Close
De Lockdown diaries | Moniek (bruidsfotograaf) haar fotodagboek

De Lockdown diaries | Moniek (bruidsfotograaf) haar fotodagboek

Vandaag in de Lockdown diaries Moniek. Zij is normaliter in het dagelijks leven bruidsfotograaf. Omdat veel van haar opdrachten gecanceld of doorgeschoven zijn, zit ook zij thuis. Samen met haar vriend en haar uitzonderlijk hoogbegaafde zoon. Ze besloot een dagelijks fotodagboek bij te houden en deelt speciaal voor MOMmag. ook hier een dag.

‘Lees ook: MOMtalk met.. Kelly Caresse!

lockdown diaries Moniek

Moniek van Gils

werkt al 13 jaar als zzp-er en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van bruidsfotografie. Er staan zelfs een aantal nationale en internationale foto-awards op haar naam. Haar opdrachten voor de komende tijd zijn afgezegd of vooruitgeschoven.
Haar vriend, Jeroen (36), en de vader van Semih (7 jaar) heeft een eigen bedrijf binnen de Evenementen en Theater sector.
Ook dit bedrijf ligt sinds 12 mrt helemaal stil. Het is zo bizar dat je al 20 jaar je eigen zaak hebt en dan ineens niets meer kunt ondernemen. Alle theaterproducties zijn gestopt en alle evenementen staan in de koelkast.

lockdown diaries Moniek 1

Moniek’s eerste opdracht staat nu op 5 juni aanstaande en ze hoopt heel erg dat deze door kan gaan, zodat ze weer omzet kan genereren. Ze vertelt: ‘Nu gebruiken we ons spaargeld en zijn we in afwachting van de regeling van het noodfonds (jeroen zijn bedrijf) en de ToZo ( mijn aanvulling). We hebben redelijk overzicht nu en leven per dag.’

De opvoeding is heel intens op alle vlakken

Ook zoon Semih van 7 zit nu ook 24/7 thuis. De tijd die we samen hebben vinden ze aan de ene kant heel waardevol en aan de andere kant ook zo moeilijk. Semih is uitzonderlijk hoogbegaafd (IQ 145+). ‘De opvoeding is heel intens op alle vlakken. Als hij enthousiast is of als hij boos is of heel vastberaden. Daar is met heel veel geduld en constant met een positieve bril te blijven kijken de dag mee door te komen. Hij ging naar speciaal onderwijs om hem vooral in het leren op de juiste manier te begeleiden en dat komt nu ook bij ons als ouders te liggen. Wat de intensiteit net weer wat meer maakt. We krijgen online steun van de juffen maar zijn nog zoekende in de juiste aanvlieg route.’

Op Facebook plaatst Moniek nu dagelijks het verhaal van haar en haar gezin. Speciaal voor MOMmag. hield ze voor ons ook een fotodagboek bij.

lockdown diaries moniek 2

De Lockdown diaries | Moniek (bruidsfotograaf) haar fotodagboek

‘De wekker gaat maar uit bed gaan lukt mij nog niet. Op de gang hoor ik wel geluid en even later gaat de deur beneden open. Als ik beneden kom, dan zit niet jij op de bank maar papa. Al snel kom je vanuit de keuken aangerend en springt erbij.
Er wordt ontbijt gemaakt. De afgelopen weken hebben we dit met z’n drieën kunnen doen. Absoluut een voordeel in deze rustige tijd. Ondertussen weet jij je ook steeds uit te dagen om op verschillende manieren op de bank te zitten.

Nu ik er op ga letten kom ik de grappigste combinaties tegen. Eerder zag ik een rekensom in het schrift van school staan; samen en alleen. En nu ligt er een boekje geluk met een belasting brief en mijn batterijen voor de fotocamera.

