Close
MOMtalk met.. Elise Joanne!

MOMtalk met.. Elise Joanne!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze Q&A: Elise Joanne, moeder van een zoontje en hoogzwanger van een dochter! 

Elise Joanne interview momtalk
MOMtalk met Elise Joanne (over het moederschap en opvoeden)


1. Wie ben je?

Ik ben Elise Joanne, moeder van Fos en vrouw van Boris. Op het moment van schrijven tevens hoogzwanger (39 weken) van een meisje. Wij wonen met poezenbeest Bobbi in Zwolle maar van oorsprong heb ik Zeeuwse wortels. Ik ben 28 jaar en ik run nu een aantal jaren mijn persoonlijke en lifestyle blog Elisejoanne.nl met liefde en succes.

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ja, ik werk bijna fulltime aan mijn blog, sinds mijn afstuderen in 2013. Voordeel van ZZP’er zijn is dat je je deels je eigen uren kan maken en indelen. Ik werk dus ook wel geregeld in de avond om alles af te krijgen. Maar ik kom niet uit zonder opvang en oppas, daar maken wij dan ook gretig gebruik van. Fos gaat één dag naar zijn lieve grootouders en twee dagen naar de kinderopvang hier in de buurt.

Boris heeft een papadag (waarop ik eigenlijk niet probeer te werken maar die dag probeer samen met hen door te brengen) en ik heb een mamadag. Ik kan op die werkdagen naar klanten en events toe en probeer daarbuiten vaak ‘nee’ te verkopen, ik heb die vaste werkdagen en daar wil ik mij aan houden. Maar dat betekent dus wel dat ik in de avond of in het weekend het wel eens moet compenseren.

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Beste opvoedingsadvies? Oef, lastig! Ik krijg als blogger nogal wat (on)gevraagd advies om mijn oren, haha. Ik denk dat het beste advies ik ooit heb gekregen afkomstig is van mijn nuchtere moeder; ‘zolang jij handelt uit liefde met een goede dosis verstand, dan ben je de beste moeder die je kan zijn’.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Er zijn een aantal items die ik heilig vind en zeker opnieuw ga gebruiken voor onze tweede!

– Ik ben geen enorme fan van draagdoeken omdat ik een hele slechte knoper ben met enorm weinig geduld, dus de Tula draagzak vond ik echt een uitkomst. Boris gebruikt hem ook heel graag, scheelt mij ook sjouwen.
– Wanneer je flesvoeding geeft raad ik de Dr. Brown flessen aan, zeker met krampjes.
– De Mutsy Nexo buggy is een absolute aanrader; een mooi ding, praktisch, licht en wendbaar maar binnen een betaalbare prijsklasse.
– Onzeker in het douchen met je kleintje in het begin? Dat was ik wel! Ik durfde niet met Fos te douchen, ik was bang hem te laten vallen.. Een vriendin kocht de Baby Shower Glove en ik ben haar zo dankbaar geweest voor dat kraamcadeau! Ik had meer grip en voelde mij een stuk zekerder door zoiets simpels.
– Als laatste de Stokke Tripp Trapp. Ja, duur! Maar absoluut de investering waard. Zeker met de New Born set, zo kan je kleintje mee loeren aan tafel. Oh en esthetisch verantwoord, ook niet geheel onbelangrijk met al die andere lelijke babytroep die je al in je huis hebt slingeren.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Zodra je begint te denken; ‘ben ik de enige die..?’. Nee! Je bent nooit de enige moeder die zich heeft afgevraagd of ze het wel goed doet, of ze wel een goede moeder is en of andere nou nooit een baaldag hebben. Wij lopen allemaal rond met spuugvlekken op onze pas gewassen en gestreken blouse, snauwen heus wel eens naar onze kinderen en er zijn dagen dat Netflix een betere oppas is dan jijzelf. Prima toch?

Ik pas zelf de 60-20-20 regel toe; als je 60% van de tijd handelt met de juiste intenties met een prima gemiddelde uitwerking, 20% van de tijd het uitstekend doet en pedagogisch uitermate verantwoord bezig bent, en 20% geheel fout gaat en alles in ’t honderd loopt? Dan doe je het verhoudingsgewijs aardig goed als ouder!

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
celebrity nieuws van de afgelopen week
Het MOM celebrity nieuws

Hèt MOM celebrity nieuws van afgelopen week. Met weer veel #MOMmagMOMents, excuses, ouders die betrapt werden tijdens de seks, een...

Close