Close
MOMmagMOMents #6 | Vakantie, nazomeren en dubbele nesteldrang

MOMmagMOMents #6 | Vakantie, nazomeren en dubbele nesteldrang

November. Hoppa! Nog maar 2 maanden en dan is dit jaar alweer voorbij en breekt er voor ons beide best een heel spannend jaar aan. Tijd voor een nieuwe MOMmagMOMents waarin we jou een kijkje geven in ons leven door middel van een briefwisseling. 

‘Lees ook: MOMmagMOMents #5.’

mommagmoments 6 (november 2019)

Lieve Kaar,
Wat is het toch bizar hoe snel de tijd voorbij vliegt. Ik heb het idee dat dat deze keer nog veel sneller gaat dan tijdens de zwangerschap van Shae. Ik ben nu alweer richting de 30 weken zwanger. Slik!

Vakantie Spanje
Omdat Shae nog vier jaar is en nog niet leerplichtig is besloten we een weekje eerder dan de officiële herfstvakantie er nog even tussenuit te gaan met z’n drietjes. De keuze was gevallen op een fly & drive vakantie om de Costa Dorada tussen Barcelona en Valencia te gaan ontdekken met een fijne camping als thuisbasis. Onze eerste keer dat we een huurauto in het buitenland hadden en dat is heel erg goed bevallen. Natuurlijk staat er op Curvacious.nl al een uitgebreid verslag van deze trip.

Zeker een aanrader om ook eens samen met Mark en Robin (en wellicht kindje twee erbij?) te gaan doen! Je kan zo toch wel heel gemakkelijk gaan en staan waar je wilt en bent niet toegewezen aan het blijven zitten op één plek waardoor je ook voor een ruimere accommodatie dan een hotelkamer kan kiezen. Zeker met kind(eren) heel prettig 🙂

Nesteldrang
Vanwege de hele hectiek in de eerste helft van de zwangerschap (ziekenhuisopnames vanwege alvleesklieraanvallen met galblaasoperatie tot gevolg en daarmee een spannendere 20 weken GUO echo) durfden we het op de één of andere manier nog niet helemaal aan om ook maar aan de babykamer te denken. En dat terwijl we bij Shae met alles al heel erg vroeg klaar waren.

Dus toen de operatie goed ging, ik goed herstelde en we na de uitgebreide echo te horen kregen dat het kindje geen hinder had ondervonden van de operatie begonnen we pas te denken aan wat we wilden. Wat voor stijl gingen we kiezen voor de babykamer, wat wilden we deze keer wel of juist niet op de kamer en aanschaffen verder, een lijstje opstellen, moodboards maken, babywinkels doorstruinen.. Wat is er een boel veranderd in vijf jaar tijd zeg! Een heleboel andere merken, vernieuwde/verbeterde/veiligere (nouja, dat moet je dan maar geloven..) producten, kleuren en stijlen..

Toch kwamen we er al redelijk vlot uit en waren we het al snel eens met wat het ging worden. En nu zijn we dan afgelopen weekend echt begonnen met de babykamer. We hebben al één wand geschilderd, een grote ladekast in elkaar gezet met wat aanpassinkjes en als commode ingericht, alle kleertjes, dekens en dergelijke die we al hebben er een mooi plekje in gegeven, een fauteuil gekocht om te gebruiken als voeding-, knuffel- en voorleesplekje, een co-sleeper voor op onze slaapkamer en het bedje en de kinderwagen kwamen binnen.. De babykamer is nog lang niet af, maar we vinden het nu al prachtig. Zo leuk om na een x aantal jaar hier weer opnieuw mee te beginnen!

