Close
#MOMmagMOMents #7: Adoptieklaar, griep, grote zus & bevalling begonnen?

#MOMmagMOMents #7: Adoptieklaar, griep, grote zus & bevalling begonnen?

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Wat gebeurde er de afgelopen maand in onze levens? Tijd voor een nieuwe MOMmagMOMents waarin we jou een kijkje geven in ons leven door middel van een briefwisseling! 
Lees ook: ‘#MOMmagMOMents #6

mommagmoments 7 karen

Lieve Dees,

We zeggen het elke maand en ik zeg het ook nu weer: Wat is deze maand snel gegaan. De volgende keer dat we een #MOMmagMOMents brief aan elkaar schrijven, is het al weer 2019 en ben jij met verlof! Of misschien is er al wel een klein meisje? Want wat liet je ons weer schrikken kleine baby! Ik hoop zo dat je gewoon zo lang mogelijk in je MOM’s buik blijft zitten.

Adoptieklaar
Hier heb ik een wat wisselende maand achter de rug. We hebben eindelijk alle papieren voor ons tweede kindje rond en zijn nu officieel aan het wachten. Ik merk dat ik een stuk rustiger ben als toen we op ons eerste kindje aan het wachten waren. Het komt zoals het komt, dat is ook het mooie van de Amerikaanse adoptieprocedure. Ik kocht wel alvast wat leuke spulletjes voor baby 2, zoals de grappige kameleon waar ik ook op Instagram over schreef waarom ik juist voor deze koos.

Griep
Verder luidden wij hier in huis afgelopen maand officieel het griepseizoen in. We waren met zoonlief naar de intocht van Sinterklaas. Dat vond hij prachtig, maar hij was voor zijn doen best wat stilletjes. ’s Avonds begon hij weer flink te hoesten en kreeg hij koorts. Na bijna twee weken bleek het toch een wat hardnekkiger virus te hebben dan we in eerste instantie dachten. Dus inmiddels heeft hij van de huisarts antibiotica gekregen en is het gelukkig bijna voorbij. Het schijnt enorm te heersen, dus gedeelde smart is halve smart, maar het blijft zo zielig voor die kleintjes.

Ontwikkeling
Overigens maakt hij qua ontwikkeling wel enorme stappen. Hij begint echt goed te praten en ik moet oppassen dat ik ‘m niet onderschat. Hij onthoudt ontzettend veel. Laatst stond hij te stampen in de supermarkt, omdat ik hem uren daarvoor beloofd had rozijntjes voor ‘m te kopen. Dat was ik zelf eigenlijk al vergeten, maar hij niet. Oeps! We proberen hem nu voor te bereiden op de komst van een baby. Elke avond lees ik hem voor uit het boek ‘Jij wordt grote broer’. Vooral het gedeelte dat baby’s stinken, vindt hij erg grappig.

Lastig aan moederschap
Zelf heb ik het weer best druk gehad. Met een ziek kind en een zieke man thuis ben je toch veel aan het zorgen. Mijn normale werkdagen kwamen daardoor te vervallen en dat zit je toch weer veel ’s avonds te werken om alles in te halen. Dat vind ik wel eens lastig aan het moederschap. Dat er altijd wat onverwachts gebeurt dat je niet kan incalculeren en waardoor er dan weer extra druk op je komt te staan. Dat zal elke moeder wel herkennen.

Jij in ieder geval wel, dat weet ik zeker!
Hoe gaat het verder met jou? Kamertje van de baby helemaal klaar? En een beetje van de grootste schrik van de ziekenhuisopname bekomen? En hoe gaat het met Shae? Kijkt ze er naar uit grote zus te worden?

Liefs,
Ka

mommagmoments 7 desiree

Hi Kaar,

Het blijft inderdaad bizar hoe snel de maanden voorbij vliegen, helemaal zo richting het eind van het jaar. Het is alweer december! Voor je het weet begint het nieuwe jaar alweer en ik heb zo het idee dat dat voor ons beide een heel spannend jaar gaat worden..

Bevalling begonnen?
Qua gezondheid was het even flink schrikken hier. Zijn we eindelijk lekker aan het genieten van de zwangerschap en zitten we bovenop onze roze wolk, wordt je er zomaar vanaf gestoten. Ik gaf bij een normale controle tussen neus en lippen door wat harde buiken en een zeurend gevoel in mijn onderrug aan en voor ik het wist lag ik in de stijgbeugels voor een onderzoek en leek de bevalling begonnen te zijn. Baarmoederhals verkort en een stukje open.. Ik was nog geen 31 weken zwanger dus we schrokken enorm. Helemaal als je dan de ‘wat als’ scenario’s te horen krijgt. Ik moest een nacht blijven om gemonitord te worden en het leek toch nog redelijk rustig waardoor ik onder strikte voorwaarden naar huis mocht gaan. Echt flink rustiger aan gaan doen, meer uit handen geven, geen lichamelijke inspanning.. Inmiddels zijn we ruim een week en een aantal nieuwe metingen verder en kregen we gisteren te horen dat het er voor nu écht goed uit ziet. Hoeveel moeite het rustiger aan doen me dan ook kost, het werpt z’n vruchten af. Zo doorgaan dus en we hopen dat de baby zich pas vanaf 1 januari zal gaan melden aangezien we dan in de veilige zone zitten!

Grote zus
Tussen alle stress door proberen we ook zeker nog volop te genieten van dit alles. Want het is en blijft een heel bijzondere periode! De babykamer is inmiddels helemaal klaar en we hebben de kinderwagen en de co-sleeper op onze slaapkamer ook al klaar staan. Nu hopelijk nog een minimaal een maandje genieten van het getrappel in mijn buik, de feestdagen en hopelijk een beetje rust tussen alle feestjes door. En ja, Shae kijkt er enorm naar uit! We proberen haar in zo’n beetje alles wat maar enigszins kan te betrekken bij de komst van haar zusje. Ze ziet de buik groeien, heeft nu ook het getrappel duidelijk tegen haar handjes gevoeld en is er heel erg mee bezig. Té lief om mee te mogen maken en ik weet zeker dat ze het geweldig gaat doen als grote zus strakjes ♥

mommagmoments 7 desiree-2

17 jaar samen
Gisteren waren Paul en ik alweer 17 jaar samen en ondanks dat er gewoon gewerkt moest worden besloten we er toch nog even spontaan op uit te gaan. Dat werd een hapje bij het pannenkoekenrestaurant met z’n drietjes. Heerlijk even die ontspanning na goed nieuws eerder die dag!

Jij hebt ook best een drukke en veelbewogen maand achter de rug merk ik.. De adoptiepapieren rond krijgen voor een tweede kindje, een huis vol zieken en maar doorwerken waardoor je jezelf bijna voorbij loopt.. Wat is dat toch met ons vrouwen dat we onszelf dit aan doen 😉 Zullen we de afspraak maken het vanaf januari écht eens wat rustiger aan te gaan doen voor zover dat mogelijk is?! Dat kunnen we beiden goed gebruiken denk ik zo!

Nou, op naar de laatste maand van het jaar. Proberen zo ontspannen mogelijk door alles heen te gaan en dan staat het nieuwe jaar alweer voor de deur.

Liefs,
Dees

–> Volg je ons al op Facebook? Daar kan je mee praten over de topics die we op de website behandelen en blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes ?

Close
Read previous post:
het laatste randje bed
Ka’s Column | Het laatste randje bed (over mijn leven als slaapmagneet)

De peuter van Karen was de afgelopen weken wat grieperig. Daarom vervaagden de normen een beetje met betrekking tot wat...

Close