Close
De bijzondere connectie tussen paarden en kinderen

De bijzondere connectie tussen paarden en kinderen

Paarden hebben de natuurlijke eigenschap om hun soortgenoten én de mens te spiegelen en een unieke gave om energie op te pikken, aan te voelen en hiernaar te handelen. Zeker kinderen zijn hier heel gevoelig voor! Mocht jij een kind hebben dat niet lekker in zijn of haar vel zit, hooggevoelig is of een trauma hebben meegemaakt.. Heb je dan wel eens gedacht aan een paardencoach voor kinderen? 

‘Lees ook: Welk huisdier past bij jouw gezin?’

paardencoach voor kinderen Anouk Dautzenberg

Paardencoach voor kinderen

Meer informatie

Vind je kind het bijvoorbeeld moeilijk om zijn of haar grenzen aan te geven dan zal een speciaal getraind paard dit spiegelen door je kind zachtjes van zijn of haar plek te duwen. Heeft je kind juist een steuntje in de rug nodig dan zal het paard juist achter hem of haar gaan staan om die steun letterlijk te bieden. Een bijna magisch proces en heel bijzonder om te zien hoe zo’n groot dier op een zachte manier het beste met jouw kind voor heeft en er alles aan zal doen om te willen helpen. Paarden pikken namelijk feilloos non-verbale signalen op om hierop te gaan reageren.

Het effect

In deze prestatiemaatschappij zijn kinderen gewend om teveel na te denken, te functioneren op ‘goed en fout’ en leren zo niet meer om in het hier en nu te zijn. Zeker wanneer een kind het één of ander heeft meegemaakt en/of hooggevoelig is kan er met een paardencoach voor kinderen een heel mooi proces ontstaan. In de oefeningen bestaat er geen goed of fout, er is ruimte voor zelfreflectie, sociaal-emotionele ontwikkeling  en gewoon even helemaal jezelf te mogen zijn. Een proces waar niet alleen kinderen van profiteren. Veel ouders geven na één of meerdere sessies aan niet alleen een groei bij het kind, maar ook meer rust binnen het gezin te ervaren.

Voor wie

Een paardencoach voor kinderen is geschikt voor kinderen die hooggevoelig zijn, ‘druk’ zijn, als ‘moeilijk’ bestempeld worden in de klas, angsten hebben, een trauma meegemaakt hebben of een diagnose hebben als Autisme of ADD. Ieder kind is welkom, ongeacht zijn of haar hulpvraag of achtergrond. Omdat ouders en kinderen veel invloed op elkaar hebben zijn er ook Ouder-Kind sessies in te boeken wat zal helpen om de onderlinge band te versterken. Ouder en kind leren op deze manier beter samen te werken, te communiceren en (weer) op elkaar te vertrouwen waardoor de verbinding versterkt wordt. En zo’n sessie is niet enkel serieus werken, het levert ook veel leuke en plezierige momenten op om regelmatig op terug te kunnen grijpen!

–> Heb jij ervaring met een paardencoach voor kinderen of ben je er benieuwd naar geraakt meer over te weten te willen komen? Praat erover mee via onze Facebookpagina 🙂

Paardencoach Anouk Dautzenberg

Deze interessante gastblog is geschreven in samenwerking met Anouk Dautzenberg; logopediste, persoonlijk begeleider en paardencoach. Binnen haar bedrijf Paard & Intuïtie geeft ze paardencoaching aan kinderen en volwassenen die het contact met zichzelf verloren zijn, hooggevoelig zijn, trauma’s hebben meegemaakt of simpelweg niet lekker in hun vel zitten.

* Uitgelichte afbeelding van tanya morozz via Shutterstock.

Close
Read previous post:
houten speelgoed van Petite Amelie
Shop tip | Houten speelgoed van Petite Amelie

Er is online heel erg veel te vinden, maar soms kan je door de bomen het bos niet meer zien....

Close