Close
Trend alert | Dit lijken de populairste babynamen van 2019 te worden!

Trend alert | Dit lijken de populairste babynamen van 2019 te worden!

Het einde van het jaar komt in zicht en dus beginnen de eerste lijstjes al weer te verschijnen. De webwinkel Hippe-Geboortekaartjes.nl  zocht uit wat de populairste babynamen van 2019 lijken te worden. Met twee baby’s op komst, vonden wij dat natuurlijk ontzettend leuk om te lezen. Jij wellicht ook? 

Lees ook: ‘Waarmee moet je rekening houden als je de voornaam van je kind kiest?

populairste babynamen van 2019

Dit lijken de populairste babynamen van 2019 te worden!

Hippe Geboortekaartjes onderzocht de trends in de namen die op de geboortekaartjes zijn, maar analyseerde ook het online namen zoekgedrag van de laatste maanden. Deze gegevens werden allemaal nauwkeurig geanalyseerd en zo kan voorspeld worden wat ‘de’ namen in het nieuwe jaar zullen gaan worden. Opvallend detail: Er staan ontzettend veel korte namen in de top 10. Zowel voor jongens als voor meisjes. Leuk om te lezen als je inspiratie zoekt, maar ook om te kijken of ‘jouw’ naam ertussen staat.

Populaire jongensnamen van 2019

Grappig om te lezen, in het lijstje van de meest populaire jongensnamen van 2017 stond bij de jongens de naam Noah nog op nummer één. Dit jaar is deze naam uit de top 10 verdwenen!

Dit zijn de populairste namen:

 1. Lucas
 2. Luuk
 3. Sam
 4. Finn
 5. Mees
 6. Sem
 7. Liam
 8. Julian
 9. Mason
 10. Teun

Zoals het er nu naar uitziet, gaat Lucas van de derde plaats naar de eerste plaats. In 2015 en 2016 stond de naam Lucas nog op de vierde plaats. Maar vergeet niet, dat Lucas ook als Lukas geschreven kan worden en daarmee is de naam ontzettend populair. En wat is de kortere versie van Lucas? Juist ja! Luuk.

Populairste meisjesnamen van 2019

Vorig jaar was Emma nog de meest populaire naam voor meisjes. In 2015 en 2016 stond deze meisjesnaam op de tweede plek. Dit jaar zakt de naam naar nummer 3 en is dus iets minder veelvoorkomend aan het worden.

Dit zijn de populairste meisjesnamen:

 1. Saar
 2. Mila
 3. Emma
 4. Tess
 5. Zoë
 6. Nora
 7. Lauren
 8. Puck
 9. Evi
 10. Luna

De populairste naam lijkt Saar te gaan worden. Dat is best grappig, want vorig jaar stond die naam nog op nummer 18. Sara stond op 7 en lijkt nu uit de top 10 verdwenen. Tess blijft populair, net zoals Emma, Mila, Zoë en Evi.

Staat ‘jouw’ naam ertussen? Heb jij er rekening mee gehouden bij het geven van een naam, of het een populaire naam zou zijn? Of laat je je daar niet door beïnvloeden? Wij zijn benieuwd! Praat je mee over dit onderwerp op onze Facebookpagina? Daar lees je ook alle laatste nieuwtjes, artikelen en andere leuke acties.

Uitgelichte afbeelding Africa Studio via Shutterstock.

Close
Read previous post:
geslacht van je baby voorspellen
7 manieren om het geslacht van je baby te voorspellen

Tijdens je zwangerschap zelf het geslacht van je baby voorspellen? Het blijft leuk om als zwangere te kijken of alle...

Close