Close
MOMtalk met.. Pauline!

MOMtalk met.. Pauline!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Wij vroegen Pauline het hemd van haar lijf. Lees verder voor de Q&A! 

Pauline van der Meulen
MOMtalk met.. Pauline van der Meulen (over het moederschap en opvoeden)


1. Wie ben je?

Ik ben Pauline, moeder van drie kleintjes die inmiddels niet zo heel klein meer zijn. Mijn oudste dochter wordt binnenkort 10 jaar, mijn zoon (de middelste) is alweer 7 jaar en mijn jongste dochter is onlangs 6 jaar geworden. Drie kinderen dus, die ik samen met mijn partner probeer op te voeden tot wijze, beleefde, sociale en vooral liefdevolle volwassen mensen.

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik ben blogger die in de categorie mamablogger valt. Hoewel ik denk dat ik geen doorsnee ‘mamablogger’ ben. Ik noem het liever familieblogger en soms stuur ik mezelf de kant op van familie-travelblogger. Ach, laat ik mezelf gewoon eigenaar van online mama-magazine Voormijnkleintje.nl noemen, daar kan ik alle kanten mee op. Hoe dan ook, een fulltime baan kan ik het inmiddels wel noemen. Ik ben er dagelijks mee bezig en zelfs in de weekenden houdt het niet op.

Mijn kinderen gaan doordeweeks alle drie naar school. Ze hebben een continurooster, wat inhoudt dat ze vijf dagen per week tot 14.00 op school zitten. Mijn werkdag is dan ook van 8.30 tot 14.00 zodat we geen naschoolse opvang nodig hebben. Persoonlijk vind ik het een perfecte oplossing, maar mijn jongste dochter denkt daar anders over. Zij zou graag naar de BSO willen, onlangs opperde ze zelfs om te gaan sparen voor de BSO. Zo zie je maar weer, wat je als moeder ook doet, je doet het nooit goed. Mocht het een keer niet lukken om binnen deze tijden mijn werk af te krijgen, dan werk ik ’s avonds of in het weekend nog door.

óf 2. Ben je thuisblijfmoeder? Zo ja, was dit een bewuste keuze of zou je ooit weer graag aan een nieuwe studie willen beginnen, buiten de deur willen gaan werken of andere keuzes hierin willen maken?
Ik ben begonnen als thuisblijfmoeder wat absoluut een bewuste keuze was. Maar al snel ben ik naast het thuis moederen gaan bloggen. Dat is uitgegroeid tot een baan en daar ben ik heel dankbaar voor.

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Ik weet niet meer wie mij dit advies gegeven had maar het beste advies ooit was verre weg ‘kijk niet op de klok’. Dit was toen ik drie kleintjes onder de vier had, toen er eenmaal één naar school ging werd dit motto ietsje lastiger. Toch gebruikte ik het in veel dingen en daarmee werd de opvoeding zoveel relaxter. Het voeden van mijn baby bijvoorbeeld, ik hield me niet aan 3 of 4 uur tussen de voedingen. Ik deed dat puur op vraag en gevoel.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Als ik terugdenk aan de babytijd dan was de inbakerdoek en de hangwieg van Kindekeklein echt een aanwinst. Oh en de wipper van BabyBjorn, zo’n wipper die ook echt wipt. En voor nu is de iPad toch echt een onmisbaar product, ik schaam me er geeneens voor!

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Dat is dan toch de tip die ik ook eens gekregen heb. Kijk niet teveel op de klok. Tijd is je grootste vijand in de opvoeding. Soms heb je tijd teveel en kijk je je kinderen groot. Maar uiteindelijk gaat de tijd veel te snel en kom je tijd tekort om al je fouten weer goed te maken. De tijd dat ze klein zijn krijg je maar één keer. Leer de kunst om de tijd vast te houden en tegelijkertijd los te laten. Geniet!

Close
Read previous post:
Eten als je zwanger bent – Alles over voeding tijdens je zwangerschap | Lobke Husson en Katrien van der Vaerent

Ben je zwanger en vind je het moeilijk te bepalen wat je nou wel en wat je nou niet mag...

Close