Close
MOMtalk met.. Mirjam!

MOMtalk met.. Mirjam!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Mirjam, een ondernemende moeder met 3 kinderen. 

‘Lees ook: MOMtalk met.. Femke!’

momtalk mirjam eengoedverhaal blog

MOMtalk met Mirjam over het moederschap en opvoeden

1. Wie ben je?
Mijn naam is Mirjam Hart (35), 5 jaar samen met mijn vriend Bram en moeder van de 3 leukste kids (Noah van 12, Eli van 3 en Filou is net 1 geworden).

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik heb een persoonlijk blog genaamd Een Goed Verhaal en daar blog ik over een duurzaam wonen en leven, deel ik makkelijke DIY’s en uit-tips met kinderen. Deze blog is van een hobby uitgegroeid tot een fulltime job. Mijn twee jongste kinderen gaan 2 dagen naar het kinderdagverblijf, zodat ik die dagen kan gebruiken voor het inplannen van afspraken of gewoon om even flink wat werk te kunnen verzetten.

Eli vind het een feest op de superschool, zoals hij het KDV noemt. Iedere dag vraagt hij of hij alweer naar school mag. Filou vermaakt zich er ook goed. Daarnaast past mijn schoonvader eens in de twee weken een dag op. Soms op 1, soms op allebei de kleintjes.

Ik vind het heerlijk om zoveel bij mijn kinderen te zijn. Helemaal nu onze oudste naar de middelbare school gaat en weer wat meer begeleiding en structuur nodig heeft, ben ik blij dat ik er voor hem kan zijn.

“Het enige dat ze nodig hebben is liefde..”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Toen ik twijfelde over het geven van borstvoeding, zei mijn verloskundige tegen mij: “Het enige dat ze echt nodig hebben is liefde. De rest is bijzaak.” Ik houd deze quote altijd in mijn achterhoofd, want met liefde maak je wat mij betreft de beste keuzes.

momtalk mirjam eengoedverhaal blog

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Pas bij de jongste ben ik een draagzak gaan gebruiken en ik heb spijt dat ik niet al mijn kinderen zo gedragen heb. Het is zo fijn om je kleintje zo dichtbij te hebben en het is ook nog eens praktisch. Op dit moment gaan wij nergens heen zonder de Tula Free to Grow.

Daarnaast zijn wij ook pas bij de derde begonnen met wasbare luiers en ook dit hadden we veel eerder moeten doen. Veel beter voor het milieu en op de lange termijn ook voordeliger voor je portemonnee!

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Laat je inspireren door andere moeders, maar laat je vooral niet gek maken! Er is nog steeds geen ultiem handboek voor het ouderschap. Dus doe vooral wat goed voelt en bij jullie als gezin past. Enneee…laten wij mama’s ook wat liever voor elkaar zijn en niet zo snel klaarstaan met een oordeel.

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
young scientist vakantieboek 2018
Young Scientist Vakantieboek 2018

Als je schoolgaande kinderen hebt dan is de zomervakantie alweer een weekje aan de gang, óf zal deze voor jouw...

Close