Close
‘Knock-out geslagen door corona’ | Column over onvervulde kinderwens

‘Knock-out geslagen door corona’ | Column over onvervulde kinderwens

Elle houdt op MOMmag. een column bij over haar onvervulde kinderwens, vruchtbaarheidstraject en alles wat daarom heen een rol speelt in haar leven. In haar column ‘knock-out geslagen door corona’ vertelt ze over het verdrietige nieuws dat ze kreeg waardoor ze momenteel alle hoop verloren heeft.

Lees ook: De Lockdown diaries | Marieke: ‘Mama kun je niet bij ons blijven?’

knock-out geslagen door corona

‘Knock-out geslagen door corona’

Nog een poging zouden we ondernemen. Een laatste keer hormonen spuiten. Nog een keer om de zoveel dagen naar de fertiliteitspoli om te kijken hoe het met mijn eieren zou staan. De laatste keren hoopvol meekijken op het beeldscherm. Nog een keer in de beugels met m’n benen wijd om de eieren te oogsten. Toepasselijk wel dat dit rond pasen zou gebeuren.

Nog een keer bidden en geloven dat er een embryo goed genoeg zou zijn om terug te plaatsen. De laatste keer bidden en geloven dat de embryo ook zou nestelen en dat er een baby zou gaan groeien en bloeien in mijn baarmoeder. Nog een keer drie keer een zwangerschapstest doen om te kijken of ik zwanger zou zijn en omdat de vorige testen natuurlijk niet zouden kloppen. Deze keer zou ik zwanger zijn. Ik weet het zeker.

En toen begon de corona crisis en kregen wij dit bericht van de fertiliteitspoli:

“De poli Voortplantingsgeneeskunde heeft maatregelen moeten nemen, die helaas effect hebben op de doorgang van de behandelingen.

Wat betekenen deze Corona maatregelen voor u?
Alle lopende vruchtbaarheidsbehandelingen die de komende weken gepland stonden worden gestaakt en er zullen de komende tijd ook geen nieuwe behandelingen worden opgestart. Ook worden er geen aanvullende onderzoeken meer gedaan.

Dit betreuren wij enorm voor onze patiënten, maar is in lijn met de adviezen van de Nederlandse en Europese beroepsverenigingen.”

Er was gelukkig ook goed nieuws te melden. Deze poging zou door de verzekering niet als poging gezien worden. Hoezee!

Het was alsof de grond onder mijn voeten verdween

Ik las het bericht en het voelde alsof de grond onder mijn voeten verdween. Het werd vol in mijn hoofd. Mijn gedachten gingen alle kanten op en leken daarna opeens bevroren. Ik wilde gillen, maar er kwam geen geluid meer. Mijn stem deed het niet meer en ik kon alleen nog maar huilen.

Knock-out geslagen door corona.

En dan ook nog eens onder invloed van extra hormonen, want daar was ik al wel mee begonnen.

Ik kan het momenteel allemaal niet meer overzien. Deze psychologische dreun kwam te hard aan.

Voor deze laatste behandeling hadden John en ik besloten dat als het niet zou lukken om op deze manier zwanger te worden, we zouden beginnen aan het adoptie-traject. Omdat onze kinderwens groter is dan de wens voor een biologisch kind.

De volgende dag kregen we bericht van Stichting adoptievoorzieningen. Wat denk je? Alle adoptievoorlichtingsbijeenkomsten zijn tot nadere orde afgelast.

En dat was een tweede keer knock-out geslagen door corona. 2-0.

Mijn eigen verdriet en rouw zijn momenteel te groot

Het leven dendert door, maar het mijne staat stil. Ik kijk naar het nieuws over corona, maar ik kan het niet meer verwerken. Mijn eigen verdriet en rouw zijn momenteel te groot. Ons kinderkamertje blijft leeg. Ik hoor vriendinnen klagen over de kinderen de hele dag thuis en ik word alleen maar boos van dat gezeur.

Hoe nu verder? Ik weet het niet meer. Ooit zal dit voorbij zijn en zal ik het kunnen relativeren. Maar voor nu ben ik daar nog niet. Ik heb al mijn hoop verloren en voel me verloren.

Het liefst ga ik nu echt helemaal knock-out en kom ik weer bij als dit over is.

⇒ Heb je een vraag en/of opmerking over deze column van Elle? Praat gerust mee onder de Facebook of Instagram post!

Hier lees je meer van en over Elle.
Hier lees je meer artikelen en columns met als onderwerp kinderwens.

Uitgelichte afbeelding ‘devastated Woman’ via Shutterstock

Wil je deze column bewaren op Pinterest? Dan kun je deze afbeelding pinnen:

knock-out geslagen door corona pinterest

Close
Read previous post:
dingen in je leven waar je invloed op hebt
Geen wc papier meer te krijgen? Op deze 10 dingen heb jij wél invloed!

Heb je het gevoel dat je door deze crisis de grip op je leven kwijt bent? Onze lifestyle coach Ymkje...

Close