Close
DIY | Een originele en leuke paasversiering met bloemen

DIY | Een originele en leuke paasversiering met bloemen

Paastakken staan natuurlijk altijd leuk. Desondanks hebben wij een originele en leuke paasversiering met bloemen voor je in de aanbieding. Om het huis op te fleuren voor het voorjaar en pasen. En omdat het leuk is om zelf aan de slag te gaan met deze DIY!

Lees ook: ‘Fun Fact | Deze bloem staat symbool voor moederliefde

paasversiering met bloemen

Een originele en leuke paasversiering met bloemen

Met deze leuke DIY maak je in een handomdraai vaneen oud potje een prachtige kleurrijke vaas die echt niet alleen voor Pasen leuk is om te gebruiken. Het enige dat je nodig hebt, zijn twee kleuren verfspuitbussen, een oude vaas of pot, en jouw favoriete chrysanten. Je moet alleen niet vergeten om een aantal oude kranten als ondergrond te gebruiken als bescherming tegen verfspetters.

DIY paasversiering met bloemen in stappen

paasversiering met bloemen stap 3

Draai het potje of het vaasje om. Voor de basis van de vaas gebruik je de donkerste kleur verf die je hebt uitgekozen. De kleur moet het zwaarste aangezet worden aan de onderkant (wat nu de bovenkant) van de vaas. Naarmate je het midden bereikt, houd je de verfbus steeds een beetje verder van de vaas af. Dit is belangrijk om te doen voor een mooi verloop van de kleuren en het voorkomt dat je een harde lijn maakt.

paasversiering met bloemen diy stap 1

Breng meerdere lagen op het vaasje aan zodat je er niet meer doorheen kunt kijken. In een keer een dikke laag is geen goed idee, want dan heb je kans op glijdende verfdruppels en door de meerdere lagen wordt de kleur mooi egaal.

Herhaal het proces met de tweede, lichtere kleur die je hebt uitgekozen. Pas goed op dat je rustig en met beleid de verf spuit op het punt waar de twee kleuren gaan overlappen. Vind je meerdere kleurtjes toch niet zo leuk? De vaas ziet er ook erg mooi uit met maar één basiskleur op de bodem en een doorzichtige bovenkant.

paasversiering met bloemen diy stap 2

Als je de verf hebt aangebracht, laat je de vaas goed drogen.

Terwijl de vaas droogt, kan je beginnen met het kiezen van de bloemen en het samenstellen van jouw boeket. In de stijl van Pasen is bijvoorbeeld een eclectische mix van witte pomponvormige chrysanten met kleinere pastelkleurige chrysanten erg leuk. Snijd de stelen niet af op dezelfde lengte. Door een verschil in hoogte zorg je voor een speels en levendig effect. Snijd de stelen goed schuin af. Hoe schuiner de steel, hoe langer de bloem vers en dus ook mooi blijft en jij er langer van kunt genieten.

paasversiering met bloemen laatste stap

Is de verf helemaal droog? Vul dan de vaas met een flinke laag schoon en lauw water, want daar doen chrysanten het het beste op. Laat geen bladeren in het water hangen, want dan gaan deze rotten en wordt het water vies. Werk bij het stylen van jouw boeket rondom jouw vaas; laat de bloemen niet allemaal dezelfde kant op kijken. Zo is het boeket mooi vanaf elke kant mooi. Fijne paasdagen!

Geïnspireerd geraakt door deze prachtige bloem? Kijk dan voor meer informatie op de website van Just Chrysanthemum: justchrys.com

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je ook andere bloemen kunt gebruiken voor deze leuke vaasjes

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen met huis en interieur als onderwerp.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

DIY paasversiering met bloemen Pinterest

 

Close
Read previous post:
de verschillende vlekjesziektes
Een overzicht van de verschillende vlekjesziektes

De verschillende vlekjesziektes. De meesten zijn onschuldig en gaan vanzelf weer over, maar vervelend dat zijn ze wel en vaak...

Close