Close
MOMtalk met.. Tamara!

MOMtalk met.. Tamara!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze Q&A: Tamara, een werkende moeder van 4 kinderen! 

Tamara interview MOMtalk
MOMtalk met Tamara (over het moederschap en opvoeden)


1. Wie ben je?

Ik ben Tamara, ik ben 27 jaar en de moeder van Maxim (7) Floris (5) Lauren (3) en Sarah (8 maanden). Samen met mijn vriend Richard woon ik heeelemaal boven in Groningen.

2. Werk je? Zo ja, wat doe je en hoeveel uur per week en.. hoe hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ooit werkte ik fulltime, maar nadat ik mijn oudste zoon kreeg ben ik bewust gestopt met werken om me volledig te kunnen richten op het moederschap. Toen mijn tweede zoon geboren werd ben ik begonnen aan een HBO opleiding toegepaste Psychologie, maar hoewel ik het heel erg interessant vond, zag ik mezelf niet in deze sector werken en daarom ben ik weer gestopt. Tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter ben ik begonnen met bloggen. Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden en tijdens de zwangerschap besloot ik na jaren twijfelen toch maar eens de knoop door te hakken en ervoor te gaan. Met succes, want nu, 3 jaar later ben ik fulltime blogger op The Mommy Diaries. Daarnaast heb ik vorig jaar de stap genomen om mijn eigen romans te gaan uitgeven.

Voor de toekomst.. Ik weet het niet, ik zie mezelf niet voor eeuwig blogger blijven, maar je weet maar nooit hoe het loopt. Het lijkt me in ieder geval al een heel fijn vooruitzicht dat ik over 3 jaar alle kinderen op school heb zitten en ik me dan helemaal kan richten op iets
dat ik echt leuk vind.

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Heel eerlijk? Ik ben echt ontzettend eigenwijs en luister nooit naar adviezen van anderen. Niet de meest handige eigenschap kan ik je vertellen haha. Toen mijn eigen moeder nog leefde heb ik haar wel een aantal keren om advies gevraagd, maar helaas overleed zij toen mijn oudste zoon vier maanden was, dus ik heb haar niet zo lang als oma meegemaakt.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Op nummer 1 staat mijn bakfiets haha! Ik heb geen rijbewijs en je kunt je vast wel voorstellen dat je als moeder van vier niet zo veel vrijheid hebt omdat het best wel lastig is om ‘even’ ergens naartoe te gaan. Die bakfiets geeft mij zo ontzettend veel vrijheid! Mijn dochters gingen al vanaf dat ze een paar weekjes oud waren mee op de fiets en ze vinden het
nog steeds heerlijk.

Nog zoiets waar ik echt niet zonder kan is newborn set voor de Stokke Tripp Trapp. Ik heb hem al aan een heleboel moeders aangeraden en ik ken eigenlijk niemand die er niet tevreden over is. Het is zo fijn om je kindje gewoon meteen al bij je aan tafel te kunnen zetten. Ik heb niet zoveel met wipstoelen omdat ik het niet fijn vind dat een baby zo laag bij de grond zit (met al die graaiende handen van de broers en zussen) en dan is zo’n stoel met newbornzitting ideaal!

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Ik was bij mijn eerste zoon zo druk bezig met het bewijzen van mezelf en het iedereen overtuigen dat ik als jonge moeder een goede moeder kon zijn dat ik eigenlijk amper genoot van het moederschap. Op straat was ik continue bezig met wat anderen van me zouden denken en dat zorgde ervoor dat ik eigenlijk niet graag meer buiten kwam. Bij mijn volgende kinderen heb ik geleerd dat wat meer los te laten.

Je kunt nog zo ontzettend je best doen, je wordt nooit een perfecte moeder. Daarnaast is loslaten heel erg belangrijk. Heb je een rotdag waarop alles tegenzit? Is je huis een enorme bende en heb je nog stapels werk te doen? Laat het eens allemaal los en ga iets leuks doen
met je kinderen. Je zult zien dat het daarna allemaal veel beter gaat. Je kinderen herinneren zich later echt die wasmanden vol met nog op te vouwen was niet, maar wel die ene keer dat je met ze in het bos ging picknicken.

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

Close
Read previous post:
celebrity nieuws van de afgelopen week
Het MOM celebrity nieuws

Het is zaterdag en dus tijd voor het MOM celebrity nieuws! Wie kregen er allemaal baby's? Welke actrice krijgt er...

Close