Close
MOMmagMOMents #4 | Nesteldrang, 4 generaties, knopen doorhakken & feestjes

MOMmagMOMents #4 | Nesteldrang, 4 generaties, knopen doorhakken & feestjes

Wat vliegt de tijd toch, bizar soms! We zijn alweer toe aan een nieuwe MOMmagMOMents, de rubriek waarin we je een kijkje geven in ons persoonlijke leven door middel van een briefwisseling. Wat gebeurde er zoal, wat houdt ons bezig en wat staat er voor de komende maand op de planning? 

mommagmoments 4 dees
Lieve Kaar,

Wat een bewogen maand was het toch weer! Ik ben blij dat nu toch eindelijk de rust weer een beetje teruggekomen is, mijn lijf zich goed lijkt te herstellen en ik écht kan gaan genieten van deze zwangerschap. Dat mag trouwens ook wel, want ik tik deze week de 20 weken aan (!) en de nesteldrang heeft intrede gedaan en is deze keer ENORM.

Oh, en wat was het heerlijk om elkaar weer even gezien te hebben. Shae heeft het nog steeds over ons dagje uit naar Burgers’ Zoo. Fijn dat we niet alleen partners zijn voor MOMmag., maar ook echt een mooie vriendschap hebben opgebouwd en onze partners en kinderen elkaar ook nog eens lijken te mogen 🙂

Nesteldrang
Ik kan me nog herinneren dat ik er bij de zwangerschap van Shae ook ‘last’ van had, maar deze keer lijkt het nog even een stapje verder te gaan. Ik wil nu niet alleen alles wat in zicht is lekker aan kant hebben, maar ook de inhoud van alle kasten en lades moet eraan geloven. En terwijl we pas twee jaar in dit huis wonen en met de verhuizing ook al flink uitgemest hebben, zijn we verbaasd hoeveel we nu alweer weg kunnen doen en/of geven.

We zijn niet alleen lekker aan het opruimen en aan het uitmesten, ook zijn we intern aan het verhuizen om zoveel mogelijk uit alle ruimtes van het huis te kunnen halen als baby twee er zal zijn. Afgelopen weekend hebben we bijvoorbeeld mijn werkkamer een verdieping naar beneden gehaald en van de zolderkamer een grote master bedroom gemaakt die aanvoelt als een suite. Heerlijk! En zo hebben de kinderen straks alle twee een heerlijk ruime slaapkamer naast elkaar ♥

Vier generaties
Hoe mooi de vier-generatie-foto dan ook is en het veel warme gevoelens oproept aan dat bijzondere moment, is er helaas slecht nieuws. Mijn oma (helemaal links op deze foto) is afgelopen week overleden. Ondanks dat we het aan zagen komen wegens haar ziekte en we elkaar de laatste jaren minder vaak zagen, hakt het er toch in. Ik heb nu geen opa’s en/of oma’s meer en dat doet toch wat met me.. Maar gelukkig hebben we alle mooie herinneringen nog aan elkaar en die kan niemand me afnemen.

Komende maand
Ahhh, er komen een boel leuke en spannende dingen aan! we hebben eind deze week de 20 weken echo en zullen dan een GUO krijgen vanwege de galblaasoperatie die ik tijdens recent heb ondergaan. En ook is voor werk het seizoen duidelijk weer begonnen. Er staan weer een aantal heel leuke perspresentaties, meetings en events op de planning – voor zowel MOMmag. als onze eigen sites – en ik kijk er vooral naar uit dat we ook samen weer op pad zullen gaan om plannen uit te werken en inspiratie op te doen. Ik heb er zin in!

Liefs,
Desirée

mommagmoments 4 karen

Lieve Dees,

Wat een rollercoaster maand heb jij achter de rug. Zo verdrietig dat je afscheid hebt moeten nemen van je grootmoeder. Hoewel je weet dat het gaat gebeuren, is het verdriet toch immens groot. Bovendien raar dat er opeens zo’n generatie wegvalt. Prachtig dat jullie nog hebben meegemaakt met 4 generaties te zijn. En ook bijzonder dat je grootmoeder nog heeft mee gekregen dat er nog een kleinkind onderweg is!

Burgers’ Zoo
Wat jij ook al schreef: Zo leuk om samen met onze gezinnen op pad te gaan. Heerlijk om die twee boefjes van ons samen hand in hand te kunnen zien wandelen. Die kleine boefjes dan 😉 Met als kers op de taart dat ze door het hele park ‘eikel eikel’ riepen, omdat ze eikels aan het verzamelen waren. Hopelijk voelden niet al te veel andere bezoekers zich aangesproken.

Feestjes
Hier hebben we een prima maand achter de rug. Op 11 augustus trouwde de zoon van mijn ouders beste vrienden. Ik ben met hem opgegroeid en ken zijn (inmiddels) vrouw ook al 11 jaar, dus dat was een prachtige dag. Heerlijk om weer eens lekker te kunnen tutten voor een huwelijk.

Ook hadden wij een bijzondere reünie. 4 andere gezinnen met kindjes die ongeveer tegelijkertijd met Robin zijn geboren in Philadelphia kwamen bij ons langs. Dat was ontzettend leuk en gezellig en ook heel waardevol. Wel grappig trouwens.. vorig jaar kregen we de 5 dreumesen makkelijk op de foto. Dit jaar was het vrij lastig om de 5 peuters tegelijkertijd op de gevoelige plaat vast te leggen.

Knopen doorhakken
Afgelopen maand heb ik onder andere benut om wat belangrijke knopen voor mezelf door te hakken. Privé staan er wat leuke dingen te gebeuren en ik heb besloten mijn pijlen niet op allerlei verschillende dingen te richten, maar we wat gerichter te gaan focussen. MOMmag. zit in de lift en ik haal er veel energie uit. Dus daar gaat een van mijn pijlen naar toe :). Karenz. blijft ook zeker nog wel bestaan, maar meer voor de persoonlijke artikelen en tips die hier niet passen.

Tuin
Beetje bij beetje komt onze tuin steeds meer af. As we speak wordt het hekwerk achter geplaatst. Twee weken geleden kregen we een blokhut met veranda, alleen had dat nog al wat voeten in aarde. Daar zal ik verder niet te veel over uitweiden. Laten we het maar op houden, dat het toch zonde is dat sommige dingen zo veel negatieve energie moeten kosten 🙁 En dat terwijl ik mijn energie echt wel voor leukere dingen kan gebruiken.

Zoals op pad met jou naar werkevenementen bijvoorbeeld 🙂 En weer een dagje samenwerken. De komende maand staan er weer leuke dingen op de agenda en ik heb er net als jij zin in! En na de heetste zomer sinds tijden heb ik ook wel weer zin in de herfst. Lekker cocoonen en herfstwandelingen maken.

Bring it!

Liefs,
Karen

–> Volg je ons al op Facebook? Daar kan je mee praten over de topics die we op de website behandelen en blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes 🙂

Close
Read previous post:
dingen waar moeders zich schuldig over voelen
10 dingen waar moeders zich schuldig over voelen

De meeste moeders zullen het wel herkennen. Zodra je moeder wordt, ga je twijfelen of je het allemaal wel goed...

Close