Close
Boekentip | ‘Op je lijf geschreven’ van Mayra Louise

Boekentip | ‘Op je lijf geschreven’ van Mayra Louise

Hé MOM, ben jij veel bezig met je gewicht? Heb jij bepaalde delen van je lichaam die je verafschuwt? Mayra Louise schreef het (zelfhulp)boek ‘Op je lijf geschreven’ en helpt je hiermee (weer) van je lichaam te gaan houden. Karen vertelt je er meer over en wij geven een exemplaar weg!

Lees ook: ‘Mindset & carrière | Vrouwen en leiderschap

op je lijf geschreven

‘Op je lijf geschreven’ van Mayra Louise

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb soms echt een slechte dag. Dan vind ik mijn buik lubberen, mijn bovenarmen lelijk en erger ik me aan de putjes in benen en billen. Mijn kleren zitten voor geen meter en ik trek het liefst mijn meest comfy outfit aan en blijf de rest van de dag binnen. Je zou toch denken dat dit met de jaren minder zou worden. En dat is ook wel zo, maar ook weer niet. Sommige dingen blijven verankerd in je mindset. Tijd om daar verandering in te brengen.

En daar was het boek van Mayra Louise. Mayra en ik kennen elkaar al jaren en zij stuurde mij haar boek op. Toevallig had ik het zelf ook al gekocht. Ik heb het met veel plezier en interesse gelezen en omdat de zomer voor de deur staat, vond ik het een goed moment om erover te schrijven en een exemplaar weg te geven.

op je lijf geschreven mayra

Mayra Louise

Mayra Louise is plus size model, journalist en influencer. Op Instagram maakte ze onder andere de hashtag #happyisnotadressize bekend. Daarnaast is ze MOM van een allerschattigst dochtertje aan wie ze dit boek ook opdroeg.

In haar boek vertelt ze haar verhaal. Mayra worstelde zelf jaren met haar zelfbeeld. Op een eerlijke herkenbare manier vertelt ze over haar jeugd en de moeizame relatie met haar vader. Ze vertelt over hoe ze als kind al wat voller was en de opmerkingen die daarover gemaakt werden. Die opmerkingen die onder andere veroorzaakten dat ze altijd dacht te moeten diëten. Vooral toen ze ook nog model werd.

Ook als je geen model bent, zullen bepaalde dingen die ze beschrijft erg herkenbaar zijn. Als ook de verhalen van andere vrouwen die Mayra in haar boek aan het woord laat om hun ervaringen en verhaal te delen.

In het boek lees je praktische tips om meer van jezelf (en je lichaam) te leren houden, zoals de spiegeloefening en het social mediadieet (het enige dieet dat werkt). De quotes, tekeningen en mooie foto’s inspireren en in de verhalen van de vrouwen die hun vind je herkenbaarheid en inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan en je mindset te veranderen.

op je lijf geschreven foto's boek

Het is een positief boek dat met een fikse lading zelfspot geschreven is. Maar natuurlijk komen er ook zwaardere topics aan de orde.

Ik ben zelf nog niet zo ver dat ik bijvoorbeeld nooit meer zou diëten. Mayra stipt het zelf ook aan in het boek. Balans is belangrijk. Wat ze je wel leert, is dat overgewicht niet per definitie ongezond hoeft te zijn. Aan de hand van onderzoeken, lees je dat dat echt niet altijd zo is.

Zelf ben ik inmiddels zo ver dat ik weet dat ik bepaalde dingen aan mijn lichaam niet zal veranderen. Mijn bovenarmen zullen altijd voller blijven, dus ik kan ze maar beter om(boven)armen dan ze dagelijks te haten. Maar ik ken mezelf en mijn eigen lichaam ook goed genoeg dat ik weet dat ik niet boven een bepaald gewicht uit moet komen. Dat ik het beste in mijn vel zit als ik af en toe een bak Ben & Jerry’s en een halve fles wijn achterover klok en de volgende dag weer een dag magere kipfilet, wortels en komkommers knaag.

Je kunt, net als ik, uit het boek meenemen wat voor jou van waarde is. Niet alles zal op iedereen van toepassing zijn. Al weet ik zeker dat 99% van de vrouwen genoeg dingen uit het boek zullen herkennen. Zelfs als je geen vol lichaam hebt. Iedereen heeft wel iets waar ze niet tevreden over is of was.

Daarnaast denk ik dat het boek een belangrijke boodschap vertelt om aan je kinderen door te vertellen. Het is een cliché, maar oh zo waar: Echte schoonheid komt van binnen en heeft niets te maken met slanke lijn, een rechte neus of een onderkin. Je bent zo mooi als je jezelf voelt.

Stop met wegen. Start met leven.

Op je lijf geschreven‘ (*) is verkrijgbaar via de (online) boekhandel en kost €20,99 (hardcover) en €11,99 (e-book).

[GESLOTEN] Winactie ‘Op je lijf geschreven’

Denk je dat dit een boek is waar je zelf of iemand die je kent, wat aan kan hebben? Doe dan mee met onze winactie, want we geven een exemplaar weg aan een van onze vaste volgers.

We vertellen je wat je moet doen om kans te maken:

– Laat in een reactie op de bijbehorende post op onze Facebookpagina en/of Instagram weten waarom en voor wie je dit boek zou willen winnen.
– Je volgt de Facebookpagina van MOMmag. en/of je volgt ons op Instagram.
– Meedoen kan dus via Facebook en/of Instagram.
– Een andere MOM op deze leuke actie attent maken door een tag, mag natuurlijk ook. Graag zelfs!
– Lees voor de zekerheid ook even onze winactie voorwaarden en ons winactie beleid.

Meedoen met deze winactie kan tot en met 7 mei 2020 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen over mindset.
En hier lees je meer van en over Karen.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

op je lijf geschreven pinterest

Close
Read previous post:
gratis babydozen 2020
Gratis babydozen 2020 (voor de MOMs (to be))

Wat een fijn vernieuwd overzicht met de gratis babydozen 2020 heeft Karen S. voor je op een rij gezet. Als...

Close