Close
10x leuke lampion inspiratie voor Sint Maarten (om zelf te knutselen)

10x leuke lampion inspiratie voor Sint Maarten (om zelf te knutselen)

Aanstaande zondag is het al weer Sint Maarten! Wist je dat dat vroeger een bedelfeest voor de armen was? Rijke kinderen mochten niet meelopen. Tijden zijn gelukkig veranderd. Wij zocht 10x leuke lampion inspiratie voor je bij elkaar. Mocht je daar nog naar op zoek zijn?

Lees ook: ‘DIY | Knutselen met afval

10x leuke lampion inspiratie voor Sint Maarten

We proberen je bij elke lampion te vertellen hoe je ‘m zou kunnen maken en we verwijzen sowieso naar de websites waar deze lampionnen vandaan komen zodat je daar meer informatie kunt vinden en wellicht ook meer inspiratie?

Beestjes

Hoe schattig zijn dit vosje, egel en uiltje? Ze komen van de website Zelfmaak ideetjes en daar vind je sowieso nog veel meer leuke inspiratie voor DIY projecten.

Schaapje

Hoe leuk is dit schaapje? Het komt van de website So Lebich en we verklappen alvast dat je ‘m best makkelijk maakt met een… ballon! Op de Duitse website zie je uitgebreid hoe je ‘m verder zelf in elkaar knutselt.

nijntje 

We love nijntje! Een nijntje lampion kan dan ook niet in dit rijtje ontbreken. We hebben deze leukerd gevonden op de site Pinkelotje. Daar vind je ook de mallen die je nodig hebt om deze lampion te maken. Bovendien lees je daar hoe je ‘m zelf 1, 2, 3 met je kind in elkaar knutselt.

Unicorn / Eenhoorn

Ook een eenhoorn mag natuurlijk niet ontbreken. Misschien wel het populairste figuur van nu? Elke blogt maakte deze geweldige unicorn en legt op haar blog uit hoe jij deze ook kunt maken.

Minion

Met een lege frisdrankfles kun je eigenlijk ook nog van alles. Zo’n leuke minion lampion maken bijvoorbeeld! Op de blog van Villa Speelmama zie je hoe je deze kan maken.

Octopus

Nog meer leuke ideeën voor lampionnen met lege frisdrankflessen vind je op de website Howtomake. Zoals bijvoorbeeld deze geweldige octopus!

Muisjes

Met karton en een doos kun je ook deze leuke lantaarn met muisjes maken. Op de Duitse website Kinderspiele Welt lees je precies hoe je ‘m maakt en wat je er precies voor nodig hebt.

Appel

Deze appel is misschien wel onze persoonlijke favoriet. Helaas kunnen we de echte bron niet meer vinden, maar een handige MOM kan het wel namaken met het voorbeeld hierboven, toch?

Uil

Ook echt heel tof om zelf te maken, is deze grappige uil. Op de site Tijd met kinderen zie je hoe je dat doet. Overigens kun je er beter niet aan beginnen als je weinig tijd hebt, want je hebt wel een uur of zes nodig om ‘m in elkaar te zetten. Voor de echt die hard knutsel fanaten dus :D.

Herfst lantaarntje

In het herfstthema en helemaal niet moeilijk om te maken, zijn deze theelichtjes met herfstbladeren van de website Doenkids. Je maakt ze met bakpapier en op de website zelf zie je hoe. Zelfs met fimpje! Op deze site zie je sowieso veel leuke DIY ideeën.

Gaat jouw kind/gaan jouw kinderen Sint Maarten lopen? Maken jullie zelf een lampion of koop je een kant-en-klare? Heb je wellicht zelf nog een leuk idee voor een lampion? Praat erover mee via onze Facebookpagina ?

* Uitgelichte foto van Nadisja via Shuttestock.

Close
Read previous post:
Zo houd je de speelgoedgekte onder controle!

Hoe ouder je kinderen worden, hoe meer speelgoed er in huis is en zeker met de aankomende Sinterklaas en/of Kerst...

Close