Close
Natuurlijke verzorgingsproducten voor je kind

Natuurlijke verzorgingsproducten voor je kind

We zijn tegenwoordig steeds bewuster bezig voor het milieu en onszelf. We eten niet meer zomaar alles en smeren ook lang niet meer alles op onszelf en onze kinderen. Zeker voor baby’s en kinderen is er de laatste jaren een verschuiving geweest en zijn er veel natuurlijke verzorgingsproducten op de markt gekomen. Wij delen een aantal fijne merken met je! 

‘Lees ook: Zwitsal Naturals review.’

natuurlijke verzorgingsproducten voor je baby en kind

Natuurlijke verzorgingsproducten voor je kind

Waarom zou je kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten?

Niet alleen zijn deze producten vaak een stuk beter voor het milieu, er zitten vooral zachtere en mildere ingrediënten in die beter zijn voor de tere huid van jouw baby of kind. Zo worden er vaak mildere reinigers dan SLS en/of SLES (‘harde’ sulfaten) gebruikt en hypoallergene parfums. Het is dus zeker achterhaald dat een natuurlijk product niet meer lekker hoeft te ruiken en veel van onderstaande merken bewijzen dat!

Waar moet je op letten?

Eerlijk is eerlijk: het kan best wel lastig zijn om verzorgingsproducten voor je baby of kind uit te zoeken, want er zijn enorm veel merken verkrijgbaar. De één belooft nog meer dan de ander en ook qua prijs is er veel concurrentie. En omdat er veel verschillende certificaten en keurmerken zijn, maakt dit het ook niet meer altijd even duidelijk. Toch zijn er enkele dingen waar je op kan letten als je op zoek gaat naar natuurlijke verzorgingsproducten voor je kind.

Waar de meeste winst op te behalen valt is het leren lezen van ingrediëntenlijstjes. Leer bepaalde ingrediënten (her)kennen en je kan al gemakkelijker een keuze maken. Zo probeer ik, Desirée, zeker in producten voor Shae en voor onze aankomende baby producten de volgende ingrediënten te vermijden:

– synthetische parfums omdat ze een irriterende werking op de huid kunnen hebben, beter is te kiezen voor een product zonder parfums of in ieder geval hypoallergene parfums
– sulfaten (vooral sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate en ammonium lauryl sulfate) omdat ze de huid en haren te hard reinigen en zo ook het natuurlijke beschermingslaagje deels verwijderen waardoor de huid sneller droog, rood en jeukerig wordt
– de ‘harde’ alcoholen zoals alcohol denat., ethyl alcohol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol omdat deze de huid uitdrogen en irritatie kunnen veroorzaken
– microplastics, al is dit meer een keuze voor het milieu omdat dit uiteindelijk in de natuurlijke wateren terecht komt, niet wordt afgebroken en zo bijdraagt aan de plastic soup. Op ingrediëntenlijstjes te herkennen als polypropyleen (PP), polyethyleen (PE), polyethyleentereftalaat (PET) of nylon.

6 tips voor merken met natuurlijke verzorgingsproducten voor je baby en/of kind

Burt’s Bees Baby Bee

Deze producten staan erom bekend dat ze voor bijna 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan, er is een heerlijk hypoallergeen parfum aan toegevoegd waardoor je kindje alsnog lekker zal ruiken en zijn vrij van parabenen, SLS, ftalaten en petroleum.

–> De Burt’s Bees Baby Bee producten zijn onder andere verkrijgbaar bij Holland & Barrett en de prijzen variëren van €9,99 tot €15,99 voor een mooie giftset.

Derma Eco Baby

De verzorgingsproducten van dit Deense merk zijn gemaakt op basis van zuivere, voedende en natuurlijke ingrediënten zonder parfum, parabenen of kleurstoffen en beloven allergievrij te zijn. Wij hebben er al eens een uitgebreid artikel over geschreven inclusief review van enkele producten. Lees dit artikel hier!

–> Het assortiment van Derma Eco Baby is verkrijgbaar bij onder andere Etos en Albert Heijn en de prijzen gaan vanaf €2,99 per product.

Drs Leenarts

Dit is een merk waar ik zelf al een aantal heel erg fijne producten van heb gebruikt in het verleden met Shae. Vooral de babybillenzalf en berg zalf waren redders in nood! Er zitten geen onnodige toevoegingen zoals parfum, parabenen, conserveringsmiddelen en ‘harde’ alcoholen in en zijn erkend door het Huidfonds.

–> De baby- en kinderproducten van Drs Leenarts zijn onder andere verkrijgbaar bij apotheken, Etos, Bol.com, en via de eigen website. De prijzen gaan vanaf €3,95 tot €16,95 per product.

Naïf

Een merk wat door twee Nederlandse vaders is opgezet en inmiddels het land flink aan het veroveren is. Ik ben in ieder geval groot fan! Waarom? De producten zijn niet alleen heel erg mooi om te zien en ze ruiken heerlijk (hypoallergeen parfum!). Daarnaast zijn ze zuinig in gebruik en doen ze wat ze beloven. Er worden geen onnodige ingrediënten gebruikt

–> De producten van Naïf worden onder andere verkocht bij Bol.com, gezondheidswinkels, Boots apotheken, verschillende (online) babywinkels en hun eigen webwinkel. De prijzen gaan vanaf €7,95 tot €19,95 en er zijn ook mooie sets verkrijgbaar.

Petit & Jolie

Opgericht door Esther Keddeman en verpakt in vrolijke kleurtjes; dit organische en natuurlijke merk met producten voor baby’s en kinderen. Deze producten bevatten geen synthetische kleur- en geurstoffen, conserveringsmiddelen, zeep en parabenen en de geur ervan is lekker zacht.

–> De producten van Petit & Jolie zijn verkrijgbaar via de eigen webwinkel, verschillende (online) babyzaken en via Bol.com en zijn vanaf €6,95 tot €9,95 verkrijgbaar.

Weleda

Natuurlijk kan Weleda niet in dit lijstje ontbreken. Het merk heeft door de jaren heen een flinke reputatie opgebouwd! Ook hier in huis hebben we goede ervaring met de producten van dit merk. Zowel voor mijzelf als voor dochter Shae. Ze hebben 100% natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen in het assortiment en hebben het Natuurcosmetica keurmerk.

–> De producten van Weleda zijn onder andere via de webwinkel BigGreenSmile, Etos en Bol.com verkrijgbaar. De prijzen gaan vanaf €6,99 per product.

Welk merk heb jij voornamelijk voor je kind(eren) gebruikt om ze te verzorgen? En hield je er rekening mee welke ingrediënten er wel of niet in zaten? Praat erover mee via onze Facebookpagina 🙂

* Uitgelichte foto van Kai Keisuke via Shutterstock. Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
als je je kindje verliest in de zwangerschap
(Ver)werkboek | Als je je kindje verliest in de zwangerschap | Miriam van Kreij

50.000 vrouwen per jaar verliezen in Nederland op verschillende manieren een ongeboren kindje. Dat kan vanzelfsprekend voor een groot trauma...

Close