Close
MOMtalk met.. Joyce van MamsatWork!

MOMtalk met.. Joyce van MamsatWork!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Joyce, een werkende moeder van twee kinderen. Je kan haar kennen van haar blog MamsatWork. 

‘Lees ook: MOMtalk met Charlotte van Aukjes Wereld!’

Joyce van MamsatWork

Interview met Joyce van MamsatWork over opvoeden en het moederschap

1. Wie ben je?
Ik ben Joyce van de Pas, 46 jaar (?!) en heb twee kinderen. Een jongen van bijna 14 en een meisje van 9 jaar oud. Ik ben inmiddels ruim 12 jaar getrouwd met Frank en dat bevalt nog steeds 😉

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik heb altijd fulltime gewerkt voor de baas totdat ik 8 jaar geleden voor mezelf ben begonnen. Inmiddels ben ik eigenaar van een aantal websites waaronder mijn lifestyle blog MamsatWork.

De uren dat er gewerkt wordt zijn er niet minder op geworden, maar omdat ik van huis uit werk kan ik wel makkelijker mijn tijd indelen en dat is natuurlijk heel fijn. Toen Lotte nog jong was hebben we de kinderopvang gewoon door laten lopen voor twee dagen in de week. Ook toen ik voor mezelf begon. Ik vond het belangrijk dat ik ook echt tijd kon investeren in mijn bedrijf zonder gestoord te worden. Gelukkig ging ze daar met plezier naartoe.

Toen ik nog voor de baas werkte was Frank ook één dag in de week thuis en werkte ik zelf ook één dag in de week van huis uit. Samen met de kinderopvang en opa en oma als oppas redden we dat prima. Toen ik voor mezelf begon heeft Frank zijn ouderschapsverlof niet meer verder doorgezet, die dag was Lotte dus ook gewoon thuis. Luc zat inmiddels al op school.

Eigenlijk ben ik heel tevreden met hoe we dat allemaal hebben kunnen regelen. En nog steeds! Luc zit al op het voortgezet onderwijs, maar vergis je niet… ook dat kost je als ouder nog best veel tijd, ook al zijn ze al voor een groot deel zelfstandig. Dat huiswerk hè 😉 . Lotte gaat naar groep 6 en gaat ook al 2 jaar zelf naar school. Op dinsdag en donderdag blijft ze op school tussen de middag zodat ik die dagen eventueel makkelijker op pad kan gaan als dat nodig is. Mocht ik een keer te laat thuis zijn… ze kunnen altijd zelf naar binnen met de sleutel.

“Live your dream, don’t dream your life.”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Live your dream, don’t dream your life. Dit advies heb ik van een tante van Frank gekregen en is sindsdien een soort lijfspreuk geworden. Juist vanaf het moment dat ik voor mezelf begon (en ik dat advies van haar kreeg) ben ik me
gaan beseffen hoe belangrijk het is dat je iets doet waar je zelf gelukkig van wordt. Dat probeer  ik mijn kinderen dan ook mee te geven voor de toekomst. Dat je ‘gelukkig zijn’ bovenaan je lijst mag staan en dat geluk voor iedereen iets anders kan betekenen. Alleen jij kan je eigen geluk bepalen en de weg er naartoe.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Ik moet heel eerlijk zeggen dat dat er niet zoveel waren denk ik. De geijkte dingen in de babyuitzet natuurlijk maar verder ben ik nogal wisselend in wat ik nodig heb, haha. Bij iedere
levensfase horen weer andere dingen die handig zijn. Als ik écht iets moet kiezen dan zou dat toch de box zijn. Zó fijn om even je handen vrij te hebben terwijl je kind geen brokken maakt O:-)

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Het wordt allemaal beter. Heb geduld, ook met bijvoorbeeld de slapeloze nachten. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar er komt een moment dat ze gaan uitslapen! En probeer ook
regelmatig wat tijd voor jezelf of voor jou en je partner in te lassen. Even samen genieten en voelen waarom je ook weer voor elkaar gekozen hebt.

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

Close
Read previous post:
celebrity nieuws van de afgelopen week
Het MOM celebrity nieuws

Het is echt vakantietijd. Gelukkig delen de celebs ook in hun vakanties fijne foto's met hun kroost. In het MOM...

Close