Close
DIY | Paasversieringen knutselen | Ideeën voor een vrolijke geknutselde pasen

DIY | Paasversieringen knutselen | Ideeën voor een vrolijke geknutselde pasen

Je zou het bijna vergeten, maar Pasen staat al weer voor de deur. Wil je wat paassfeer in huis? Karen S. ging met haar dreumes paasversieringen knutselen en deelt verschillende ideeën voor een vrolijke geknutselde pasen! Om zelf te maken of om samen met je kind(eren) te doen.

Lees ook: ‘Inspiratie voor kindernamen | 20 unisex namen op een rij

paasversieringen knutselen

Paasversieringen knutselen

Nu de dagen weer wat langer worden en de zon wat vaker schijnt, zou bij veel mensen normaal gesproken een vrolijke periode aanbreken. We kunnen lekker naar buiten, gaan genieten van het mooie weer en we zien verschillende vrije dagen aankomen met de nodige feestmomenten. Spijtig genoeg loopt dit jaar alles anders. De lente laat zich zeker wel zien, want de zon schijnt vol op, maar de vrije dagen en feestmomenten zien er nu toch echt wel anders uit.

Als eerste dient Pasen zich straks aan op 12 en 13 april. De dagen dat je met je kinderen doorbrengt in een park, aan het strand, in de bossen, lekker een weekendje weg of in ieder geval bij opa en oma om gezellig samen paaseieren te zoeken en misschien wel te gourmetten. Nu Nederland meer op slot lijkt te zitten dan ooit, zullen bovenstaande plannen niet doorgaan op de manier zoals je bedacht had, maar alternatieven zijn er genoeg!

paasversieringen knutselen paastak

Paastakken

Tijdens Pasen vinden we in veel huizen een versierde paastak terug. Vaak gekocht in de winkels of gehaald van de wilgenboom in je eigen tuin. Maar ja, wie zegt dat we over een paar weken nog een paastak en versieringen in de winkels kunnen kopen?

Nu met je kinderen thuis hoef je niet bang te zijn om deze Pasen door te brengen zonder versierde paastak. Je kinderen willen graag bezig gehouden worden en jij wilt soms ook wel even je handen vrij hebben. Één en één is twee zou ik zeggen. Hieronder wat ideeën om je paastak te versieren. Mocht het idee voor jouw kinderen er niet bij staan, raadpleeg dan voor andere ideeën het internet want op sites als Pinterest zijn honderden versierideeën te vinden.

paasversieringen knutselen paastakken versiering

Als je nu niet aan een echte paastak kan komen, maar je kan wel aan andere takken komen, dan laat je je kinderen deze takken versieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de takken helemaal omwikkelen met wol of laat ze de takken helemaal verven in verschillende kleuren. Ook kan je je kinderen de takken vol laten plakken met kleine gekleurde pompons. Op deze manier ontstaan er hele vrolijke gekleurde takken die prima dienst kunnen doen als moderne paastak.

Heb je wel paastakken of wil je je eigen paastakken van versieringen voorzien, dan zijn hier ook legio ideeën voor. Een van de meest bekendste is het zelf beschilderen van een uitgeblazen kippenei. Hoe ga je dan te werk?

Paaseieren beschilderen

 1. Prik met een speld een gaatje aan de boven- en onderkant van het ei
 2. Blaas nu lucht door één van de gaatjes die je gemaakt hebt en houd het andere gat boven een bakje.
 3. Als je nu hard genoeg blaast, komt de inhoud van het ei door het onderste gaatje eruit en wordt dit in het bakje opgevangen. (Dit kan je natuurlijk nog gewoon gebruiken en eten.)
 4. Als het ei helemaal leeg is, maak je het ei schoon. Vergeet hierbij niet om ook wat water door het ei te laten lopen, zodat ook de binnenkant van de schaal schoon wordt.
 5. Nu het ei schoon en leeg is kan je het gaan versieren. Hoe je dit doet is helemaal aan jou of je kinderen. Werk met verf, papier, crêpepapier, stickers, stiften, stof, etc.
 6. Let er wel goed op dat je tijdens al deze stappen niet te hard in het ei knijpt, want voor je het weet breekt de eierschaal.

