Close
De Lockdown diaries | Marloes: ‘Mama, zijn er nog steeds mensen ziek?’

De Lockdown diaries | Marloes: ‘Mama, zijn er nog steeds mensen ziek?’

In deze zesde Lockdown diaries Marloes Floor’s dag. Zij organiseert verrassingsuitjes op maat in Nederland. Dat ligt momenteel stil, maar Marloes heeft een tof alternatief bedacht! Daarnaast.. hoe ziet haar dag er nu uit met de hele dag een dreumes en peuter en partner in huis?

Lees ook: ‘Waarom dragen de meeste moeders hun kind aan de linkerkant?

lockdown diaries Marloes

De Lockdown diaries | Marloes: ‘Mama, zijn er nog steeds mensen ziek?’

Marloes Floor woont met haar partner Jeroen, dochter Elsa (3 jaar oud) en zoon Lars (1 jaar) in Arnhem. In het dagelijks leven heeft ze een eigen bedrijf Floor Verrast en organiseert ze verrassingsuitjes op maat. Gasten kiezen een pakket en Marloes regelt dan de activiteiten, lunch en optioneel een overnachting met ontbijt. De gasten ontvangen een paar dagen vooraf een pak- en kleedadvies en een stapel enveloppen, op de dag zelf mogen ze deze enveloppen één voor één openen en komen er zo achter wat en waar ze mogen ondernemen.

Nu in deze tijd ligt dit natuurlijk helemaal stil, daarom organiseert Marloes nu verrassingen voor thuis en wordt er een diner bezorgd door één van de vele restaurants die nu maaltijden bezorgen.

In de Lockdown diaries van vandaag beschrijft Marloes haar dag:

‘Ik word wakker en zie dat het al licht is, de kinderen zijn nog stil, lekker! Het is 06.30uur dus ik draai me nog eens om maar 5min later begint de jongste begint te brabbelen, snel opstaan voordat hij zijn grote zus wakker maakt.

Voor mijn werk hebben we een kantoor in huis gemaakt

Die besluit vandaag lekker uit te slapen tot na acht uur dus ik kan rustig opstarten met Lars terwijl Jeroen alvast aan het werk gaat. Voor mijn werk hebben we een kantoor in huis gemaakt en daar maakt hij nu ook dankbaar gebruik van.

Lars kruipt zoals altijd vrolijk rond en vermaakt zichzelf even met een paar boekjes. Snel wat op social media plaatsen voor mijn werk en een paar vragen via de mail uitzetten. Elsa is wakker en ik ben blij dat ze met het goede been uit bed gestapt lijkt te zijn. Na het ontbijt is het echter raak. Ze is boos. “mama, zijn er nog steeds veel mensen ziek? Is de dierentuin al open? Kunnen we nu  de kinderboerderij?”

Een groot contrast met haar normale leven

Ze is verkouden en daarom hebben we besloten haar zoveel mogelijk thuis te houden en zijn we op heel wat rondjes wandelen in de natuur na niet op pad of naar een speeltuin geweest. Een groot contrast met haar normale leven, onze kinderen gaan twee dagen naar het KDV en op de dagen thuis, gaan we altijd op pad. We hebben een abonnement bij de dierentuin, lopen regelmatig het centrum in om ergens te lunchen en te spelen, bezoeken de bieb, gaan naar vrienden, het museum of de kinderboerderij. De laatste keer dat we echt een hele dag thuis zijn geweest kan ik me niet herinneren.

Ik besluit om met haar mee te doen en zeg dat ik ook boos ben dat het nu allemaal even niet kan en ik sla op een kussen. Ze kijkt me aan en doet mee. Zo.. dat lucht haar even op, samen boos zijn en weer door. We gaan met z’n drieën lekker dansen in de kamer, maken zelf een smoothie en lezen een stapel boekjes.

lockdown diaries Marloes 2

Elsa wil knutselen voor opa en oma en Lars begint luidkeels te schreeuwen wanneer hij de verf ziet, even schiet het door mijn hoofd “shit hij wil ook mee doen” maar als hij me zo blij aan kijkt met z’n oogjes is die gedachte direct weg. Schort aan, verf en kwasten klaar en gaan. Lars is dolblij en ik geniet van hun blije hoofdjes, zoals verwacht schildert hij vooral zijn kin blauw in plaats van het papier en smeert Elsa in 5 minuten tijd drie A4’tjes vol met verfstrepen om te bedenken dat het klaar is. Nog 15 minuten alles opruimen en iedereen schoonboenen en we hebben die activiteit ook weer gehad.

