Close
Onbeperkt Vruchtbaar | Larissa Pans

Onbeperkt Vruchtbaar | Larissa Pans

Er zijn steeds meer Nederlandse vrouwen die na hun veertigste een eerste kind krijgen. Deze verschuiving van leeftijd wordt geholpen door de vooruitgang van de medische wetenschap die ervoor zorgt dat vrouwen ‘onbeperkt vruchtbaar’ worden. Een vrouw vriest haar eicellen op tijd in of begint na haar veertigste aan een IVF-traject.

Eventueel kan je als vrouw nog rond je vijftigste terecht bij een ‘wonderdokter’ in een vruchtbaarheidskliniek, zoals de vrouw uit Friesland die op haar drieënzestigste voor het eerst moeder werd. Ben je een vrouw met een kinderwens dan word je in Nederland na je 43e niet meer geholpen. Mocht je dan toch nog een biologische kinderwens hebben, kan je naar speciale artsen in Italië of Spanje toe. In die landen zijn de leeftijdsgrenzen voor het moederschap en vruchtbaarheidstrajecten veel ruimer.

Onbeperkt Vruchtbaar – Larissa Pans

onbeperkt vruchtbaar boekcoverLarissa Pans is journalist, historicus en debatleider. Ze schrijft voor kranten en tijdschriften en is opiniemedewerker bij Blendle.

‘Onbeperkt Vruchtbaar’, een zoektocht naar de uiterste houdbaarheidsdatum van het moederschap, is een journalistiek boek dat de mogelijkheden en dilemma’s die deze ‘opgerekte’ vruchtbaarheid met zich meebrengt, behandeld. In het boek komt onder andere het debat over ‘laat’ moederschap en de bijbehorende consequenties aan bod. Larissa beschrijft de stand van zaken in de medische wetenschap en het vruchtbaarheidsonderzoek. Ze spreekt gynaecologen, fertiliteitsartsen, ethici, oudere moeders, juristen en politici over het eindeloze moederschap.

Mocht je geïnteresseerd zijn in dit boek, dan ligt het vanaf 26 april in de (web)winkel. Maar je kunt het boek al reserveren bij Bol.com.

Ben jij geïntereseerd in dit onderwerp? Op welke leeftijd ben jij moeder geworden of hoop je moeder te worden?

Foto William Stitt via Unsplash.

Close