Close
MOMtalk met.. kinderslaapcoach Aletta Boonstra

MOMtalk met.. kinderslaapcoach Aletta Boonstra

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Aletta Boonstra, moeder en werkzaam als kinderslaapcoach. 

‘Lees ook: MOMtalk met Kayleigh van ‘Liefde voor twee

Aletta Boonstra Sleepymindz

Q&A met Aletta Boonstra over het moederschap en opvoeden

1. Wie ben je?
Ik ben Aletta Boonstra (33 jaar) moeder van Finn (net 2 jaar). Ik woon samen met de liefde van mijn leven, met wie ik al 6 jaar samen ben.

2. Wat doe je voor werk, hoeveel uur werk je en.. hoe heb jij of hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik werk momenteel best veel uren, wat niet erg is zolang je werk je hobby is! En dat is in mijn geval gelukkig zo. Ik werk parttime bij een internationale uitzendorganisatie in een marketingfunctie. Daarnaast ben ik, buiten mijn loondiensturen om, actief als kinderslaapcoach binnen mijn eigen bedrijf Sleepymindz Kinderslaapcoaching. Ik vind deze combinatie heerlijk omdat ik, als sociaal dier, niet echt zonder collega’s kan. Mijn baan in loondienst blijft dus een belangrijke factor in mijn leven.

Mijn vriend werkt ook in een drukke functie en wij zijn dan ook aangewezen op een combinatie van de peuterspeelzaal en een gastouder. Op de woensdagen heb ik mijn vaste vrije dag en geniet ik de hele dag van Finn. Tijdens zijn middagslaap pak ik dan (stiekem) nog wat werk op. Soms voel ik me wel schuldig over ons drukke leven en het feit dat Finn in ieder geval 3 dagen per week bij de gastouder/kinderopvang is, maar van de andere kant vind ik het voor hem ook belangrijk om sociale contacten buitenshuis te hebben en zich ook zonder onze aanwezigheid te ontwikkelen.

Zo zonde, want hiermee lopen een heleboel kindjes structureel slaap mis..

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Het beste opvoedingsadvies dat ik ooit heb gekregen is dat slaap voor een kindje minstens zo belangrijk is als eten en aanraking en dat je je kindje dus moet faciliteren hierin. Dus zorgen voor passende bedtijden, voldoende dagslaap en voorkomen dat je de dagslaap té snel afbouwt. In mijn praktijk zie ik maar al te vaak dat dagslaapjes te snel teruggebracht worden naar bv. één slaapje, terwijl het kindje in kwestie hier eigenlijk nog net te jong voor is. Argumenten zijn dan vaak dat een tweede slaapje niet meer lukt of dat het beter in het drukke schema van ouders past (lees: uitjes, visites etc.). Zo zonde, want hiermee lopen een heleboel kindjes structureel slaap mis.

Ons zoontje Finn sliep ook structureel te weinig. Wij hebben dagen lang staan wiegen, voeden en troosten.. totdat we kinderslaapcoaching ontdekten. Finn sliep binnen drie weken zelfstandig en voldoende. Ik heb tijdens het coachingstraject echt geleerd dat slaap cruciaal is voor de groei en ontwikkeling van je kindje.  Voor mij voldoende redenen om deze ervaring te delen door het starten van Sleepymindz en ouders te laten weten dat er een oplossing is, zonder dat je je kindje eindeloos hoeft te laten huilen.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
De Nijntje knuffeldoekjes zijn voor ons onmisbaar geweest. Finn slaapt hier al mee sinds zijn geboorte en wij hebben meerdere in mogen kopen. Stel je eens voor dat je er één verliest haha! Verder hebben wij ook veel profijt gehad van Luuf. Dit is een verkoudheidsbalsem op basis van natuurlijke ingrediënten en speciaal voor baby’s en kinderen. Geen geworstel meer met neusspray’s tijdens verkoudheidsdagen.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Hoe cliché maar wel waar: zorg voor de nodige tijd voor jezelf! Doe dingen die je leuk vindt om te doen, ontspan en sport! Nee, niet om binnen een paar weken na de bevalling weer megastrak in je lijf te zitten, maar om in beweging te blijven en alle andere voordelen die sporten biedt. Ik wandel heel veel (met Finn) en ondanks dat ik al 2 jaar geleden bevallen ben, sport ik nog steeds met bikinibodymommy.com. Fijne korte work-outs die in het dagprogramma van elke moeder passen!

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

Close
Read previous post:
onze beauty favorieten
MOMtime | Onze beauty favorieten

Wij hebben wat leuke dingen te vertellen! Allereerst hebben we vanaf vandaag een nieuwe rubriek op de site: MOMtime en...

Close