Close
Team MOMmag. | Onze MOMents van september

Team MOMmag. | Onze MOMents van september

De eerste week van de nieuwe maand blikken wij graag met ons team nog even terug naar de afgelopen maand. Wat waren onze persoonlijke MOMents van september? De hoogtepunten? Wat is ons doel voor volgende maand? En ter ere van Kinderboekenweek vertellen we ook ons favoriete kinderboek.

Lees ook: ‘10x de leukste uitspraken van kinderen

moments van september

Onze MOMents van september

Daphne

moments van september daphneMOMents september: ‘Onze eerste mini-vakantie met zijn vieren; eekhoorns spotten, wandelen door de regen, hangen in de hangmat als het zonnetje schijnt, spelen, het eerste glas wijn sinds de zwangerschap en tosti’s eten op het terras. Niet exotisch, wel gezellig!’

Doel oktober: ‘Mijn zwangerschapsverlof zit er op en ik ga dan ook weer aan de slag! Deze maand staat in het teken daarvan, nieuwe balans en routine vinden.
Warme koffie drinken, mooie dingen maken, fietsen door de regen en heel veel knuffels als ik weer thuis ben.
Het doel is om dit alles een beetje soepel te laten verlopen. En dat was met één dochter al een uitdaging…’

Favoriete kinderboek: ‘Ik heb als kind zó veel boeken gelezen… en heb dan ook zeker meer dan één lievelings. Toen ik een jaar of tien was fietste ik elke week met mijn vader naar “de grote bieb”. De boeken (op mijn leesniveau) in de bibliotheek bij ons in de buurt had ik zo goed als allemaal gelezen.
Op vakantie had ik altijd het maximale aantal van tien stuks mee, maar dat was te kort voor de vakantie van drie weken en daarom las ik ze sommige maar gewoon nog een keer. Het is wat. Ik kan me nu niet eens herinneren wanneer ik voor het laatste een boek in een ruk uit las. Een van mijn absolute favorieten is: Kilometers cola en knetterende ruzie van Carry Slee.

Minke

moments van september minke

MOMents septbember: ‘Wij zijn in september naar de Efteling geweest en zijn daar ook blijven slapen. De lach op de gezichten van de kinderen, daar doen we het voor. We hebben 2 geweldige dagen gehad.’

Doel oktober: ‘Meer balans in huishouden en bloggen. Of eigenlijk balans in het algemeen.’

Favoriete kinderboek: ‘Een ober van niks. Over een ober die een kluns is. Als ober niet zo geschikt, maar als clown perfect. Wat voor het ene moment niet handig is kan op andere momenten juist je kracht zijn. Ook jij kan iets tofs doen. En nu lezen mijn kinderen dit boek.’

Lisa-Indira

moments september lisa indiraMOMents september: ‘Vorige week ben ik helemaal geslaagd met shoppen. De twee geboorte pakjes voor onze kleine meid zijn in the pocket. #happymoment.’

Favoriete kinderboek: ‘By far mijn lievelings kinderboek sinds ik 7 ben is een gedichten bundel voor kinderen (maar ook volwassenen) jij bent de liefste van Hans en Monique Hagen.’

Esmee

moments september esmeeMOMents september: Op zondag 8 september was het dan eindelijk zo ver, de eerste echte schoentjes kopen. Mano (1 jaar, 2 maanden) begon met lopen toen hij 1 jaar oud was en was hier erg vroeg mee. Nadat hij rap stabiel begon te lopen werd het dan echt tijd om de eerste schoentjes te kopen.

Doel oktober: ‘

Komende maand zijn wij druk bezig met alle voorbereidingen voor de verhuizing. Wij gaan namelijk per 1 november verhuizen! Op dit moment wonen wij nog in een appartement en we gaan naar een rijtjeshuis, we zijn hier onwijs blij mee. De komende weken zullen we dus tussen de verhuisdozen leven en ons richten op ons nieuwe huis en hoe wij dit ons thuis willen gaan maken.’

Favoriete kinderboek: 

’Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt. Deze versleten boekjes hebben wij weer van zolder geplukt toen Mano geboren was, zodat ook ik deze kan gaan voorlezen (als hij wat ouder is).’

Ymkje

moments september ymkjeMOMents september: ‘In het laatste mooie (na)zomerweekend van september was het zover: alle buurtjes uit onze oude buurt in Haarlem kwamen kamperen in onze grote tuin. 9 volwassenen, 10 kinderen en een heel weekend blijheid en plezier. Exact zoals het in Haarlem altijd was, maar nu voelde het nóg specialer. Omdat het niet meer zo vanzelfsprekend is als toen. Omdat het nog steeds een beetje pijn doet dat deze fantastische mensen op grote afstand van ons zitten. Maar tegelijkertijd het besef dat het nu gewoon een hele waardevolle vriendschap is geworden. Waarbij afstand niets uitmaakt.’

Doel oktober: ‘Blij en relaxt de herfst in. Dat betekent voor mij wennen aan regen, wind, vroeg donker en laat licht. Dat is voor mij altijd wel een ding. Gelukkig heb ik drie peuters die me helpen om juist vol enthousiasme te kijken naar alles wat de herfst brengt 🙂 Blij en relaxt de herfst in betekent voor mij ook op het gebied van mijn eigen bedrijf de juiste keuzes maken. Mijn bedrijf is groeiende en dat zorgt er ongemerkt voor dat ik stiekem veel uren extra aan het werk ben. Dit vind ik leuk, maar het moet ook leuk blijven. In oktober heb ik als doel om daar weer een fijne balans in te vinden voor mezelf!’

