Close
Hoe vier je pasen in tijden van crisis? | Column over geloof

Hoe vier je pasen in tijden van crisis? | Column over geloof

Hoe vier je pasen in tijden van crisis? Minke is een christelijke MOM. In deze column vertelt ze hoe zij zelf normaliter pasen viert met haar gezin. Daarnaast geeft ze tips aan onze lezers hoe je dit nu tijdens deze corona crisis zou kunnen doen. Zodat je toch nog een pasen met betekenis kunt vieren met je eigen gezin.

Lees ook: ‘Het ochtendritueel van een moeder van drie

pasen in tijden van crisis

Pasen in tijden van crisis

We zijn nu al een tijdje thuis. Pasen komt eraan en dat vieren we normaal gesproken toch in de kerk. Tenminste, wij hebben zo onze rituelen die zijn ontstaan met de christelijke feestdagen. Ik vertel je graag welke rituelen wij hadden en hoe we dat dit jaar gaan doen. Want dat we niet samen in de kerk zitten betekent niet dat je niets kunt doen omtrent Pasen.

Hoe wij Pasen vierden voor het corona virus

Pasen, een belangrijk feest voor de christenen. Een feest waarbij we vieren dat onze Redder voor ons gestorven is. Voor mij persoonlijk een heel belangrijk feest. We starten deze dag normaal bij mijn schoonvader met een paasontbijt. Yes, ook wij houden daar van. Met lekkere broodjes en fruit. Daarna gaan we door naar de kerk waar we het feest van de opstanding mogen vieren. Na deze dienst, die vaak wat langer duurt dan normaal, doen we het rustig aan.

Hoe kun je nu naar de kerk?

Wat ben ik blij met de technologie van tegenwoordig. Er zijn zo veel online diensten te bekijken, dat er echt ergens wel iets zal zijn dat je aanspreekt. Vele PKN kerken streamen een dienst of overdenking uit via kerkgemist. Dan kun je als je lid bent van zo’n kerk dus gewoon je eigen kerkdienst volgen, maar dan vanuit huis. De kerk waar wij lid van zijn, doet dat bijvoorbeeld ook. Maar je kunt ook kijken bij een andere kerk, Moazïek 0318 heeft ook een live dienst bijvoorbeeld (zelfs ook 1 voor kinderen) en ook EO Beam zendt een soort dienst uit.

pasen in tijden van crisis Minke

Pasen beleven met je kinderen

Voor mij staat het kruis centraal tijdens Pasen. Ik had al raamstickers gekocht voor het Paasverhaal en deze op het raam zitten (ik kocht ze bij dozign, maar er zijn er veel meer). Daarnaast leven we naar Pasen toe door kaartjes van studio sprankel en heeft ook de wonderwolk mooi kaartjes voor de allerkleinste. Het kruis groot aanwezig mist ik toch wel een beetje. Dus toen we het huis in paasstemming brachten heb ik met tape een kruis op het raam gemaakt en hebben de kinderen deze geschilderd. Een mooi kruis als teken van ons geloof op het raam.

Papa is er niet met Pasen

Papa zal er dit jaar niet zijn, nachtdiensten. Normaal komt het al zelden voor dat hij er is met feestdagen. Er is altijd wel iets dat hij moet werken. Maar dit jaar vind ik dat extra jammer. De kinderen zullen er niet zo veel van merken. We maken er ons eigen feestje van dit jaar met een lekker ontbijt & gezelligheid. We kiezen een dienst om te kijken en zullen misschien nog wat boekjes raadplegen of er een leuke knutsel is om te doen.

Ik wens jullie toch een leuke Pasen samen met je gezin

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer lifestyle artikelen.
En hier lees je meer van en over Minke.

Beeld  ‘Easter christian family’ via Shutterstock.
Andere foto’s zijn afkomstig van Minke zelf en het © ligt dan ook bij haar.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

pasen in tijden van crisis pinterest

Close
Read previous post:
knock-out geslagen door corona
‘Knock-out geslagen door corona’ | Column over onvervulde kinderwens

Elle houdt op MOMmag. een column bij over haar onvervulde kinderwens, vruchtbaarheidstraject en alles wat daarom heen een rol speelt...

Close