Close
Het papieren verlanglijstje versus het online verlanglijstje

Het papieren verlanglijstje versus het online verlanglijstje

Het papieren verlanglijstje versus het online verlanglijstje? Karen S. zet de verschillen voor je op een rij en stipt de voor- en nadelen van beide vormen lijstjes aan. Wat is er makkelijker? Wat is er handiger? En wat zijn goede websites om verlanglijstjes te maken?

Lees ook: ‘Hoe voor kom je decemberstress? 10 tips!’

papieren verlanglijstje

Het papieren verlanglijstje versus het online verlanglijstje

Nu de Sint weer in het land is, kloppen vele kinderhartjes sneller. Het Sinterklaasjournaal wordt iedere avond trouw gekeken en vele mooie tekeningen worden gemaakt voor die lieve man en zijn pieten. Enkele avonden in de week neemt de spanning iets meer toe, want dan mogen ze hun schoentje zetten. De standaardingrediënten voor het zetten van een schoen zijn natuurlijk een wortel (of mandarijn) en een bakje water voor het paard en dan die mooie tekening. Maar het allerbelangrijkste ingrediënt blijft toch; het verlanglijstje!

In het huidige digitale tijdperk kunnen de verlanglijstjes makkelijk en snel online gemaakt worden. Maar is dat voor een kind ook de leukste manier van het maken van een verlanglijstje?

Speelgoedgidsen

De afgelopen weken zijn er in vele huizen dikke en minder dikke speelgoedgidsen op de mat geploft. De boeken die niet op de mat ploften, konden in de winkels worden opgehaald. Zo heb je met weinig moeite in korte tijd speelgoedboeken in huis van Bol.com, Lidl, Kruidvat, ToyChamp, Top1Toys, Jase & Joy en de Intertoys. En al die speelgoedboeken zorgen voor blije gezichtjes in huis, want ondanks de digitale tijd waarin we leven, vindt een kind niks leuker dan bladeren, zoeken, knippen en plakken. Het feit dat je iets in je handen kan houden, maakt meer indruk op een kind, dan een plaatje of tekstje op een website. Daarnaast kan je in een boek veel makkelijker ideeën opdoen.

Papieren verlanglijstje

Van alle ideeën die je kind heeft opgedaan, kan hij makkelijk en snel een of meerdere verlanglijstjes maken. Eentje voor in de schoen bij de ene opa en oma, eentje voor bij de schoen bij de andere opa en oma en eentje voor in de schoen thuis. Het geknutselde papieren verlanglijstje maakt het zetten van de schoen een stuk leuker en spannender, dan het zetten van de schoen met een online verlanglijstje.
Maar heeft het online verlanglijstje dan helemaal geen voordelen? Zeer zeker wel!

Online verlanglijstje

De online lijstjes bieden jou als ouder de mogelijkheid om iedereen die cadeautjes geeft te laten kiezen van hetzelfde lijstje. Zo hoef je als ouder niet na te denken over wat je nu precies als cadeau-idee aan de ene opa en oma hebt gegeven en wat je aan de andere opa en oma vraagt. Laat staan dat je ook nog na moet denken over de cadeautjes die Sinterklaas meeneemt naar het werk van papa en naar het werk van mama. In de hoop dat er niet nog meer mensen om je heen zijn die cadeautjes willen kopen voor je lieve, kleine koters. Op een gegeven moment ben je namelijk door alle ideeën en opties heen.

Een online verlanglijstje biedt de mogelijkheid om cadeautjes die gekocht zijn af te strepen, zodat er geen dubbele cadeautjes bij de schoenen zullen liggen. Ook geeft het jou als ouder de mogelijkheid om cadeautjes op ieder willekeurig moment toe te voegen. Mocht je kind toch ineens dat ene cadeautje heel graag willen hebben, dan staat het met een druk op de knop op zijn lijstje erbij. Sommige lijstjes hebben tevens een functie dat de prijzen up-to-date blijven van alle wensen die erop staan. Dit is voor de kopers ideaal, helemaal als ze een bepaald budget in gedachte hebben. Ten slotte zijn er sites waar je heel makkelijk van het ene naar het andere verlanglijstje kan switchen. Zo hoeft oma maar op één site te zijn voor alle verlanglijstjes van haar kleinkinderen.

Er zijn heel veel gratis sites voor je online verlanglijstje. Hieronder enkele opties:

Dus of je kind nu van knippen en plakken houdt of liever online op de laptop of tablet zit, in het huidige tijdperk zijn de keuzes voor de verlanglijstjes reuze. Voor ieder kind en iedere ouder is er tegenwoordige een goede optie, maar wellicht dat de gulden middenweg hier een leuke en makkelijke variant is. Laat je kind lekker zoeken in de speelgoedboeken en laat ze hun wensen ouderwets op papier plakken. Jij als ouder kan dan van alle wensen een online verlanglijstje maken en deze delen met degene die een cadeautje willen kopen voor je kinderen. Zo ligt er toch een lijstje bij de schoen, maar zal de Sint er niks dubbels indoen.

Overigens is het je misschien al opgevallen, maar Bol.com laat in haar speelgoedgids geen prijzen meer zien, maar QR-codes. Dit doen ze omdat de prijzen van de artikelen fluctueren. Als bijkomend voordeel worden kinderen niet (on)bewust beïnvloed het duurste cadeau te kiezen.

 Volg je ons al op Facebook of Instagram?

Hier lees je meer van en over Karen S.
En hier lees je meer leuke artikelen over de feestdagen.

* Uitgelichte afbeelding ESB Professional via Shutterstock.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

papieren verlanglijstje pinterest

Close
Read previous post:
peuter van de speen af
‘Laat maar huilen’ | Over een poging de peuter van de speen af te krijgen

Na een waarschuwing van de tandarts dat de tanden van de peuter het te verduren kregen door de speen, deed...

Close