Close
MOMmagMOMents #8: Feestmaand, bezinning, gezinsuitbreiding & doelen

MOMmagMOMents #8: Feestmaand, bezinning, gezinsuitbreiding & doelen

Wat gebeurde er in de allerlaatste maand van het jaar allemaal in onze persoonlijke levens? Door middel van een briefwisseling geven we je elke maand een kijkje. In deze MOMmagMOMents 8 blikken we terug op de drukke feestmaand en hoe we die hebben ervaren…

Lees ook: ‘MOMmagMOMents #7

mommagmoments 8 Desiree

Lieve Kaar,

Wat een maand was het weer. Ik heb het zo’n beetje iedere maand van dit jaar wel kunnen zeggen, maar december was echt bizar. Wat vlóóg de maand voorbij! We hebben in de maanden december tot maart in de familie heel veel verjaardagen en tel daar de zwangerschap, Sinterklaas en Kerst bovenop en je vliegt zo door de weken heen..

Ben ik de enige?..
Hoe gezellig de feestdagen ook zijn, ze hebben er wel ingehakt. Dit jaar leek Shae het hele Sinterklaasgebeuren voor het eerst echt goed mee te krijgen. Komt vast omdat ze dit jaar rondom deze periode voor het eerst ook op school zit, waardoor er wekenlang naartoe geleefd wordt met werkjes maken, gezamenlijk het Sinterklaasjournaal kijken, een Pietenfeestje met haar klas, een Sinterklaas- en speelgoedochtend op school, een buurtfeest met intocht en dan nog pakjesavond als afsluiting. En daarna direct door met Kerst met verhalen, de nodige werkjes, een Kerstdiner op school en de Kerstdagen zelf van de ene naar de andere familie. Eerlijk? Van mij zou dat echt wat minder mogen allemaal! Je merkt gewoon dat die laatste maandjes van het jaar voor veel kinderen te intensief, druk en vol zijn. Veel kinderen zijn overprikkeld wat zich uit in minder leuk gedrag, ze zijn vermoeid, ziekjes, weten van gekkigheid niet meer op welke dagen ze leven.. en rollen dan zo een Kerstvakantie in. Ben ik de enige die hier zo over denkt? Ja, natuurlijk is het allemaal ook heel erg leuk en moeten we de tradities in ere houden, maar misschien alles eromheen een beetje minderen. Of zeg ik nou iets heel erg geks?

Bezinning
Voor mij persoonlijk is zo’n laatste maand van het jaar er ook altijd eentje van bezinning. Ik ben dit jaar door bepaalde gebeurtenissen en de zwangerschapshormonen *kuch* natuurlijk wat sentimenteler dan normaal, maar het was gewoonweg een pittig jaar zowel fysiek als mentaal. Het laat me nadenken over wat er zo allemaal is gebeurd, welke lessen ik eruit mee wil nemen, welke knopen ik door wil/moet hakken, wat en wie ik los moet laten, wat ik juist méér zou moeten doen en wat ik in 2019 ánders zou willen. Zoals je in het artikel over goede voornemens kon lezen zijn het voor het nieuwe jaar geen grote voornemens, maar eerder doelen waar ik aan wil werken. Op naar meer op mijzelf (durven) vertrouwen, meer innerlijke rust en een sterkere en gezondere ik ♥

Hoe was het bij jou, Kaar? Heb je voor je gevoel ook zo’n bizar korte maand gehad of valt het nog mee omdat Robin nog niet op de basisschool zit? Ik kijk er in ieder geval naar uit om jou en je gezin snel weer eens te zien, even een nieuwjaarsborrel- en gezelligheidsdagje inplannen om bij te kletsen en te ontspannen met elkaar. Het is door alle drukte echt te lang geleden dat ik je heb gezien. Ik wens je in ieder geval al het goeds voor het nieuwe jaar. Dat al je dromen, wensen en doelen uit mogen komen! Ik heb zo het idee dat het voor ons beide onvergetelijk zal gaan worden..

