Close
De MOM tattoo van Esmee | De hartstlag van haar kindje

De MOM tattoo van Esmee | De hartstlag van haar kindje

Na de MOMtalk, de zwangerschapsshoot en de kinderkamer hebben we een nieuwe rubriek op MOMmag.: De MOM tattoo. Met vandaag de MOM tattoo van Esmee. Zij vertelt je meer over de betekenis ervan. Wellicht leuke inspiratie mocht je een tatoeage overwegen?

Lees ook: ‘MOMtalk met.. Marije van MomPoint

mom tattoo van esmee

De MOM tattoo van Esmee

Esmee in het kort:

’28 jaar, moeder van Mano (21 maanden) en zwanger van de tweede. Woont net buiten de stad Groningen samen met haar vriend en hun zoontje. Heeft jarenlang in de horeca gewerkt maar zit momenteel werkloos thuis door de corona crisis.  Gelukkig kan ze onwijs genieten van de kleine dingen in het leven en het gezinsleven.’

Esmee is ook een van de redactrices van MOMmag. Hier lees je meer van en over Esmee.

Waarom deze tattoo?

‘Al voor de zwangerschap van Mano wist ik dat ik een tattoo voor hem wilde, ik heb al meerdere tattoos en één voor hem mocht zeker niet ontbreken. Aan het einde van de zwangerschap moest ik naar het ziekenhuis voor een CTG omdat ik de kleine niet goed genoeg voelde. Terwijl ik aan de CTG lag keek ik naar de bewegende lijntjes op de machine die zijn hartslag weergaven.

Gelukkig zag alles er goed uit en kon ik al snel opgelucht ademhalen. Doordat de machine de mogelijkheid had om de lijntjes en bewegingen op papier te zetten heb ik snel de verpleegkundige gevraagd of zij dit voor mij wilde uitprinten. Zij was zo aardig dat ze hier wel aan mee wilde werken en na wat gekloot met de machine kreeg ik een flinke strook papier mee naar huis.

Nadat Mano geboren was, ik gestopt was met borstvoeding en een cadeaubon had gekregen voor een tattoo werd het eindelijk tijd om stappen te nemen. Samen met mijn vriend hebben we het meterslange papier gepakt en het allermooiste stukje hartslag uitgekozen. Al vanaf het idee van de tattoo hadden wij besloten dezelfde tattoo te nemen voor Mano, al dan niet op dezelfde plek.

Vrij snel vonden wij het perfecte stukje hartslag en besloten wij deze te gaan gebruiken. Dit stukje hartslag lijkt met een beetje verbeelding op M.W., Mano zijn initialen. Eerst ging ik zelf naar de tattoo artist om de tattoo (op mijn pols) te laten zetten. Een tijdje later ging mijn vriend heen en liet de tatoeage aan de binnenkant van zijn rechter bovenarm zetten.

Beiden zijn wij onwijs trots en blij met onze tatoeage voor Mano. De kans dat wij voor de tweede ook een tattoo laten zetten is groot. Of dit ook een hartslag wordt of toch iets anders weten wij nog niet.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer interviews.

Zou jij net als Esmee willen meewerken aan deze rubriek (of een van onze andere rubrieken met interviews)? Neem dan contact met ons op!

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

de mom tattoo van esmee

Close
Read previous post:
Netflix kijktip babies
Netflix kijktip | Docuserie Babies (een wetenschappelijke serie over de ontwikkeling)

Netflix heeft een nieuwe docuserie online. In deze 6-delige reeks wordt door middel van de wetenschap getoond hoe baby’s zich...

Close