Close
Uit tip | Gratis met je puber naar de bioscoop bij Vue

Uit tip | Gratis met je puber naar de bioscoop bij Vue

Bijna elke puber ouder zal het beamen: De één-op-één momenten met je puber zijn vaak schaars. Want gamen, social media en chillen met vrienden hebben prioriteit. Toch zijn die momenten belangrijk. Hoe leuk is het dan dat je gratis met je puber naar de bioscoop kan bij Vue?

Lees ook: ‘Babyboom | Deze sterren hebben babynieuws!

met je puber naar de bioscoopGratis met je puber naar de bioscoop bij Vue

Een uitje met je puber is het ideale moment om eens een keer samen een goed gesprek te voeren. Bijvoorbeeld over geen alcohol drinken tot achttiende jaar en waarom roken zo slecht is. Daarom organiseert NIX18 op 26 januari 2020 de Zondag van NIX. Op die dag kunnen ouders hun pubers gratis meenemen naar een Vue bioscoop. 

Wist je dat één op de drie ouders met hun puber afspraken heeft over geen alcohol drinken en niet roken onder de achttien jaar. Dat aantal neemt snel toe. Want ruim tachtig procent van de ouders wil graag dit jaar met hun kind praten over alcohol en roken. Sterker nog: bijna de helft van de ouders wil dit in 2020 op regelmatige basis doen. Een gezellig uitje vinden ze daarvoor een goed moment. Bijvoorbeeld tijdens een bioscoopbezoek, blijkt uit een peiling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Gratis met je puber naar de bioscoop bij Vue

NIXEN met je puber

Op de Zondag van NIX kun je samen met je puber naar een grote bioscoophit. Het ticket voor je kind kost nix. De middag is niet alleen leuk, maar dus ook een ideaal moment om met je kind te praten over roken en drinken. Door mét je puber in plaats van tégen je puber te praten groeit het zelfvertrouwen van je kind, en wordt je puber er beter in om zijn of haar eigen gedachten, gevoelens en ervaringen onder woorden te brengen. En dat is goed, want een puber met zelfvertrouwen kan beter nee zeggen tegen verleidingen.

Lees ook: ‘Basis opvoedtips voor pubers. Zo houd je het gezellig thuis!

Koop tickets voor dé bioscoophit

De Zondag van NIX vindt plaats op 26 januari 2020 en de film draait om 15:00 uur. Tickets bestel je eenvoudig op NIX18.nl. Op die website vind je ook meer informatie en handige tips om met je kinderen te praten over geen alcohol drinken en niet roken. Denk aan op tijd afspraken maken, geen ruziemaken als je kind toch een keer de mist ingaat en altijd een positieve houding aannemen tijdens het gesprek. Met die tips en informatie maak je ook van de Zondag van NIX een nuttige en vooral leuke middag. Kun je de 26e om wat voor reden dan ook niet naar de bios? Hou dan je eigen Zondag van NIX. Ga bijvoorbeeld samen bowlen, of karten, of iets anders dat jullie beiden leuk vinden. Geef hierbij sowieso het goede voorbeeld en raak zelf ook die sigaret niet aan en/of laat dat drankje achterwege.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen over pubers.

* Uitgelichte foto Zoriana Zaitseva via Shutterstock.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

Gratis met je puber naar de bioscoop bij Vue

Close
Read previous post:
ervaring met pcos
Dossier Kinderwens | Esmee: Mijn ervaring met PCOS

Een maand geleden kon je op MOMmag. uitgebreid lezen over PCOS en wat dat precies inhoudt. Een aantal van onze...

Close