Liefs,
Dees

mommagmoments 8 karen

Lieve Dees,

December is ook hier een erg drukke maand geweest. Gelukkig is Robin van veel dingen nog niet zo bewust, dus dat scheelt. Desondanks stonden er veel dingen op de agenda. Gezellige dingen, maar het zijn toch ook sociale verplichtingen, dus ik vind het niet heel gek klinken wat je zegt. Ik ben wel blij dat we voor het derde jaar op rij het jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen met een paar dagen vakantie in Zeeland bij vrienden.

Feestdagen
Overigens hebben wij in december zelfs nog een feest erbij gevierd. Want dit jaar viel Chanoeka ergens tussen Sinterklaas en Kerst in. Dat duurt zelfs ruim een week, maar daar pakken we dan weer niet elke dag van mee. We hebben er een paar avonden echt uitgebreid bij stilgestaan, maar voor de rest mixen we het een beetje met Kerst en Sinterklaas qua cadeautjes. Want om de peuter nou nog een keer cadeaus te gaan geven, vonden we wat overdreven. De chanoekia stond hier naast de kerstboom. Het is ook wel weer mooi om te merken dat je gezin zo in de loop van tijd haar eigen tradities krijgt in een eigen vorm.

Gezinsuitbreiding
Jij weet dat je volgende maand een tweede kindje krijgt, bij is de kans er, maar is het nog niet volledig zeker. Ik vertelde het de vorige MOMmagMOMents ook al, maar we hebben inmiddels wel de peuter verhuisd naar een grotere kamer, zodat er plek is voor zijn eventuele broertje of zusje. Hij heeft van Stokke een prachtig Home bedje gekregen en rondom het bedje maakten we een heuse peuterkamer. De baby krijgt dan zijn oude Stokke Sleepi wieg en ledikant. Nu de peuter echt zijn eigen plek heeft en de babykamer ook bijna af is, wordt het toch allemaal weer wat tastbaarder. De peuter is trouwens erg blij met zijn nieuwe kamer. Wellicht dat we binnenkort hier eens alle kamers van onze kindjes kunnen laten zien?

Doelen
Verder heb ik een beetje hetzelfde als jij dat ik zo’n laatste maand van het jaar altijd een beetje gebruik om te inventariseren wat ik nou echt wil in het leven. Dat klinkt zwaarder dan dat het is trouwens. Maar wij hebben als zelfstandig ondernemende moeders bij wie het werk altijd doorgaat (en het moederschap natuurlijk ook 😉 ) nou eenmaal best een uitdaging. Wat dat betreft is het heerlijk dat met jou te kunnen delen.

Afgelopen maand hebben we ontzettend veel nieuwe bezoekers verwelkomd op MOMmag. en ik vind het nog steeds zo leuk om te zien dat we zo ontzettend groeien en dat we zo fijn kunnen samenwerken. Het is dan ook zeker gezellig om elkaar weer snel even te zien. Afgelopen maand op jouw babyshower hebben we niet echt bij kunnen praten.

De volgende MOMmagMOMents ben jij hoogstwaarschijnlijk bevallen. Ik ben zo benieuwd naar haar!

Het wordt absoluut een bijzonder jaar. Fijn om dat samen te kunnen meemaken!

Chin chin op het nieuwe jaar! Met veel gezondheid, liefde, mooie doelen, geluk en gezelligheid!

Liefs,
Ka

–> Volg je ons al op Facebook? Daar kan je mee praten over de topics die we op de website behandelen en blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes ?

Close
Read previous post:
onze goede voornemens
Gelukkig nieuw jaar! | Dit zijn onze goede voornemens voor 2019

Gelukkig nieuw jaar! Hopelijk heb je een heerlijke oudejaarsavond gehad? Wij willen je natuurlijk het allerbeste wensen voor 2019. Een...

Close