Close
MOMtalk met.. Femke!

MOMtalk met.. Femke!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Femke, een werkende moeder met 2 kinderen. 

‘Lees ook: MOMtalk met.. Tamara!’


MOMtalk met Femke thethingswelike.nl
MOMtalk met Femke over het moederschap en opvoeden

1. Wie ben je?
Ik ben Femke, 36 jaar en woon samen met mijn vriend Dennis en onze zoontjes Tijmen (2 en een beetje) en Jonas (4 maanden) vlakbij Amsterdam. Ik heb een eigen blog, thethingswelike.nl en schrijf daar over de goede dingen des levens. Reizen, uitstapjes, mooie spullen, veelal kidsproof omdat de kinderen natuurlijk een groot deel van ons leven uitmaken.

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik werk al heel wat jaren als Studiomanager voor een fotografenduo. Ik regel alles rondom de fotoshoots daar. Sinds Tijmen is geboren werk ik de ene week 3 dagen en de andere week 4. Daarnaast freelance ik nog (creatieve dingen, grafisch en fotografie) en ben ik druk bezig met mijn blog. Als ik dat bij elkaar optel werk ik wel een uur of 40 per week.. (misschien wel meer)

Tijmen gaat 3 dagen naar de opvang op een boerderij. Naast de opvang zit een echt melkveebedrijf. Naast heel veel koeien zijn er ook schapen en kippen. Wanneer het kan zijn de kinderen buiten op ontdekking. Dat vind ik erg belangrijk, dat onze kinderen lekker veel buiten zijn en een stukje meekrijgen over natuur en dieren. Over de opvang ben ik dus zeer tevreden, Tijmen heeft het er ook super naar zijn zin. Jonas is nu nog even thuis, we vangen het nu op met wat oppasdagen van onze twee lieve moeders die daarvoor helemaal uit Zuid-Limburg komen. Ik heb straks nog 6 weken zomervakantie en daarna gaat Jonas met zijn grote broer mee naar de opvang.

Ik vind het ‘alle ballen hooghouden’ gebeuren af en toe wel moeilijk. De combinatie tussen werk, kids en een sociaal leven. Het liefst zou ik iets minder werken of mee freelancen zodat ik zelf mijn tijd kan indelen. Maar mijn baan vind ik ook erg leuk. Ik hekel de ochtend- en avondspits het meest, het lijkt altijd chaos, rennen, vliegen…

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Mijn moeder gaf de gouden tip: regelmaat is goed, maar laat ze niet teveel wennen aan een vast patroon. Want dan willen ze dadelijk niks anders meer. En zo doen wij dat dus ook (het past ook echt bij ons). Daardoor gedeien onze kids lekker, slapen overal goed en passen zich snel aan in een nieuwe situatie. Mijn vader zei “zorg dat je niet alleen maar ouders bent, maar ook altijd partners blijft”, en ook dat advies proberen we ter harte te nemen door  dingen samen te doen. Maar dat schiet er wel iets te vaak bij in, dus deze zomer maar eens wat vaker oppas regelen en eens samen een avondje uit!

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Absoluut de draagdoek en draagzak! We hebben een Ergobaby cool air 360, een Yaro doek en sinds kort heb ik ook een Limas. Deze laatste is ook heel fijn, eigenlijk zit die precies tussen de doek en de zak in. De Maxi Cosi Axiss vind ik echt een ideale autostoel, je kunt hem naar je toedraaien. Vooral toen ik zwanger was, met die dikke buik die in de weg zat kreeg ik Tijmen zo een stuk makkelijker in zijn stoel. Verder vind ik, nu we twee kids vrij kort op elkaar gekregen hebben, de Micro step of  Micro trike buggy  voor onze oudste ideaal! Vooral met die laatste hoef ik hem niet de hele tijd met eksterogen in de gaten te houden. De puddle jumper is ook al zo’n handig ding; een zwemband en bandjes ineen. Zit lekker bij onze peuter en hij durft al zelf te drijven in het water!

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Aandacht maakt alles mooier. Deze bekende slogan van een bepaald Zweeds woonwarenhuis vind ik zo treffend voor wat het moederschap voor mij betekent. Probeer wat vaker de dingen die ‘moeten’ even te laten en de volle aandacht aan je kind te geven. Ik merk dat vooral nu bij Tijmen, die geniet daar zo van. Samen helemaal opgaan in zijn spel, eens wat vaker ‘ja’ zeggen en meegaan met het verzoek van je kind. Je zult zien dat je dan zelf ook meer gaat genieten. Ik vind niks gelukzaliger als de zoete snoetjes van onze jongens. Jonas die mij een kirrend lachje schenkt of Tijmen die zijn armpjes om mij heen slaat en lief zegt: ‘dit is mijn mama’. Daar kan geen enkele afgevinkte to-do list tegenop!

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
celebrity nieuws van de afgelopen week
Het MOM celebrity nieuws

Het is zaterdag en dat betekent een nieuw MOM celebrity nieuws! Wat gebeurde er de afgelopen week in showbizzland? Wat...

Close