En die nesteldrang heeft flink huisgehouden. Het hele huis moest aangepakt worden en er is flink wat uitgezocht, opnieuw ingericht, opgeruimd, naar de stort gebracht, weggegeven en op Marktplaats gezet. Heerlijk! Kan ik me vanaf nu lekker focussen op de babykamer afmaken, goed voor mijzelf zorgen, proberen vooruit te gaan werken zodat ik tijdens de verlofperiode meer rust heb in mijn bedrijf en de komst van ons kleintje ♥

Ik zag bij jou trouwens ook al wat leuke dingen voorbij komen op je Instagram en via onze WhatsAppgesprekjes. Hoe is het met jou en de vorderingen voor de adoptie? Waar ga jij je op focussen de komende tijd?

Liefs,
Desirée

mommagmoments 6 (november 2019)
Lieve Dees,
Niet te bevatten, hoe snel het gaat. Het lijkt echt nog maar een paar weken geleden dat je het vertelde en wat een bewogen jaar is het toch geweest. Voor jou en voor mij.

Nazomeren
Als ik terugkijk naar de afgelopen maand hebben we nog wel lekker kunnen genieten van de nazomer. Het is toch echt een cadeautje om zo in de natuur te wonen. Ik trek er vaak met de kleine peuter op uit en in het weekend gaan we naar de duinen, bos of strand met het gezin. De herten hebben nu bronstijd en dat blijft bijzonder om mee te maken. De geluiden die ze dan maken.

Werk
Verder had ik werktechnisch een drukke maand. Er stonden veel leuke samenwerkingen en afspraken op de agenda. Ik ging voor Karenz. naar het in de Wolken festival op uitnodiging van Kabrita. Waar ik van alles leerde over flesvoeding van geitenmelk.

Adoptieprocedure
Afgelopen maand waren we ook druk bezig met alle laatste documenten voor de adoptie te verzamelen. Daar gaat toch altijd zo veel tijd in zitten. Dat realiseer je je waarschijnlijk niet als je zelf niet in een adoptietraject zit of hebt gezeten. Gelukkig is nu bijna alles rond. We wachten nog op een laatste document wat anderen voor ons moesten maken en hopelijk zijn we dan deze maand weer officieel ‘active waiting’ zoals dat in de VS heet.

Nesteldrang
Wat betreft nesteldrang kunnen we elkaar de hand schudden. Wij zijn zo langzamerhand ook weer begonnen met de babykamer. We gaan er niet vanuit dat een tweede kindje zich net zo snel aandient als Robin destijds deed, maar je kunt maar beter alles op orde hebben. Robin krijgt een grotere kamer. We vinden hem alleen nog niet echt klaar voor een peuterbed, dus we laten hem voorlopig nog even in zijn mooie Stokke Sleepi ledikant. Bij ons wordt het ook een andere kamer dan wat we nu hebben, we houden alleen een aantal kleuren wel hetzelfde.

En ja.. bij nestelen komt ook weggooien en sorteren. De afgelopen weken hebben we hier grondig opgeruimd, naar het grof vuil gereden, op Marktplaats spullen verkocht en ga zo maar door. Wel lekker om weer even schoon schip te maken. Grappig dat we echt in zo’n zelfde fase zitten. Het lijkt ons dan ook een goed idee een keer zo’n trip met z’n allen te doen. Helemaal als we straks beiden weer een kleintje hebben! En wat zagen die foto’s er heerlijk uit.

De komende maand gaan we hier gebruiken om dat laatste document in de VS te krijgen en officieel te kunnen gaan wachten. In huis ga ik verder met opruimen, organiseren en inrichten.

Ik vind het echt bizar om te beseffen dat Sinterklaas binnenkort aankomt en dat dan Kerst en Oud & Nieuw ook al weer in aantocht zijn. Maar wat jij ook al zegt, 2019 gaat vast prachtige dingen brengen. Voor jou en voor mij!

Liefs,
Karen

–> Volg je ons al op Facebook? Daar kan je mee praten over de topics die we op de website behandelen en blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes ?

Close
Read previous post:
stokke tripp trapp
Stokke Tripp Trapp | De kinderstoel die met je kindje meegroeit

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel. Wie kent deze klassieker nou niet? Dit is toch wel een van de items die...

Close