Close
Ka’s Column | Op het verlanglijstje van de peuter

Ka’s Column | Op het verlanglijstje van de peuter

Op het verlanglijstje van de peuter staan een heleboel cadeaus. Maar of de kleine man daar nou echt blij van gaat worden? Karen vraagt het zich af als ze ziet waar hij echt graag mee speelt. Ze vertelt erover in deze nieuwste column. Wat staat er op het verlanglijstje van jouw kind(eren)? 

Lees ook: Ka’s Column: ‘The great escape’ (over de peuter en zijn autostoeltje)

op het verlanglijstje van de peuter
Op het verlanglijstje van de peuter

Laat ik heel eerlijk zijn.. op het verlanglijstje van de peuter staan voornamelijk dingen die mij zelf heel leuk lijken voor hem om mee te spelen. De peuter zelf kan nog maar net praten en zo’n wonderkind is hij nou ook weer niet, dat hij al zelf verlanglijsten zou kunnen samenstellen.

Die pratende blokken lijken me ontzettend interessant en misschien steekt hij er nog wat van op tijdens het bouwen. Al vindt hij momenteel vooral leuk om een net gebouwde toren omver te gooien. Hij prefereert slopen boven bouwen. Maar wellicht dat die blokken dan roepen: ‘Laat me staan, laat me staan!’

Misschien kan de tweejarige zindelijkheidstraining van die pop krijgen?

Of zo’n Babybop met levensechte functies die op het potje kan. Ook fantastisch toch? Misschien kan de tweejarige zindelijkheidstraining van die pop krijgen? Alhoewel.. Als ik zie hoe hij met zijn jongensbabypop omgaat. Die probeert hij voornamelijk de bewegende oogleden uit te trekken. En als we naar bed gaan en ik hem de babypop eerst in bed laat leggen, smijt hij die in de ledikant terwijl hij al wegloopt en roept: ‘Doei baby’.

Kinetisch zand met een speciale zandbak, een mini ballenbak, een treinstation met rails en wagonnetjes, het lijkt me allemaal fantastisch. Of wat dacht je van zo’n auto met accu die echt kan rijden. Hoeven we niet meer naar het hamstertje van Albert Heijn.

Die staan nu als decoratie op een plank in zijn kamer.

Maar als ik dan kijk naar al dat speelgoed dat hier al staat te verpieteren. Waar hij misschien twee keer tien minuten aandachtig mee gespeeld heeft. Zo heeft hij die prachtige regenbogen van Grimms gekregen. Die staan nu als decoratie op een plank in zijn kamer, omdat hij er totale desinteresse voor heeft.

Terwijl hij echt wel dol is op spelen. In zijn IKEA keuken heeft hij al de meest fantastische gerechten voor me gekookt. Broodje kaas met worst bijvoorbeeld. Echt een hit. Of zijn Schleich dieren. Opa’s, oma’s, ooms en tantes nemen ze als verrassing voor hem mee. De eerste set kocht ik tweedehands, maar nu heeft hij er een stuk of 50. Hij weet van elk beest hoe het heet en welk geluid het maakt. De schildpad doet volgens hem: ‘Hoi, hoi, ik ben schippah’.

Lege dozen, ik ken niemand die er zo enthousiast van wordt als hij.

Maar geef de peuter een grote lege doos en hij is net zo gelukkig. Lege dozen, ik ken niemand die er zo enthousiast van word als hij. Of geef hem wc borstel en hij bezemt daar de hele vloer mee. Ik kwam er pas vrij laat achter dat die dingen uiterst aantrekkelijk peuter speelgoed zijn. Net als wc rollen. De hond in een mummy transformeren was bijna gelukt.

Of de stofzuiger. Ook fantastisch speelgoed. Hij behandelt de stofzuiger zoals de hond. ‘Kom maar hier’, zegt hij als ik aan het zuigen ben. Schoonmaken is sowieso zijn hobby en dat is best bijzonder, want het is niet dat hij mij dat vaak ziet doen.. 😉 Schoonmaakdoekjes vindt hij geweldig. Hij boent er het hele huis mee. Het liefst neuriet hij erbij als hij alles afstoft. Als hij een een klein beetje vlekt naast zijn bord tijdens het eten, gilt hij al: ‘Schoonmaken mama. Nu schoonmaken.’ Ik hoop niet dat dat duidt op smetvrees.

Dus als ik zijn, of eigenlijk mijn verlanglijstje bekijk, dan moet ik eerlijk toegeven dat ik het vooral zelf heel leuk vind om speelgoed voor hem te kopen. Ik vind het fantastisch om zijn reactie te zien als hij het papier openscheurt en er hem 7 minuten aandachtig mee te zien spelen.

We kunnen hem net zo goed een pak microvezeldoekjes geven.

Hij is tweeëneenhalf en heeft het toch nog niet door. Het papier openscheuren vindt hij bijna net zo leuk als het cadeau zelf. Sinterklaas noemt hij ‘meneer koning’ en de Kerstman, daar gaat nog geen enkele bel bij rinkelen, zelfs niet de sleighbells van de arreslee.

We kunnen hem net zo goed een pak microvezeldoekjes geven. Daar is hij net zo blij mee.
Het is nog nuttig ook.
Zo houd ik mijn huis tenminste permanent stofvrij.

**

Herken jij dit? Dat je je kind net zo blij kan maken met een lege doos als met een prachtige treinbaan? Dat zal wellicht bij de peuterleeftijd horen. Ik denk dat een tiener denkt dat je een slechte grap met hem hebt uitgehaald. Praat je mee bij deze post op Facebook?

Uitgelichte foto Sunny Studio via Shutterstock.
Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
black friday deals en kortingcodes 2018
Black Friday Deals & Kortingscodes 2018

We kondigden het al aan op Facebook, en hier is het dan ook. Een artikel met veel aantrekkelijke Black Friday...

Close