Close
10x de leukste uitspraken van kinderen

10x de leukste uitspraken van kinderen

Wat kunnen kinderen toch onbewust enorm grappig zijn. Dingen die ze bedenken en als logisch zien. Of benamingen die ze dingen kunnen geven… Hilarisch! Wij vroegen jullie om de liefste en grappigste voorbeelden en werden overspoeld! Hier is alvast deel 1 van 10x de leukste uitspraken van kinderen. 

10x de leukste uitspraken van kinderen

Mamavlekje

Nathalie vertelt: “Onze jongste vroeg: ‘Mam, hoe kan het dat ik zo’n vlekje heb net als jij?’ Toen ik haar vroeg wat ze bedoelde, wees ze naar een klein bruin vlekje en zei ‘een mamavlekje’. Ze bedoelde een moedervlek en dat zij er ééntje had zonder mama te zijn was raar.

Bonniewarmer

Bonnie’s broertje dacht dat er een kledingstuk naar haar vernoemd was. Een bodywarmer noemde hij steevast een bonniewarmer.

Heb je even voor mij?

Het neefje van Bo (toen een jaar of 2/3) vond “Heb je even voor mij” van Frans Bauer echt een te gek nummer. “Vraag me niet waarom, maar soit). Hij wilde dat liedje altijd tienduizend keer op repeat, en zong dan steevast het liedje zoals hij dacht dat het ging, namelijk: ‘Heb je eten voor mij?’. Ik kan het nu niet meer anders horen ?”.

Piemel 

Ellemijn: “Mijn zoon was een keer aan het spelen met zijn vriendinnetje, ze waren vier jaar en opeens kwam hij verontwaardigd naar me toe en zei: ‘Mama? Ik heb toch een piemel en jij een kutje?’
‘Eh….ja….hoezo?’
‘Nou, ze zegt dat ik een penis heb en zij een passina! Maar dat is helemaal niet waar dus!’

Ik ben nog steeds voor aanpassing in de Dikke van Dale, want ik vind een Passina echt een geweldig woord!”

OOK LEUK OM TE LEZEN >>> 10x de meest genante uitspraken van kinderen

Lekker weer

Als kind was Rosanne altijd heel blij als het lekker weer was, want dan kon ze korte armen en korte benen aan!

Want die zitten heerlijk comfortabel natuurlijk, die korte armen en benen.

Blijbaan

“Mijn nichtje van toen 2 jaar noemde de glijbaan ‘ de BLIJbaan'”, vertelt Ellen. Toen ik haar verbeterde zei ze terug: “Nee tante Ellen dat is een BLIJ baan want daar word je blij van…”

Logisch toch❣?

Toeteren

Lenny vertelt: “We zaten met mijn twee kinderen in de auto. De jongste vraagt: ‘Mama wil je toeteren?’ Dus ik toeter 1x. Zegt de oudste (5 jaar): ‘NEE mama dat mag niet dan krijg je een verkering.'”

Wij vragen ons af wat Lenny had gekregen als ze twee keer had getoeterd!

Opa de…

“Onze zoon noemde zijn opa altijd buffersjeur”, mailt Gaby. “Daar bedoelde hij buschauffeur mee.”

Streng

Magdeleen schrijft: “Mijn dochter zei lang ‘Verderkijker’ voor verrekijker – vond ik eigenlijk ook wel een heel logische. En momenteel is ze ervan overtuigd dat zo’n draaikolk in de lucht een “tornaNo” heet. Ze verbetert mij daar ook vrij streng in.”

Natuur

Yolan vertelt: “Mijn oudere zus verkeerde in de veronderstelling dat mijn stadskinderen vast niets van de natuur wisten, dus vroeg ze of ze wisten wat beukennootjes waren. Nee, geen idee. En een eikel dan? Ja, dat wist mijn oudste dochter van toen een jaar of 4 wel: ‘Een eikel is iemand die voor je rijdt!’
Lang geleden, maar ik moet er nog steeds om grijnzen.”

Omdat we zo veel leuke inzendingen kregen, komt er absoluut een vervolg aan. Heb je zelf nog een leuke uitspraak van kinderen in de aanbieding. Deel ‘m gerust, want wellicht nemen we ‘m binnenkort mee in het artikel. Praat je mee op onze Facebookpagina of op Instagram?

* Uitgelichte foto Rawpixel via Shutterstock.

Close
Read previous post:
mommagmoments
MOMmagMOMents #1: Lieve Dees, lieve Kaar

Vanaf vandaag lees je een nieuwe rubriek op MOMmag. de MOMmagMOMents waarin we je een kijkje geven in onze dagelijkse...

Close