Close
Kunstkerstboom is populairder dan een echte Kerstboom

Kunstkerstboom is populairder dan een echte Kerstboom

We vroegen er al naar op onze Facebookpagina, maar nu blijkt: Bij 45% van de Nederlanders staat dit jaar een kunstkerstboom in huis. Daarmee is de kunstkerstboom populairder dan de traditionele boom die bij 39% het huis siert.

Lees ook: ‘Minimalistische kerst. Extra genieten?

kunstkerstboom is populairder

Kunstkerstboom is populairder dan een echte Kerstboom

6% van de mensen meer kiest dus voor nep. Dat is net wat populairder. De kerstboom an sich is dit jaar ontzettend populair, want bijna 90% van de Nederlanders heeft er dit jaar een (of meerdere) in huis. Maar 11,7% heeft er dit jaar geen, omdat ze geen kerst vieren, of dat zonder boom doen. Al deze cijfers bleken uit een onderzoek dat bouwmarktketen Hornbach liet uitvoeren.

De kunstkerstboom is dit jaar populairder dan de klassieke naaldboom,

licht Maarten Post toe, Marketing Manager van Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Uit ons onderzoek blijkt dat 45% van de Nederlanders een kunstboom plaatst. 39% gaat voor een echte kerstboom. Geklust wordt er ook: bijna 5% van de Nederlanders bouwt zijn boom helemaal zelf. Van houten latjes bijvoorbeeld.”
Uit het onderzoek bleek ook dat de kerstboom bij ruim 60% van de Nederlanders tot 6 januari, met Driekoningen, blijft staan.

Stijlvol en gemakkelijk

Gemakkelijk en stijlvol. Dat zijn de redenen waarom mensen massaal voor de kunstkerstboom kiezen. “Een kunstboom laat geen naalden los, wat een hoop stofzuigen voorkomt”, gaat Maarten Post verder. “Bovendien zijn kunstbomen bijna niet meer te onderscheiden van echte bomen.”

Vorig jaar was de echte kerstboom wel nog favoriet bij de meeste Nederlanders. Uit de verkoopcijfers blijkt dat de echte naaldboom in 2018, zowel on- als offline, meer werd verkocht. De online verkoopcijfers van de bouwmarkt tonen aan dat de verkoop van kunstkerstbomen nu in week 47 al, met dubbele cijfers gegroeid is vergeleken met vorig jaar.

Duurzame keuze

Ook een pluspunt: Het lijkt erop dat het goed is om een nepboom in de woonkamer te plaatsen. De productie ervan is weliswaar belastend voor het milieu, maar een goede kunstboom gaat vaak langer dan tien jaar mee. Deze langere levensduur compenseert dan weer de milieubelasting die de boom tijdens de productie heeft opgelopen, schrijft MilieuCentraal. Bovendien is een kunstboom op lange termijn veel voordeliger voor je portemonnee. De kosten voor een kunstboom zijn eenmalig 50 tot 150 euro, in plaats van 20 tot 40 euro per jaar voor een echte kerstboom.

Uitgaven & favoriete kerstdecoratie

Uit de cijfers van onderzoek kwam ook nog dat Nederlanders online gemiddeld 35 euro uitgeven aan kerstdecoratie. De meeste mensen kiezen groene en rode versiering, want 48,3% geeft aan het liefst de boom met klassieke kleuren te decoreren. Tot slot wordt de opblaasbare kerstman in de tuin als meest afschuwelijke kerstdecoratie gezien.

Bekijk de uitgebreide onderzoeksresultaten op: https://www.hornbach.nl/actueel/hornbach-kerstonderzoek/

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer lifestyle artikelen.

* Foto’s © Alena Ozerova via Shutterstock.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

kunstkerstboom is populairder #pinterest

Close
Read previous post:
nieuwe films en series bij cartoon network & boomerang
Nieuwe films en series bij Cartoon Network & Boomerang

De kerstvakantie staat voor de deur. Hoe fijn is het dan dat er veel nieuwe films en series bij Cartoon...

Close