Ik schrijf een paar tips op die de gevoeligheid van jou en mij ten goede gaat komen

Papa is vandaag voor het eerst een hele dag thuis. Hij gaat met jou het dagritme doen en ik ga eindelijk weer eens ‘werken’. Ik sluit de deur van mijn kantoor en jullie gaan naar buiten een frisse neus halen. Ik had hier graag foto’s van gemaakt maar ik wil aan mijn bedrijf werken. Zaaien in deze tijd zodat ik straks weer opdrachten kan doen. Ik maak zonder gestoord te worden de foto’s van ‘bij ons thuis ‘ af en luister een webinar over hoogbegaafde kinderen en de Corona-tijd.

lockdown diaries Moniek 3

Ik schrijf een paar tips op die de gevoeligheid van jou en mij ten goede gaat komen. Maar kom ook tot de conclusie dat ik deze situatie op de juiste manier aanvlieg. En vooral jou zie in deze rare en vreemde tijd. Fijn om die bevestiging te krijgen.

Deze ochtend staan er 3 kopjes koffie op tafel. Het verhaaltje van het slaapliedje vind jezelf ook hilarisch. Elke keer als ik het weer lees dan moet ik zo lachen. We maken een paar raadsels en denk-sleutels uit jouw extra opdrachten van school. Wat zit er 1x in een minuut, 2x in een moment maar nooit in duizend jaar? Mama wist hem als eerste op te lossen nadat papa al een antwoord had gegeven wat in de buurt zat.

Jij komt zingend en dansend binnen

Papa en jij maken schoolwerk en ik werk verder. Niet veel later hoor ik het geluid van de mixer. Ik ga kijken en zie dat jullie een taart aan het maken zijn. Nou ja voornamelijk papa. Jij zit ondertussen weer op de bank.

Terug in kantoor gaat deur weer open en jij komt zingend en dansend binnen. Ik moet iets instellen op je computer en daarna wordt het weer rustig in mijn kantoor. Papa laat weten dat hij brood gaat halen voor de lunch en de geur van de appeltaart lokt mij weer uit kantoor om een kijkje te nemen in de oven. Mmmmmmmmmm heerlijk dat thuiswerken van papa. Doet hij goed!!!

lockdown diaries Moniek 4

Na de lunch ga ik nog even verder, social media, telefoontjes, webinar en het verhaal van ‘bij ons thuis ‘ posten op Facebook.

Ik had graag gezien dat jullie twee iets anders waren gaan doen dan aan de computer zitten of voor de tv

Als het tijd is voor thee en appeltaart zie ik dat je nog steeds op de bank zit en merk dat ik dat niet fijn vind. Ik had graag gezien dat jullie twee iets anders hadden gedaan dan aan de computer zitten of voor de tv. Maar goed.

Ik wil nog een laatste ding afmaken, maar dan heb ik geen verbinding met internet meer. Het netwerk is vaak erg zwak waardoor bellen ook vaak onderbroken wordt. Ik sluit de computer af en help mee met het koken. Na het avondeten loop ik nog een rondje en ruil weer boeken voor je. Boven kom ik bij je liggen met een tijdschrift en een theetje. We zeggen welterusten met een kus.

Ik hoef niet meer achter de computer dus ik ga met papa een film kijken. Een laatste kop thee en dan gaat het licht weer uit.

Lijkt het jou leuk om net als de Lockdown diaries Moniek jouw eigen dag te delen? Hoe jij deze dagen ervaart als MOM en wat je met je kind(eren) onderneemt of juist niet? Mail ons dan op info@mommag.nl!

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer MOM gerelateerde artikelen.
En hier lees je meer Lockdown diaries en andere artikelen die hiermee te maken hebben.

Beeld © Moniek van Gils

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

lockdown diaries Moniek pinterest

Close
Read previous post:
bananenbrood met kaneel
Simpel & lekker recept | Bananenbrood met kaneel

Een simpel & lekker recept om (samen met je kinderen) te bakken: Bananenbrood met kaneel. Ideaal als je nog wat...

Close