Close
Misschien wel de 11 leukste musea voor kinderen

Misschien wel de 11 leukste musea voor kinderen

Een museum is niet alleen leerzaam om een bezoekje aan te brengen, ook kunnen ze nog eens heel erg leuk zijn. Perfect dus voor een dagje uit op een regenachtige en/of koude dag deze herfst en winter. Hierbij een overzicht van misschien wel de 11 leukste musea voor kinderen voor een tof dagje uit! 

‘Lees ook: Wat verder van huis? Breng een bezoekje aan themapark Puy de Fou.’

leukste musea voor kinderen

De leukste musea voor kinderen?

1. Doe Museum in Veendam.
Een leuke locatie om kunst te bekijken, maar vooral ook zo tof omdat je er zelf aan de slag kan om dingen te doen en te maken. Leuk om de creativiteit van kinderen te stimuleren!

2. Mondriaanhuis in Amersfoort.
In het geboortehuis van Piet Mondriaan leer je alles over deze bekende schilder. Ook hier mogen kinderen zelf aan de slag door hun eigen werk te maken in een heus atelier, tijdens een workshop of met een speurtocht.

3. Nemo Science Museum in Amsterdam.
Misschien wel één van de meest bekende, maar het is er dan ook wel eentje die staat voor een geweldige dag voor jong en oud. Je kunt er van alles leren en zelf aan de slag met testen, proefjes en leuke experimenten!

4. Kunsthal Rotterdam met de tentoonstelling Actie Reactie.
Je leert er alles over 100 jaar kinetische kunst waarbij jong en oud de ogen zullen uitkijken. Kunst om te ervaren, zoals spaghettijungle, flitsende installaties en draaiende spiegels.

5. Batavialand in Lelystad.
Nee, niet het immense shoppingcentrum maar het museum. Dit neemt je mee in de geschiedenis van de scheepvaart op de Zuiderzee met z’n ontdekkingsreizen, handel, hoe de provincie Flevoland ontstond.. Ook hier is weer van alles te doen voor kinderen.

6. Space Expo in Noordwijk.
Heb je kids die alles over de ruimte interessant vinden en het liefst astronaut zouden worden? Dan is dit een must go om te gaan bezoeken. Dit is een permanente tentoonstelling over de ruimte waar van alles te zien en te beleven is.

7. Louwman Museum in Den Haag.
Eentje voor de autoliefhebbers waarbij je alles leert over auto’s en de geschiedenis ervan.

8. Speelgoedmuseum in Deventer.
Hier vind je de grootste speelgoedcollectie van Nederland en kan je weer lekker interactief aan de slag. Denk aan lachspiegels, toverlantaarns, modelautootjes, mechanisch speelgoed, kijkdozen, bordspellen, treintjes en meer. En aangezien er ook veel retro-speelgoed te vinden is, is dit ook leuk voor de ouders die mee zijn om herinneringen mee op te halen!

9. Het Spoorwegmuseum in Utrecht.
Je leert hier uiteraard van alles over treinen maar er zijn ook leuke doe-dingen en attracties te vinden zoals De Vuurproef, een theater en een Techlab waar je kind(eren) proefjes kunnen doen.

10. De Heksenwaag in Oudewater.
Hier kan je jezelf laten wegen op de enige echte heksenwaag en leer je alles over hekserij. Kinderen kunnen er ook een leuke speurtocht doen, waarbij ze met een zaklamp en spiegel aan de slag kunnen.. Huh, wat? Ha! Doen dus!

11. PIT Veiligheidsmuseum in Almere.
Als jouw kind(eren) helemaal in to politie of brandweerauto’s zijn dan kan je dit uitje niet overslaan. Ze leren hier van alles over wat de politie, brandweer en ambulance allemaal doen om ons leven veilig te maken en de geschiedenis hiervan.

–> Heb jij nog een aanvulling op dit lijstje met leukste musea voor kinderen? Laat deze dan achter bij het bijpassende draadje op onze Facebookpagina 🙂

* Deze top 11 leukste musea om je kind mee naartoe te nemen is samengesteld door MuseumTV. Een initiatief van Stichting Ons Museum wat ervoor staat om kunst en cultuur voor iedereen bereikbaar te maken.

Close
Read previous post:
Annita Lameris opvoedcoach
Stel je vraag aan kinder- en opvoedcoach Annita!

Wij zijn trots om jullie onze eerste expert voor te stellen waarmee we samen gaan werken. Voor deze rubriek stellen...

Close