Close
De grootste obstakels van het moederschap

De grootste obstakels van het moederschap

In een van de grotere wereldwijde MOM groepen op Facebook werd een enquete gehouden wat moeders als de grootste obstakels van het moederschap zagen. De uitkomsten waren interessant en Karen wil deze dan ook graag met je delen. Misschien dat deze hindernissen herkent?

Lees ook: ‘10 dingen waar moeders zich schuldig over voelen

obstakels moederschap

De grootste obstakels van het moederschap

The Mom Life is een Facebookgroep met bijna 600.000 leden van over de hele wereld. In de groep kun je ervaringen delen en vragen stellen. Een paar weken geleden vroeg een van de MOMs wat de andere moeders als grootste obstakels van het moederschap zien. Ik deel de resultaten met je.

1. Tijd

Het antwoord dat het meest werd aangevinkt was ‘tijd vinden om alles gedaan te krijgen’. Tijd is voor de meeste moeders nog al een ding en meer uren in een dag zou best wel een uitkomst zijn ;).

2. Alle punten

Met stip op 2 werd de optie ‘alle bovengenoemde punten’ als antwoord gegeven. Heel veel vrouwen zien alle punten wel als obstakel en zien het moederschap als diverse obstakels waar je mee om moet gaan.

3. Huishouden / schoonmaken

Het huishouden / schoonmaken vinden veel moeders moeilijk om te combineren met het moederschap. Dit punt was het derde meest gegeven antwoord.

4. Gezondheid / sporten

Ook vaak als optie ingevuld was gezondheid / sporten. Voor veel vrouwen is het lastig om nog bezig te zijn met de eigen gezondheid of om tijd te vinden om te gaan sporten.

5. Depressie / angsten

Depressie(ve gevoelens) en angsten werd daarna als antwoord gegeven. Behoorlijk wat moeders kampen met depressie(ve gevoelens) en/of angsten. Soms zijn dat zorgen om de kinderen/ de partner/ het huishouden/werk en andere topic, maar er speelde ook vaak meer dan alleen zorgen.

6. Maaltijden plannen / koken

Meal planning en/of koken was de 6e meest ingevulde optie. Je zou ‘m ook onder de noemer huishouden kunnen zetten, maar blijkbaar vinden veel MOMs dit zo’n belangrijk punt dat ‘ie apart werd aangegeven. Tijd vinden om maaltijden te plannen en/of te koken schiet er bij velen dus vaak bij in.

7. Budgetteren / financiën

Ook een groot obstakel is budgetteren en de financiën. Kinderen kosten veel geld en het is voor veel moeders dan ook een uitdaging om uit te komen met het beschikbare geld.

8. Onduidelijkheid over je doel in het leven / identiteit

Voor veel moeders is het lastig om nog een eigen identiteit of doel in het leven te hebben als ze moeder zijn geworden. Dit antwoord stond dan ook op nummer 8.

9. Issues uit het verleden

Net zo veel moeders als de MOMs die optie 8 als antwoord hadden gegeven, vinden het moeilijk om issues uit het verleden te verwerken als ze moeder zijn geweest.

Dit waren de antwoorden die het meest waren gegeven. Wat ik persoonlijk nog in het rijtje miste was me-time, of tijd voor partner/familie/vrienden. Ik ben benieuwd wat voor jou het grootste obstakel van het moederschap is.

 Volg je ons al op Facebook of Instagram?

Hier lees je meer van en over Karen.
En hier lees je meer interessante artikelen over het moederschap.

* Uitgelichte afbeelding Syda Productions via Shutterstock.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

Grootste obstakels moederschap Pinterest

 

Close
Read previous post:
speelgoedtrends van 2019
De speelgoedtrends van 2019 | Wat staat er dit jaar op de verlanglijstjes?

De speelgoedtrends van 2019. Wat staat er dit jaar op de verlanglijstjes. Net als vorig jaar hebben we weer een...

Close