Favoriete kinderboek: ‘Mijn all time favorite als kind was Briefgeheim van Jan Terlouw. Fantastisch. Ik kon mijn fantasie er volledig in kwijt en las ‘m minstens 10x.’

Mirjana

moments september mirjanaMOMents september: ‘Deze foto is gemaakt in het laatste mooie weekend in september.
Het was een drukke maand. School is weer begonnen en Sophie ging voor het eerst naar de Peuterspeelzaal. Spannend en leuk.
Mijn vaders verjaardag ging, voor het eerst zonder hem, stilletjes voorbij en Lynn mocht 7 kaarsjes uitblazen.
En natuurlijk de maand waarin MOMmag weer volop van start is gegaan en ik heel trots ben dat ik daar onderdeel van mag zijn.’

Doel oktober: ‘Artikelen schrijven, bloggen en schrijven aan een boekidee. En ik ben sinds afgelopen week begonnen met afvallen (weight watchers) en sporten (kickboksen). Ik hoop een stuk fitter te zijn aan het eind van oktober. En natuurlijk genieten. Er staat een stapavond met vriendinnen op de planning en een weekend weg met mijn werk.’

Favoriete kinderboek(en): Waar is mijn potje van Tony Ross en later Spijt va Carry Slee.

Renske

moments september renskeMOMents september: ‘Afgelopen maand hadden we vakantie en gingen natuurlijk een ochtendje naar de kinderboerderij, waar deze foto gemaakt is. De uk is een op en top dierenvriend, vooral de kippen vind hij leuk om naar te kijken.

Doel oktober: ‘Bezig zijn met de voorbereidingen voor Dani zijn eerste verjaardag (22 november).

Favoriete kinderboek: Jip en Janneke!  Ik lees Dani nu voor uit mijn eigen boek, gekregen voor sinterklaas in 1991?.’

Kristel

moments september kristelMOMents september: ‘De afgelopen maand stond ons dorp in het teken van 75 jaar Market Garden. Dit begon de eerste zaterdag van de maand met de Airborne Wandeltocht voor ons als gezin samen met mijn lieve moeder/oma van de meiden. Een week later heb ik de Bridge to Bridge gelopen, 5 km, voor mij de derde keer dat ik mee deed aan een hardloopwedstrijd. Ik liep zelfs nog een persoonlijk record. Wie twee jaar geleden tegen mij had gezegd, dat ik mee zou doen aan zo’n wedstrijd had ik voor gek verklaard. Het weekend van 14 september was er een prachtige licht-en geluidshow ’s avonds waarbij Market Garden werd nagebootst. Vooral voor onze jongste erg indrukwekkend zo in het donker. Het laatste weekend bracht zelfs prins Charles uit Engeland aan ons dorp. Erg bijzonder om dit allemaal te hebben mee gemaakt afgelopen maand.

Doel oktober: ‘Ik wil meer blogs en artikelen gaan schrijven. Verder zijn deze maanden altijd druk met verjaardagen in het vooruitzicht en alle feestdagen. Ik vind het een leuke maar ook intensieve periode.’

Favoriete kinderboek: ‘Het dagboek van Anne Frank is het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen toen ik jonger was. Nu vind ik de boeken van Roald Dahl het leukst om voor te lezen aan mijn dochters.’

Karen S.

moments september karen sMOMents september: ‘Als ik aan de afgelopen maand denk, dan denk ik aan niets anders dan bijgevoegde foto van de Disney Kidsrun. Dit is dan ook echt mijn hoogtepuntfoto van de afgelopen maand.’

Favoriete kinderboek: ‘Mijn lievelingsboeken als kind waren alle Nijntjeboeken, die waren niet aan te slepen en zijn letterlijk stuk gelezen. Ik denk dat mn favoriet toch wel Nijntje aan zee was. Dat verhaaltje kon ik helemaal invullen en als mijn vader of moeder tijdens het voorlezen bewust foute woorden voorlas, zei ik altijd: ‘Neehee…dat staat er niet!’ En dan kwam het juiste zinnetje eruit.’

Karen

MOMents september: ‘Lekker nazomeren. Net als Kristel hierboven alle Airborne herdenkingen en festiviteiten. MOMmag. nieuw leven inblazen met dit fantastische redactieteam en de peuter die voor het eerst aan een professionele fotoshoot mocht meedoen en het fantastisch vond en deed!’

Doel oktober: ‘De man en ik gaan een weekend naar Berlijn samen. Het eerste weekend weg sinds de komst van onze zoon. Ook wil ik MOMmag. verder uitbouwen, maar er wel voor zorgen dat de balans gezin/werk in verhouding blijft. Dus ik moet nog even gaan kijken hoe ik dat wil realiseren…’

Favoriete kinderboek: ‘De GVR van Roald Dahl. Overigens was Dahl een verschrikkelijk nare racist, maar dat boek koppel ik daar maar even los van, want dat is briljant.’

Tot zo ver onze MOMents van september. Balans is blijkbaar een ding voor een aantal van ons in oktober. Ook grappig om te zien dat bepaalde schrijvers en kinderboeken terugkomen: Jip en Janneke, Nijntje, Carry Slee!

Niet alle redactieleden zijn al voorgesteld in een introductie artikel, maar de komende week zie je er nog een aantal voorbij komen. Hier lees je alvast meer over onze onze redactie.

⇒ Wat is jouw favoriete kinderboek? Praat je mee op onze Facebookpagina of op Instagram?

Close
Read previous post:
kennismaken Esther Keddeman
Even kennismaken met.. Esther Keddeman

Vandaag kun je even kennismaken met Esther Keddeman. Esther is al weer het 11e redactielid dat we aan je voorstellen....

Close