Heb je een peuter of dreumes thuis, dan is de kans groot dat het uitgeblazen kippenei sneuvelt of dat je kind na een paar minuten al klaar is met het knutselen. Kies dan voor een kleiner werkje. Gebruik een figuurtje van piepschuim of mdf of knip van papier, karton of kurk paaseieren, kuikens of andere leuke paasfiguren en laat je kind deze versieren met vinger- of waterverf. Je kan er ook voor kiezen om de kinderen ze te laten beplakken met papier, propjes, stofjes, confetti of stickers. Succes gegarandeerd en je hebt in korte tijd leuke versieringen voor in je paastak.

paasversieringen knutselen suncatchers

Suncatchers

Nu de zon schijnt en het mooie weer zich aan doet, willen we daar natuurlijk van genieten. Daarom is het ook leuk om je kinderen paassuncatchers te laten maken. Hiervoor heb je niet heel veel nodig; karton, vliegerpapier en doorzichtige plakfolie.

 1. Je knipt uit het karton een leuk paasfiguur (denk aan een paasei, een haas of een kuikentje).
 2. Op ongeveer 1 centimeter van de buitenrand teken je hetzelfde figuur. Deze knip je eruit.
 3. Zo houd je een buitenrand van je figuur over. Plak deze op de doorzichtige plakfolie.
 4. Scheur van het vliegerpapier kleine stukjes en plak deze op de plakfolie in je figuur.
 5. Je kan bovenaan je figuurtjes nog een touwtje bevestigen om ze op te hangen of je hangt de figuurtjes zo op je raam.

Mocht je gebruik maken van lijm i.p.v. plakfolie, dan smeer je de buitenrand van je figuurtje in met lijm en laat je je kinderen hier langere stroken vliegerpapier opplakken.

paasversieringen knutselen eierdopjes

Eierdopjes

Als je aan Pasen denkt, dan denk je aan eieren. Ze worden versierd, verstopt, vrolijk neergezet op tafel en opgegeten. Een eigengemaakt eierdopje maakt je mooie, versierde ontbijttafel dan ook perfect af.

Eierdopjes zijn heel makkelijk zelf te maken door ringetjes te maken van steviger papier, maar je kan ook gebruik maken van wc-rolletjes en eierdozen. In een handomdraai tover je een wc-rolletje om tot vrolijk versierde eierdopjes en van een eierdoos maak je simpel en snel hanen, kuikens of paashazen. Vooral voor de wat oudere kinderen is het leuk om zelf aan de slag te gaan met de eierdozen. Laat ze op internet enkele ideetjes opdoen en daarna lekker los gaan. Voor de jongere kinderen zal het wc-rolletje uitkomst bieden. Deze knip je als ouder op de gewenste hoogte en je kind kan ook hier in de weer met verf, stiften, stickers, etc.

Tja, het is niet de Pasen die we dit jaar allemaal voor ogen hadden, maar laten we van de nood een deugd maken en onze kinderen lekker aan het knutselen zetten. Zo creëren we voor onszelf wat thuiswerktijd, zijn de kinderen even zoet en hebben we met Pasen een hartverwarmend en gezellig paashuis. Mocht jij nog leuke knutseltips of ideeën hebben, schroom dan vooral niet om ze met ons allemaal te delen!

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer DIY artikelen.
En hier lees je meer van en over Karen S.

Beeld ‘easter diy’, ‘easter branche’ & ‘Easter egg cup’  via Shutterstock.
Rest van de foto’s © Karen Sleegers

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

paasversieringen knutselen pinterest

Close
Read previous post:
lockdown diaries Moniek
De Lockdown diaries | Moniek (bruidsfotograaf) haar fotodagboek

Vandaag in de Lockdown diaries Moniek. Zij is normaliter in het dagelijks leven bruidsfotograaf. Omdat veel van haar opdrachten gecanceld...

Close