Close
MOMtalk met.. Charlotte!

MOMtalk met.. Charlotte!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Charlotte, een werkende moeder – en blogger op Aukjes Wereld – van 2 kinderen. 

‘Lees ook: MOMtalk met.. Mirjam!’

Charlotte Aukjes Wereld

Interview met Charlotte van Aukjes Wereld over opvoeden en het moederschap

1. Wie ben je?
Ik ben Charlotte, 32 jaar, vijf jaar getrouwd met Maikel en samen hebben we twee prachtige meisjes. Aukje van 4 en Emmi van 1. We wonen in het Brabantse land, bij ons eigen bedrijf De Brandevoortse Hoeve.

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Tot voor kort werkte ik twee dagen per week als leerkracht van groep 5. Ik heb tien jaar voor de klas gestaan en twijfelde de laatste twee jaar of mijn hart hier nog wel lag. Dat bleek niet zo te zijn, en dus maakte ik de keuze om te stoppen in het onderwijs. Nu werk ik mee in ons eigen bedrijf, werk ik dagelijks aan mijn blog en verdiep ik me wat meer in fotografie. Aukje gaat naar school, maar op donderdag gaat ze na schooltijd naar mijn ouders (Emmi is daar dan de hele dag) en op vrijdag gaat ze na schooltijd naar mijn schoonouders. Emmi gaat op vrijdag naar het kinderdagverblijf.

“Volg je eigen gevoel!”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Volg je gevoel. Dat is dus ook echt zo. Ze noemen het niet voor niks je ‘moederinstinct’. Je gevoel zit echt altijd goed als het om jouw kindjes gaat. Ik kan niet echt zeggen dat iemand mij hierin inspireert, ik was bij onze oudste dochter gewoon een ontzettend onzekere kersverse moeder en werd super onzeker van alle adviezen van anderen. Op een gegeven moment heb ik besloten om daar niet meer naar te luisteren en dat werkt super!

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
De draagzak! Echt, wij maken op zijn zachtst gezegd niet zo’n makkelijke baby’s dus ik heb geen idee wat ik zonder de draagzak had gemoeten. XL Hydrofiele doeken zijn voor mij ook onmisbaar en de Stokke Newborn seat was ook super praktisch.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Volg je gevoel. Luister niet teveel naar wat anderen vinden en zeggen, maar doe wat voor jou goed voelt. Als het voor jou goed voelt dan is het ook goed voor jouw kindje. En laat anderen maar kletsen, als ze het ergens niet mee eens zijn.

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
celebrity nieuws van de afgelopen week
Het MOM celebrity nieuws

Wat een weer hè, afgelopen week. Dat leverde wel wat zonovergoten plaatjes op. Verder is er ook weer fijn babynieuws...

Close