Close
Papercrib | Een minimalistische wieg van oersterk karton

Papercrib | Een minimalistische wieg van oersterk karton

Een leuke shop tip voor als je een baby verwacht en weinig ruimte, budget of duurzaam wilt kopen: De Papercrib is een minimalistische wieg van oersterk karton waarin je baby heerlijk én veilig kan slapen. We vertellen je er meer over!

Lees ook: ‘Zwitsal Naturals

papercrib wiegje

Papercrib | Een minimalistische wieg van oersterk karton

Veel kersverse ouders laten hun baby de eerste tijd op hun slaapkamer slapen. Heb je weinig ruimte in de slaapkamer? Dan is de Papercrib misschien wat voor jou. Het is een duurzame wieg van stevig honingraatkarton waarin baby’s heerlijk én veilig in kunnen slapen.

Finland

Misschien herinner je je nog ons artikel over Finland waar alle baby’s een kartonnen doos als wieg hebben? Aanstaande ouders krijgen in dit Scandinavische land een doos met babyproducten van de overheid. Die doos kunnen ze gebruiken als wieg. Het idee erachter is onder andere dat alle kinderen dezelfde start krijgen én als groot bijkomend voordeel ging het babysterfte cijfer omlaag.

Het idee van de kartonnen doos als wieg inspireerde Tom en Marlies om een soortgelijke wieg in Nederland te introduceren. Dat werd de Papercrib.

papercrib veilig slapen

Ontwerp je eigen wieg

De kartonnen wieg is de ideale oplossing als je weinig ruimte hebt en/of een duurzame keuze wilt maken. Het wiegje is heel erg licht en makkelijk in elkaar te zetten.

Standaard is de Papercrib wieg te koop in een witte uitvoering. Daarnaast kun je via de online designtool een Papercrib ontwerpen naar eigen smaak en wens. Je kunt bijvoorbeeld een andere kleur bestellen of de naam van je kindje erop laten drukken. Of een mooie spreuk, een foto, afbeeldingen en zo maak je je eigen originele en eigen wiegje. Ook leuk om als cadeau te geven!

Duurzaam en veilig

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in onze maatschappij. Als je kiest voor een Papercrib in plaats van een gewone wieg dan draag je bij aan onze circulaire economie. Zowel de wieg als de verpakking zijn duurzaam vervaardigd in Nederland. Ze bevatten geen afvalstoffen en kunnen volledig gerecycled worden.

Ook kun je de Papercrib hergebruiken voor een broertje, zusje, of een ander kindje. Als je ‘m netjes en droog opbergt, kan hij net zo lang mee als een normale wieg en kun je ‘m steeds opnieuw gebruiken.

De honingraatstructuur van het karton zorgt ervoor dat de wieg oersterk is, maar toch ook licht in gewicht. Zo kun je het wiegje makkelijk verplaatsen van de babykamer naar je eigen slaapkamer.

Een ander voordeel is dat je de Papercrib in 5 minuten in elkaar kunt zetten en daarvoor heb je geen gereedschap, schroeven of spijkers nodig. Al de bovengenoemde voordelen doen niet af aan het design; het wiegje ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit.

papercrib duurzame keuze

Over Papercrib

Zoals we al schreven is Papercrib een idee van Tom en Marlies. Tijdens haar zwangerschap kon Marlies geen wieg vinden die betaalbaar was én aan al haar wensen voldeed. Uiteindelijk besloot Tom er zelf een te maken van honingraatkarton. De constructie bleek licht, duurzaam én 100% recyclebaar.

De (witte) wieg kost €120,-. en is binnen 5 werkdagen leverbaar.
Voor meer informatie kun je kijken op de website van Papercrib.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen voor en over baby’s.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

Papercrib kartonnen wieg

Close
Read previous post:
gedachten in de indoor speeltuin
15 dingen die door mijn hoofd gaan in de indoor speeltuin

Omdat de zon die voorspeld was, vervangen bleek door motregen, ging Karen met haar peuter naar de indoor speeltuin. Tijdens...

Close