Close
Newsflash | NU.nl lanceert NUjunior, een nieuwssite speciaal voor kinderen

Newsflash | NU.nl lanceert NUjunior, een nieuwssite speciaal voor kinderen

Je kan er niet om heen: Kinderen komen veel vaker en sneller in aanraking met nieuws dan vroeger. Daarom lanceert NU.nl vandaag NUjunior, een nieuwssite speciaal voor kinderen. Waarop online nieuws gepubliceerd wordt, dat speciaal voor basisschool kinderen wordt gemaakt.

Lees ook: ‘Huishoudelijke klusjes per leeftijd | Wanneer kan je kind wat?

nieuwssite speciaal voor kinderenNUjunior, een nieuwssite speciaal voor kinderen

NUjunior staat los van NU.nl en is een aparte website. Het wordt wel gemaakt door de makers van NU.nl, maar heeft een eigen team van redacteuren. De nieuwssite is gericht op basisschoolleerlingen, in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar, die graag willen weten wat er in de wereld plaatsvindt.

We bereiken elke maand al ruim 100.000 kinderen in deze leeftijdscategorie,

vertelt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl. “Maar de berichten op NU.nl zijn natuurlijk niet op ze afgestemd, zowel qua taal- als beeldgebruik. We zetten met NUjunior iets neer dat écht voor hen is. Want hoewel kinderen meer dan ooit in aanraking komen met het nieuws, zijn er weinig plekken waar het ook speciaal voor hen gemaakt wordt.” NUjunior plaatst, net zoals NU.nl, zowel zwaar als licht nieuws: van de Brexit tot de nieuwste boyband. “We willen het nieuws ook graag mét de kinderen maken, want kinderen weten zelf heel goed wat ze willen.”

nujunior een nieuwssite speciaal voor kinderen

checkNU

Tegelijk met de lancering van NUjunior, introduceert NU.nl ook checkNU. Dit is een apart kanaal op Instagram dat het nieuws belangrijk, toegankelijk en begrijpelijk gaat maken voor jongeren die op de middelbare school zitten.

Heel veel nieuws is belangrijk voor jongeren,

zegt hoofdredacteur Hoekman. “Denk aan de basisbeurs, lerarenstakingen en jeugdzorg. Maar dat nieuws wordt nu vooral gemaakt voor volwassenen, waardoor het veel middelbare scholieren niet bereikt. Wij vinden het van groot belang dat kwalitatief nieuws voor iedereen beschikbaar is. Zeker bij deze jongere doelgroep ligt er voor ons een kans en een opdracht om betrouwbaar nieuws te brengen.”

CheckNU vertaalt als het ware het nieuws van NU.nl op Instagram. Volgers van dit Instagram account hebben invloed op wat er voor berichten verschijnen; zo wordt aan jonge reporters gevraagd een actieve bijdrage te leveren met eigen video’s.

⇒ Ben jij enthousiast over deze nieuwskanalen die gericht zijn op kinderen? Vind je het belangrijk dat je kind(eren) op de hoogte is/zijn van het nieuws? Praat je mee op Facebook en/of Instagram?

Uitgelichte foto Flamingo Images via Shutterstock.

Close
Read previous post:
symbool voor moederliefde
Fun Fact | Deze bloem staat symbool voor moederliefde

Op zoek naar een cadeau met een boodschap of een onderwerp voor een tatoeage? Wist je dat er een bloem...

Close