Close
CelebrityMOMents | Miljuschka deelt emotioneel bericht over moeder Astrid Holleeder

CelebrityMOMents | Miljuschka deelt emotioneel bericht over moeder Astrid Holleeder

De meeste mensen zullen wel weten dat tv kok & personality Miljuschka Witzenhausen de dochter van Astrid Holleeder is. Ze spreekt zich daar niet vaak over uit, maar vandaag deelt ze op Instagram een emotionele post waarin ze de liefde voor haar moeder uitspreekt. We laten het bericht aan je zien. 

Miljuschka deelt emotioneel bericht over moeder Astrid Holleeder

 

View this post on Instagram

 

Liefhebben is een groot goed. Ik denk dat je om lief te hebben vanuit thuis het gevoel moet krijgen goed genoeg te zijn en het waard moet voelen om liefde te ontvangen en te geven. Mijn moeder heeft dit gedaan. Het is haar gelukt om binnen vrij lastige omstandigheden mij veilig te laten voelen, zelfvertrouwen te geven en onder haar liefdevolle toezicht mijn vleugels uit te laten slaan. Net zoals op deze foto geeft ze me altijd rugdekking terwijl ik mijn levenspad beloop. Ze is mijn rots in de branding. Door haar dappere daden en boek is ze inmiddels een beetje van heel Nederland. Iedereen heeft een mening over haar, de vrouw die boven alles mijn moeder is. Soms wens ik dan dat in de meningsvorming een beetje het oogpunt liefhebben word meegenomen. Online is het heel makkelijk om iets te zeggen. Je bent anoniem onzichtbaar maar kan wel een riolering van woorden over iemand uitstorten. Ik weet dat dit iedereen overkomt de laatste tijd in meerdere of mindere mate. Daarom wil ik jou vragen een foto te delen van degene die jij lief hebt. Zodat we de online wereld een iets mooier, positiever plekje kunnen maken #ikhebjelief #mama #samenzijn #liefde

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

In de emotionele post op Instagram spreekt ze de liefde voor haar moeder Astrid Holleeder uit. Ze vertelt en blikt terug op de moeilijke tijd waar haar gezin heeft doorheen is gegaan.

Het is haar gelukt om binnen vrij lastige omstandigheden mij veilig te laten voelen, zelfvertrouwen te geven en onder haar liefdevolle toezicht mijn vleugels uit te laten slaan.

Miljuschka, die dus een volle nicht van Willem Holleeder is, heeft een moeilijke jeugd gehad. Als je zoals velen het boek Judas van haar moeder Astrid Holleeder (*) hebt gelezen, dan weet je precies waarom. Maar anders zal je vast wel via andere media gehoord hebben wat voor verschrikkingen het gezin heeft doorstaan. Ondanks haar onrustige jeugd zorgde haar moeder ervoor dat ze zich kon ontwikkelen. Gaf ze haar dochter liefde en zelfvertrouwen.

Om hier echt eens bij stil te staan, plaatste ze vanochtend een foto op Instagram waarop te zien is hoe zij en haar moeder op houten steigers lopen. Voor haar staat de foto symbool voor de manier hoe Miljuschka is opgevoed door haar moeder Astrid.

Net zoals op deze foto geeft ze me altijd rugdekking terwijl ik mijn levenspad beloop. Ze is mijn rots in de branding.

Het boek Judas, dat we net al aankaarten, kreeg veel aandacht in de media en was een regelrechte bestseller. Miljuschka vertelt daarover: “Door haar dappere daden en boek is ze inmiddels een beetje van heel Nederland. Iedereen heeft een mening over haar, de vrouw die boven alles mijn moeder is. Soms wens ik dan dat in de meningsvorming een beetje het oogpunt liefhebben wordt meegenomen’’. Daarmee doelt ze op de hatelijke reacties die haar moeder ook krijgt.

Daarnaast heeft ze nog een mooie boodschap. Ze schrijft dat het online heel makkelijk is om kritiek op iemand te hebben.

Je bent anoniem onzichtbaar maar kan wel een riolering van woorden over iemand uitstorten.

Miljuschka beseft dat dit iedereen overkomt, alhoewel de een dit in meerdere mate zal meemaken dan iemand anders. Daarom vraagt ze haar volgers een foto te delen van degene die hij/zij lief heeft. “Zodat we de online wereld een iets mooier, positiever plekje kunnen maken
Ze vraagt haar volgers om ook eens na te denken over iemand die veel voor hen betekent en een foto daarvan te delen.”

Astrid Holleeder was 19 jaar oud toen ze met galeriehouder Jaap Witzenhausen haar dochter Miljuschka kreeg. De relatie hield geen stand en Astrid voedde haar dochter alleen op. Miljuschka verbrak ook het contact met haar vader. Momenteel is de rechtszaak tegen Holleeder waarin Astrid en haar zus Sonja tegen hun broer getuigen.

Miljuschka wist zelf niets van de plannen van haar moeder om een boek te schrijven. Het boek kwam twee jaar geleden uit en stond maandenlang tussen de bestverkochte boeken. Inmiddels is er ook een toneelstuk en een tweede boek. De tv personality spreekt nauwelijks over de familie Holleeder en wil zich liever op haar kinderen en haar carrière richten.

Ga jij Miljuschka’s vraag opvolgen en ook een foto plaatsen van iemand die je lief hebt om de wereld wat mooier te kleuren? Wat vind je van dit initiatief? Praat je mee onder het Facebookbericht?

Uitgelichte foto NadyaEugene via Shutterstock.
Dit artikel bevat een affiliate link.

Close
Read previous post:
budgetvriendelijke uitjes met kinderen (herfst en winter)
Budgetvriendelijke uitjes met kinderen (herfst en winter)

De feestmaand staat weer voor de deur en dat betekent dat er toch een stuk meer uitgegeven wordt dan normaal....

Close