Close
MOMtalk met.. Andrea!

MOMtalk met.. Andrea!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze Q&A: Andrea van TrendyMommy, een werkende moeder van 3 kinderen! 

Andrea TrendyMommy interview MOMtalk
MOMtalk met Andrea van TrendyMommy (over het moederschap en opvoeden)


1. Wie ben je?

Mijn naam is Andrea, ik ben inmiddels 32 en woon samen in Waalwijk met mijn vriend, onze drie kinderen en huisdieren 🙂

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Als fulltime blogger op TrendyMommy probeer ik alle ballen in de lucht te houden – fulltime voor de kinderen zorgen en fulltime werken. In werkelijkheid is het heel pittig en daarom namen we oppas in dienst. Helaas liep dat niet goed af en ben ik weer alleen met drie kinderen, maar ik zou het niet anders doen. Mijn kinderen in een opvang plaatsen voelt voor mij niet goed en hierdoor lijdt mijn werk enigszins wel, maar gaan de kinderen wel voor. Daar ben ik wel heel blij mee, dat ik in de positie ben dat ik zelf voor de kinderen kán zorgen.

Zoals het nu gaat is het goed. Mijn dagen beginnen vroeg, echt heel vroeg, en totdat de kinderen op bed liggen ben ik in beweging. ’S avonds neem ik de tijd om te werken en huishouden te doen, en zie mijzelf het binnenkort niet anders doen. Geen grote plannen voor studies, carrièreswitch of anders gevulde dagen. Want ik ben voornamelijk mama, al het andere is secundair, zeker totdat de kleinste op basisschool zit.

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Mijn beste advies ooit was dat iedereen wel advies heeft en dat je maar moet doen wat goed voelt. En dat goed voelen, dat is wel een dingetje. Als moeder ben je vaak onzeker en durf ik bepaalde dingen niet. Terwijl ik diep van binnen weet dat het wel zo hoort te gaan. Daarom probeer ik zo vaak als ik kan naar dat stemmetje binnen in mij te luisteren. Die weet echt wel wat het beste is voor mijn kinderen.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Vanaf geboorte is mijn telefoon erg belangrijk geweest. Niet alleen voor foto’s en communicatie met de buitenwereld terwijl in de newborn cocon zit, maar ook apps om bij te houden hoeveel de baby heeft gegeten en wanneer, om zo makkelijker in te schatten of het een honger, slaap, of natte luier huil is. Na een paar maanden ken je het verschil wel, maar tot die tijd is een app stiekem heel handig gebleken. Mijn baby at namelijk te weinig en dat hebben we op deze manier goed kunnen bijhouden om de hoeveelheden te verhogen. Zo’n overzichtelijk app helpt echt wel na slapeloze nachten, omdat je zo niet hoeft te onthouden hoeveel en wanneer de baby at. Het geeft rust.

Een andere app waar ik niet zonder kon is een White Noise app, en dan met name het stofzuiger geluidje. Het is bekend dat baby’s in slaap vallen zodra een stofzuiger of haardroger aangaan. Een White Noise app wordt gebruikt voor concentratie tijdens studeren, ontspannen of een baby in slaap houden. Ik kon hierdoor even douchen, eten, of mijn andere twee kinderen verzorgen. Het was echt een levensredder, net als een draagdoek!

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Vertrouw op je gevoel, doe dingen op jouw eigen manier en wees zelfverzekerd. We doen allemaal ons best en dat ik echt wel genoeg.

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

Close
Read previous post:
celebrity nieuws van de afgelopen week
Het MOM celebrity nieuws

Wat is er weer veel om te vertellen in het MOM celebrity nieuws! Zo kreeg ons koninklijk huis gezinsuitbreiding, is...

Close