Close
MOMtalk met.. Susan Aretz van Smulpaapje!

MOMtalk met.. Susan Aretz van Smulpaapje!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Susan Aretz, moeder van een dochter en bekend van onder andere foodblog Smulpaapje! 

‘Lees ook: MOMtalk met.. Floor van Lier!’

Susan Aretz Smulpaapje (foto door Rinze Vegelien)

Q&A met Susan Aretz van Smulpaapje over het moederschap en opvoeden

1. Wie ben je?
Ik ben Susan Aretz (45), getrouwd met Jasper en moeder van Meike (8).

2. Wat voor werk doe je, hoeveel uur per week en.. hoe heb jij of hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik ben oprichter van foodblog Smulpaapje.nl, auteur van twee kookboeken (Wat eten we vandaag? En Wat lunchen we vandaag?) en Smulpaapje is sinds 2,5 jaar mijn baan. Ik werk, naast voor de site, ook in opdracht van food gerelateerde opdrachtgevers.

Het aantal uren? Oh jeetje, geen idee! Met regelmaat meer dan fulltime denk ik. Meike gaat naar groep 5 en 3 dagen in de week naar de BSO. Ze wordt steeds zelfstandiger, dus ook als ze niet naar de BSO gaat is ze bij vriendjes spelen of hebben wij een huis vol. Een prima balans.

“Luister niet naar advies en.. teveel liefde bestaat niet!”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
“Teveel liefde bestaat niet” en hoewel Meike ouders heeft die allebei fulltime werken zijn we er altijd voor haar en weet ze dat we ongelofelijk veel van haar houden. Mijn werk brengt ook nog eens met zich mee dat we regelmatig samen leuke dingen kunnen doen, zoals uit eten met het hele gezin of een weekend weg. Quality time met elkaar. Onmisbaar!

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
De Bibliotheekpas en museumkaart. Zeker met een nieuwsgierig kind als het onze is het super leuk om iedere week nieuwe boeken te kunnen halen. Maar ook, al is het maar een uurtje, met haar een museum naar keuze in te kunnen duiken.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Het beste advies? Luister niet naar advies ;)maar echt. Volg je instinct. Ieder kind is anders en heeft een andere aanpak nodig. Jij weet prima wat je kind nodig heeft!

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

* De foto’s van Susan zijn gemaakt door Rinze Vegelien.

Close
Read previous post:
manicure stappenplan
MOMtime | Stappenplan voor mooie en verzorgde nagels

Tussen alle bedrijven door kan de tijd voor jezelf er flink bij inschieten als moeder. En dat, terwijl dit juist...

Close