Close
Stel je vraag aan kinder- en opvoedcoach Annita!

Stel je vraag aan kinder- en opvoedcoach Annita!

Wij zijn trots om jullie onze eerste expert voor te stellen waarmee we samen gaan werken. Voor deze rubriek stellen we je graag voor aan Annita Lameris-v.d. Wetering die werkzaam is als kinder- en opvoedcoach. Voor álle vragen omtrent de opvoeding van je kind(eren) kan je bij haar terecht! 

‘Lees ook: Tips voor als je kind gepest wordt.’

Annita Lameris opvoedcoach

Even voorstellen | Opvoedcoach Annita!

‘Mijn naam is Annita Lameris-v.d. Wetering. Ik ben Kinder- en Opvoedcoach en heb een eigen bedrijf: Balans in je Gezin. Voor MOMmag. mag ik aan de slag als vraagbaak/adviseur voor moeders die vragen hebben rondom de opvoeding van hun kind. Ik vind het heel erg leuk dat ik dit mag doen en ik heb er heel veel zin in!

Samen met mijn man woon ik in Sint Jansklooster, een klein dorpje in de Kop van Overijssel. We hebben vier zonen die inmiddels volwassen zijn en ik ben zelfs al oma van een kleindochter van anderhalf.

Ik heb gewerkt als begeleidster van kinderen met autisme, AD(H)D of andere ‘uitdagingen’. Dit werk doe ik nog steeds met veel liefde, maar ik wilde meer doen en ben daarom daarnaast mijn eigen praktijk begonnen. Zo kan ik mijn opleiding en opgedane werkervaring combineren in een liefdevolle en accepterende houding. Iets dat het allerbelangrijkste is in mijn werk.

Kinderen hebben altijd mijn aandacht getrokken. Ik moet altijd even naar ze kijken. Écht kijken. Wat zegt een kind? Niet alleen met woorden, maar ook met zijn of haar gedrag? En hoe reageren de ouders hierop? Ik geloof dat een kind in de basis vooral behoefte heeft aan gezien en gehoord worden. Iets wat ik in mijn werk als coach tot uiting breng in het spiegelen van ouders. Best confronterend, maar vaak heel verhelderend. Ik vind het dan ook prachtig om te zien dat als ouders dit aan durven te gaan de positieve verandering vaak al snel in gang gezet kan worden. Een mooi proces om te begeleiden!’

Annita Lameris opvoedcoach

Stel je vraag!

Heb jij een vraag over de opvoeding van je kind(eren)? Loop je ergens tegenaan, zie je even geen uitweg meer en ‘loop je vast’? Vanaf nu kan je je vragen stellen aan Kinder- en Opvoedcoach Annita. Ze zal haar best doen deze zo open, uitgebreid en informatief mogelijk te gaan beantwoorden. Zodat jij er als ouder direct mee aan de slag kan en andere ouders uit jouw situatie kunnen leren.

–> Laat je antwoord onder bij de bijpassende post op onze Facebookpagina of mail deze naar info@mommag.nl. Het is fijn als je hier zo open en uitgebreid mogelijk in bent en ook jezelf en je gezinssituatie kort voorstelt. Natuurlijk kan je je vraag ook anoniem stellen, waardoor er bij de beantwoording op de website geen gebruik gemaakt zal worden van je echte naam maar een alias.

Zowel Annita, als wij, zien jullie vragen graag tegemoet!

Liefs,
Karen en Desirée

* Uitgelichte foto van VGstockstudio via Shutterstock.

Close
Read previous post:
moomu aankleedkussen
Shop tip | Het MOOMU aankleedkussen

Er is online heel erg veel te vinden, maar soms kan je door de bomen het bos niet meer zien....

Close