Close
MOMtalk met.. Marjon van Mama to the Max!

MOMtalk met.. Marjon van Mama to the Max!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Marjon, moeder van 2 kinderen en bekend van haar blog MAMA to the max. 

‘Lees ook: MOMtalk met Mariska (moeder van 3 kinderen en ondernemer)

Mama to the max - Marjon interview

Q&A met Marjon van ‘MAMA to the max’ over het moederschap en opvoeden

1. Wie ben je?
Ik stel me graag even voor. Ik ben Marjon, na 14 jaar, afgelopen augustus getrouwd met de liefde van mijn leven Jean-Philippe en trotse mama van 2 dochters. Maxime is 5,5 jaar en Lilou 1,5 jaar.

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe heb jij of hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik heb cultuurwetenschappen gestudeerd in Utrecht en daarna de Master Kunstmanagement gedaan aan de universiteit van Maastricht. Het was altijd een droom om te gaan werken in een Art Gallery of een museum. Dat laatste is ook gebeurd. Jarenlang heb ik gewerkt als zakelijk manager van een museum.

Mijn kracht zat altijd al in schrijven. Als zakelijk manager moest ik veel subsidieaanvragen schrijven om geld in te zamelen voor nieuwe tentoonstellingen. Nadat Maxime geboren was hield ik online een dagboek bij. Een vriendin van mij vertelde me over het fenomeen “bloggen”. Ik verplaatste mijn online dagboek naar een blog, want ik vond het eigenlijk wel een leuk idee om mijn verhalen met en over Maxime te delen met andere moeders.

Mijn blog verkeerde na een jaar al in een sneltreinvaart die niet meer te stoppen was. Er ging steeds meer tijd in zitten en ik begon ook inkomsten te krijgen. Op een gegeven moment moest ik de keuze maken: of het museum of MAMA to the max… alhoewel de keuze best lastig was ben ik achteraf heel blij dat ik voor MAMA to the max heb gekozen. Het zelfstandig ondernemerschap blijkt me goed te liggen. Voornamelijk omdat ik nu zelf mijn tijd kan indelen en ik veel meer tijd met de meisjes kan doorbrengen.

Overdag streef ik ernaar ze zelf uit school of bij de opvang te halen, terwijl ik ’s avonds als ze slapen, mijn werkuren maak. Je moet er wel een discipline voor hebben hoor, maar omdat ik het werk voor MAMA to the max vaak niet als ‘werk’ zie, gaat dat eigenlijk vanzelf en verheug ik me er zelfs op om ’s avonds achter de laptop te kruipen.

Mama to the max - Marjon interview

“Alle andere moeders doen ook maar wat..”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Het beste mama-advies kreeg ik van mijn eigen moeder. Ze zei dat iedere moeder haar onzekerheden over de opvoeding heeft, maar dat er geen één moeder is die precies weet hoe alles werkt. “Alle andere moeders doen ook maar wat”, zei ze en die zin heb ik me altijd goed in de oren geknoopt. Dat geeft me een rustig gevoel. Luister naar je eigen (moeder)gevoel en het komt altijd goed, want dat gevoel laat je namelijk nooit in de steek.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Poehh dat zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Als ik kijk naar welke producten ik bij Lilou persé ook wilde hebben omdat ik ze voor Maxime zo fijn vond dan ga ik zeker de baby verzorgingsproducten van Etos noemen. Ik vind die hele lijn gewoon fijn, uitgebreid en lekker ruiken. Ook het ondergoed van Petit Bateau is hier favoriet. De kwaliteit is enorm goed en de rompers blijven perfect in model na 100 keer wassen. Als laatste noem ik ook de babyprojector van Vtech. Mijn kinderen slapen allebei vanaf dag 1 met dit nachtlichtje met een protector erin die hele leuke figuurtjes projecteert tegen het plafond. Ik zou niet weten wat ik zonder deze zou moeten.

Ow en als app heb ik toch wel veel gehad aan de oei-ik-groei app. Vraag me niet waarom, maar die onweersbuien klopten bij ze allebei tot op de dag! Heel fijn dat ik dat kon checken in die app.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Ik zeg altijd tegen vriendinnen die zwanger zijn: je gaat het lastig krijgen en (af en toe) ook zwaar. Maar iedere keer als je zo’n moment hebt, realiseer je dan hoe gezegd je bent dat je dit als mama mag meemaken. Al die uren wakker zijn ’s nachts…ik denk dat je er over 20 jaar nog een keer naar verlangt om je kleine hummeltje in je armen te hebben in de schommelstoel terwijl het muisstil is in huis. Geniet van je kinderen, want voor je het weet zijn ze het huis uit!

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
MOMtime | Beautynieuwtjes om jezelf mee te verwennen

Omdat het leven als moeder om meer draait dan enkel het moederschap en je ook écht wel de tijd voor...

Close