De kinderen komen nog niet heel goed zelf tot spel

Tussendoor probeer ik wat te reageren op mails die binnenkomen en plaats ik zelf wat op social media. De kinderen komen nog niet heel erg goed zelf tot spel, maar ik moet straks wel echt aan de slag. Voor mijn werk organiseer ik verrassingsuitjes op maat. Momenteel ligt natuurlijk alles stil en omdat ik heel erg slecht ben in stil zitten heb ik bedacht verrassingen thuis te gaan organiseren. Het idee is een week geleden ontstaan en afgelopen zaterdag is de eerste try out al geweest. Een groot succes en ik heb zelf al meerdere vragen gekregen van gasten wanneer ze kunnen gaan boeken. Het doel is om morgenvanavond alles live te hebben. Wat een uitdaging!

Normaliter zouden de kinderen vandaag op het KDV zijn en zouden man en ik beiden werken. We hebben voor vandaag een verdeling gemaakt, man werkt eerst vijf uur en neemt daarna drie uur verlof zodat ik vanmiddag aan de slag kan. Zodra de kinderen op bed liggen ga ik dan weer verder aan de slag.

Voor mijn gevoel hebben we er inmiddels een hele dag opzitten maar het is pas 11.45uur en ik betrap mezelf er op dat ik maar half bij de kinderen aanwezig ben. Tussendoor kijk ik steeds op mijn telefoon en in mijn hoofd ben ik plannen aan het uitwerken. Tijd voor pauze van mijn werk en aandacht bij de kinderen, mijn onrust zorgt er natuurlijk ook voor dat zij niet goed tot spel komen.

Het voordeel is dat je er wel productief van wordt

We gaan samen tosti’s maken, Elsa mag het beleg doen en geeft Lars stukjes van de kaas die hij dankbaar op eet. Met z’n allen gaan we samen lunchen en Jeroen doet ook gezellig mee. Lars gaat naar bed en ik bouw met Elsa een grote autobaan. Dan is het mijn beurt om te werken.

Ik krijg verbazingwekkend veel gedaan in drie uur tijd, het voordeel van beiden steeds beperkt kunnen werken is dat je er wel productief van wordt. Jeroen is ook lekker bezig geweest want hij heeft het huis gepoetst en gestofzogen met de kinderen terwijl ik aan het werk was. Dat soort klussen gaan nu ook wat meer tussendoor. Koken is iets wat ik bij ons thuis altijd doe dus ik maak het eten klaar terwijl Jeroen met de kinderen probeert te spelen. Ze zijn hongerig en tegendraads dus de tv gaat even aan.

Tijdens het eten moeten onze telefoons verplicht weg en die mogen pas gebruikt worden als de kinderen in bed liggen. We spelen nog even na het eten, ruimen samen op, kijken naar de tv en leggen de kinderen tegelijk op bed. Weer een dag met z’n allen thuis goed overleefd!

Ik kruip achter mijn pc en ga weer aan het werk terwijl Jeroen nog wat huishoudelijke taken doet. Om 22.00 uur zitten we nog even samen op de bank voordat we weer naar bed gaan. Best een intensieve periode deze corona tijd!

Lijkt het jou leuk om jouw eigen dag te delen? Hoe jij deze dagen ervaart als MOM en wat je met je kind(eren) onderneemt of juist niet? Mail ons dan op info@mommag.nl!

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer MOM gerelateerde artikelen.
En hier lees je meer Lockdown diaries en andere artikelen die hiermee te maken hebben.

Beeld © Marloes Floor

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

lockdown diaries marloes pinterest

Close
Read previous post:
dribbel naar de boerderij
Flapjesboek | ‘Dribbel naar de boerderij’ van Eric Hill

Je zou het niet zeggen, maar Dribbel viert dit jaar zijn 40e verjaardag! Deze geliefde puppy heeft wereldwijde bekendheid en is...

Close