Close
MOMtalk met.. Anne-Marijn!

MOMtalk met.. Anne-Marijn!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Anne-Marijn, moeder van 3 jonge kinderen met een fulltime baan die dit jaar haar droom waarmaakte en samen met haar man 2 bedrijven wist op te zetten. 

‘Lees ook: MOMtalk met Diesna Loomans.’

momtalk met Anne-Marijn Post

MOMtalk interview met Anne-Marijn over het moederschap

1. Wie ben je?
Ik ben Anne-Marijn Post, een getrouwde moeder van 35 jaar. Mijn man komt uit Sri Lanka en we hebben 3 jonge kinderen. Mijn oudste heet Dylano en is 4 jaar. Hij is net met school gestart. Mijn dochter Sayuri is 2 jaar oud en onze jongste dochter Amaya is 6 maanden.

Ik heb mijn man in Sri Lanka leren kennen en hij is sinds december 2012 in Nederland. De kinderen worden 3-talig opgevoed, want mijn man beheerst de Nederlandse taal nog niet goed. Er zijn veel cultuurverschillen en we werken beiden heel veel. Dit maakt het opvoeden niet makkelijker, maar het is heel mooi om te zien hoe je met de juiste begeleiding kinderen het beste van beide culturen mee kunt geven.

momtalk met Anne-Marijn Post

2. Wat voor werk doe je, hoeveel uur werk je en hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik werk fulltime (40 uur per week) op verschillende projecten in de financiële dienstverlening op detacheringsbasis. Daarnaast controleer ik (advies)rapporten in de avonduren voor een opdrachtgever. Dit jaar ben ik daarnaast samen met mijn man nog 2 bedrijven gestart. Dit was al langer een grote wens van ons. Wij verzorgen unieke tours in Sri Lanka. Als je daar als toerist zelf een gids/chauffeur regelt dan slepen ze je mee naar de plekken waar ze commissie kunnen verdienen. Daarom werken wij uitsluitend met professionele chauffeurs en gidsen en houden wij rekening met het de verschillende regenseizoenen, feestdagen en festivals.

Wij reizen met ons gezin ook veel door Sri Lanka en combineren het dan met een familiebezoek. Wij hebben tevens een passie voor fotografie! Je merkt echter dat de markt hiervoor al wel erg verzadigd is. Onze bedrijven Dysama Travels en Dysama Photography is een samenstelling van de namen van onze kinderen. Wij hebben ons wel vergist in de tijd dat een eigen bedrijf in beslag neemt. Waar het voorheen echt een hobby was, ben je nu ook veel tijd kwijt aan overige zaken zoals marketing, het bouwen van websites en werken aan een portfolio. Ik voel me schuldig dat ik hierdoor minder tijd aan mijn kinderen kan besteden en probeer wel zoveel mogelijk ‘quality time’ met ze door te brengen.

Ik werk tijdens kantoortijden en mijn man juist in de weekenden. Daarom hebben onze kinderen ‘maar’ twee dagen opvang nodig. Mijn zoon gaat nu naar school en heeft naschoolse opvang. Mijn dochters zitten op een kinderdagverblijf. Wij willen dat onze peuter straks ook voor- en voorschoolse educatie krijgt om haar meer uit te dagen. Verder hebben we via Facebook een oproep gedaan en hebben nu een vast groepje ‘oppassers’ die we kunnen bellen. Wij hadden liever dat we onze kinderen bij een opa, oma, oom of tante konden brengen. Dit voelt toch veel vertrouwder dan je kinderen aan een vreemde over te dragen. Als onze peuter straks naar school gaat, dan wil ik dat mijn man in ieder geval één weekenddag vrij heeft zodat we ook gezamenlijk met het gezin leuke dingen kunnen ondernemen.

momtalk met Anne-Marijn Post

“Geloof in je eigen kracht!”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Onze kraamverzorgster adviseerde ons om altijd naar ons gevoel te luisteren. Mijn man en ik hebben beiden geen ouders op wie we terug kunnen vallen. Ik ben door mijn moeder opgevoed en zij overleed 14 jaar geleden aan leukemie. De familie van mijn man woont in Sri Lanka. Zijn ouders zijn wereldvreemd en leunen zwaar op ons. Niet alleen financieel, maar wij regelen ook veel zaken vanuit Nederland voor hen.

Onze zoon had last van verborgen reflux en was een echte huilbaby. Toen het consultatiebureau het huisbezoek deed, konden we nauwelijks een gesprek voeren omdat ons zoontje zo lag te brullen. Bij het afscheid drukte ze nog snel wat foldertjes in mijn handen. De kraamverzorgster had al aangegeven dat het extreem was en adviseerde naar de huisarts te gaan. De huisarts ging uit van ‘overbezorgde ouders’ en stuurde ons vriendelijk weer naar huis. Uiteindelijk is na een ziekenhuisopname verborgen reflux geconstateerd en bleek dat het advies “on demand” voeden de klachten alleen maar versterkten. Met maagzuurremmers en het advies om iedere 3 uur te voeden ging het iets beter. Ik heb toen wel geleerd om te vertrouwen op mijn moedergevoel.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Ik heb altijd wel een tube van VSM Arnikind Vallen en Stoten gel in de kast liggen. Ook bestellen wij altijd maandboxen Pampers, zodat we niet met grote pakken luiers hoeven te sjouwen. En vinden wij de Pampers Sensitive billendoekjes heel fijn. Hier kopen wij ook direct een hele box van.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Mijn tip voor alle moeders is: “Geloof in je eigen kracht!” Moederschap kan overdonderend zijn. Ik was bij de geboorte van mijn eerste kind best wel in paniek. Ik wist niet hoe ik het ooit met werken zou kunnen combineren. Nu hebben we drie ukkies rondlopen, twee eigen bedrijven en een fulltime baan. Kijk altijd naar je eigen gezin en probeer je eigen weg te vinden in hoe je het gezin het beste kunt managen. Dat wat goed voor anderen werkt, dat hoeft nog niet het beste te zijn in jouw gezin.

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en/of via Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes 🙂

* Uitgelichte afbeelding van Kit8 via Shutterstock.

Close
Read previous post:
musthaves voor de herfst
MOMtime | Musthaves voor de herfst

Het is vast niet alleen voor ons herkenbaar, dat wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt we ook behoefte krijgen aan...

Close