Close
MOMtalk met.. Bonnie!

MOMtalk met.. Bonnie!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Bonnie Dubois is een werkende en alleenstaande moeder met een dochter van 16 jaar. Lees verder voor de Q&A! 

Bonnie Dubois interview

MOMtalk met.. Bonnie Dubois (over het moederschap en opvoeden)

1. Wie ben je?
Ik ben Bonnie Dubois (1970), moeder van Mia Blue die zojuist 16 jaar is geworden! Ik heb geen relatie, Mia en ik zijn met z’n tweetjes. Hoewel, ze heeft nu ruim 8 maanden een vriendje en hij is bij ons kind aan huis.

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik ben vrijwel fulltime aan het werk voor mijn blog onehandinmypocket.nl. Daarvoor ga ik veel op reis en creëer en publiceer ik dagelijks content. Verder ben ik freelance marketeer, op dit moment verzorg ik 2 a 3 dagen per week de PR voor VisitSweden. De geboorte van Mia betekende voor mij niet dat ik minder ging werken. Deels uit noodzaak (ik stond er immers alleen voor), maar ik vond het ook erg fijn om te werken en iets om handen te hebben naast het moederschap. Ik heb altijd 4 dagen gewerkt waarvan 3 op kantoor en 1 thuis.

Op de kantoordagen ging Mia 2 dagen naar het kinderdagverblijf en 1 dag naar mijn moeder. Dit werkte perfect. Ik vond het goed dat Mia op deze manier in contact kwam met andere kindjes. Mijn moeder vond het heerlijk om 1 dag in de week (en eventueel nog tussendoor) op te passen. De thuiswerkdag was toen Mia jong was wel heel lastig. Je bent toch continue bezig met een luiertje en een hapje dus van effectief werken kwam het niet altijd even gemakkelijk.

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Het is vast een cliché, maar de 3 r-en vind ik toch zo’n sterk opvoedingsadvies. Rust, regelmaat en reinheid… Ik weet eigenlijk niet eens wie mij dit advies heeft gegeven? Waarschijnlijk een dame van het consultatiebureau. Veel adviezen heb ik overigens ook aan mijn laars gelapt. Als moeder voel je toch vaak zelf aan wat het beste voor jouw kindje is. Ik weet nog dat dezelfde dame van het consultatiebureau mij vertelde dat Mia toch echt geen appelsap meer mocht drinken, omdat ze te dik was. Die arme Mia lustte geeneens appelsap en dronk alleen maar melk (borstvoeding) en water…

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Sudocreme voor de luieruitslag werkte bij Mia erg goed. Wij waren dol op de DVD’s (toen nog ;-)) van Nijntje en Disney (Sneeuwwitje gingen wij altijd naspelen). Knutselen, knutselen en nog eens knutselen toen Mia wat ouder werd. We hebben ontzettend veel geschilderd en gespeeld met Play Doh. Op de basisschool heeft Mia de tafels supergoed geleerd met een reken app voor kinderen. Tijdens de basisschooltijd hebben we ook veel met een plan bord gewerkt (ma overblijven, di hockey, wo bij Kiki etc. etc.). En vanaf de puberteit heb ik Mia wat extra vitamines gegevens om haar hormonen een beetje onder controle te houden. Ik wissel qua merk, nu gebruiken we bijvoorbeeld een potje van het huismerk van Etos.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Ik zou vooral vertrouwen op je eigen gevoel als het gaat om het opvoeden van je kind. Ook heel belangrijk: de broodnodige me-time. En geniet! Voor je het weet zijn ze 16 en gaan ze liever de hort op met hun vriendje 😉

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes 🙂

Close
Read previous post:
zwangerschapsjurkjes met streepjes
15 x de leukste zwangerschapsjurkjes met streepjes

Streepjes, wie houdt er nu niet van? Deze hype zet inmiddels al flink wat jaartjes door en het geeft zo’n...

Close