopen, neem dan vooral de tijd om een goede keuze te maken. Met bovenstaande checklist en tips moet een kinderwagen kopen in ieder geval een stuk gemakkelijker worden.

kinderwagen kopen tips (Stokke Xplory V6)

De keuze van Desirée

Op de foto’s in dit artikel zie je de Stokke V6 kinderwagen. Dit is het merk en model waar Paul en Desirée voor gekozen hebben voor het kindje wat ze in januari verwachten. Wat onder andere de doorslag gaf? Hij is fijn in gebruik als je wat langer bent, je kindje ligt en zit er hoger in waardoor je meer interactie met je kindje zal hebben en hem ook als kinderstoel aan tafel kan zetten, heeft een stevige lig- en zithouding, is te gebruiken vanaf de geboorte tot aan wanneer je kindje 15 weegt, hij rijdt prettig, voelt stabiel aan, is eenvoudig in gebruik én het design sprak heel erg aan. Is het geen plaatje?! ♥

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? 🙂

Close
Read previous post:
Playmobil luisterverhalen Ridders en Dwergen
Newsflash | Playmobil luisterverhalen

De Sinterklaasgekte is achter de rug, tijd om ons voor te bereiden op Kerst. Wij helpen je alvast op weg...

Close