Close
5 rustgevende apps voor drukke moeders

5 rustgevende apps voor drukke moeders

‘We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer doorgaaaan’. Alfred Jodocus Kwak was vast een moeder, want deze woorden kwamen uit zijn mond (of uit Herman van Veens brein? 😉 ). Hartstikke leuk dat rennen, springen, vliegen, duiken en zo, maar waar is dan je rustpunt? Maak jij genoeg tijd vrij voor jezelf en je (innerlijke) rust?

Uit ervaring weten wij dat de meeste moeders dat niet doen en eigenlijk is dat hartstikke zonde, want door vaak genoeg rust te nemen, krijg je ook weer meer energie. Misschien kun je beginnen met een app? Wij vertellen je alvast 5 rustgevende apps waarmee je zo aan de slag kunt!

5 rustgevende apps voor drukke moeders

Calm

Wist je dat deze app, app van het jaar is geworden en een van de meest gedownloade apps in de app-store en op android was? De Calm-app voor Android komt voort uit de gelijknamige website. In de app vind je een veel oefeningen om te ontspannen en andere handvaten om meer rust te krijgen. De eerste zeven dagen wordt je uitgelegd wat meditatie en mindfulness nu eigenlijk inhouden en kun je verschillende rustgevende geluiden beluisteren zoals een kabbelend beekje, of krekels. Daarnaast kun je een bodyscan doen.

Als de app je bevalt, kan je na een week een betaalde versie kopen. Die kost €9,99 per maand of €39,99 per jaar. In de betaalde versie vind je nog meer oefeningen, zoals een slaap-hulp, oefeningen voor je concentratie, zelfvertrouwen en sessie die kunnen helpen bij een rustiger en meer gebalanceerd leven. Ook leuk: Je kunt ook luisteren naar inspirerende bed time stories die ingesproken zijn door bekendheden zoals Stephen Fry en Tamara Levitt.

⇒ App-store & Google Play 

Headspace

Ook deze app is gigantisch populair. De focus van de Headspace app: Mensen die mediteren hebben minder last van stress, kunnen zich beter focussen en slapen lekkerder. Dat is wetenschappelijk aangetoond. Headspace maakt meditatie simple. De app leert je de vaardigheden van meditatie en mindfullness, die je leven kunnen veranderen en verbeteren. En dat in maar een paar minuten per dag.

De meditatie sessies duren zo’n tien minuten en richten zich op een beter slaapritme en meer concentratie. De eerste tien sessies zijn gratis, daarna krijg je tegen betaling toegang tot de hele Headspace bibliotheek.

Per maand betaal je dan €9,99. Als je een jaarabonnement afsluit betaal je elke maand €5,99 (wordt wel in een keer gefactureerd). Daarnaast kun je een abonnement voor de rest van je leven afsluiten en dan betaal je een keer €299,99.

App-store Google Play

Breathing Zone

Wie wel eens een yogales heeft gevolgd, weet dat ademhaling een essentieel onderdeel van yoga is. Daarnaast is ademhaling sowieso hartstikke belangrijk. Uit onderzoek bleek dat veel gezondheidsproblemen voortkomen uit verkeerd ademhalen. Daarnaast ga je als je stress hebt, ook vaak ‘hoog’ ademen wat niet goed is.

Om ook buiten yoga om ook aandacht te besteden aan de ademhaling is Breathing Zone ontwikkeld. Deze app leert je op een fijne manier om je ademhaling onder controle te brengen. Dat doet de app op een bijzondere manier. Het gebruikt namelijk de microfoon van je smartphone om je ademhaling in te schatten. Daarna krijg je gemeld hoeveel ademhalingen beter voor je zouden zijn. Om je ademhalingen te kunnen visualiseren en te controleren zie je een mooie caleidoscopische bloem.

Breathing Zone werd in 2014 gekozen tot winnaar van de ‘Beste alternatieve medicijn app’ en wordt zelfs aangeraden in de Harvard Health Newsletter. In Android kost de app €1,99 en voor iPhone is ‘ie duurder, namelijk €4,99.

App-store & Google Play.

De Mindfulness app

Deze app komt oorspronkelijk uit Zweden en belooft meer rust in je hoofd. Of je nou al vaker hebt gemediteerd of een beginner bent, de app kan je helpen meer in het moment te zijn. In de app vind je een warming-up en verschillende (stille of begeleide) meditaties met een vaste tijdsduur, tussen de drie en dertig minuten. Ook kun je zelf meditaties op maat maken.

De begeleide meditaties zijn ingesproken door Helma Ton. Zij is de voorzitter van de Vereniging van Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen. Gebruikers waarderen haar stem en begeleiding vaak enorm. In je persoonlijke profiel houd je je eigen voortgang bij en kun je doelen maken.

De Mindfulness app heeft een gratis versie en een premium abonnement dat €9,99 per maand of €59,99 per jaar kost. In de gratis versie vind je:

• Een vijfdaagse serie met begeleide oefeningen als introductie op mindfulness in het algemeen
• Sessies met een vaste tijdsduur: begeleide en stille meditaties van 3 tot 30 minuten
• Aanpasbare meditatie met begeleide introductie, klankschaal en natuurgeluiden
• Reminders en berichtjes die je vertellen wanneer je weer zou kunnen gaan mediteren
• Statistieken van je meditatie gedrag

In de premium versie vind je:

  • 200 begeleide meditaties en cursussen die worden gegeven door bekende meditatie-leraren. Deze zijn wel vaak in het Engels.
  • Thema’s als stressverlichting, focus, slaap, emoties, kinderen en tieners, mindfulness op het werk en relaties
  • Offline de app kunnen gebruiken

App-store & Google Play.

7Mind Meditatie&Mindfulness

De slogan van 7Mind? ‘7 minuten per dag om je leven te veranderen’. Klinkt goed toch? 7Mind biedt een makkelijke introductie voor meditatie en mindfulness. Je beetje rust onafhankelijk van hoe je dag eruit ziet en hoe druk je eigenlijk bent.

Met tips en kleine reminders helpt 7Mind je om te gaan mediteren er er een gewoonte van te maken. In de app vind je speciale meditatie oefeningen die ontwikkeld en toegankelijk zijn voor iedereen. Stapsgewijs leer je meditatie en mindfulness technieken, waarmee je je aandacht naar binnen kunt richten, in het moment zelf terecht kunt komen en je beter zou moeten kunnen ontspannen.

De gratis basiscursus bestaat uit 7 sessies en wat losse meditaties. Wil je meer, dan kun je kiezen voor een abonnement op maand- of jaarbasis. Per maand kost de app €11,99, per jaar €59,99 en een levenslang abonnement kost €189,99. 7Mind werd onder andere aangeraden door de Harvard Business Manager.

App-store & Google Play.

Welke rustgevende app past bij jou?

Dat kunnen wij natuurlijk niet zeggen. Omdat de meeste apps toch eerst een gratis versie hebben, zou je gewoon kunnen proberen welke app je het fijnst vindt om mee te mediteren en/of te leren over mindfulness.

Mediteer jij wel eens of ben je je bewust van het nu? Zou een van deze apps iets voor jou kunnen zijn? Of heb je zelf nog een tip voor een handige app?

Uitgelichte foto via Shutterstock.

Close
Read previous post:
colourful rebel kids collectie
Colourful Rebel lanceert KIDS collectie!

Wat een leuk nieuws ontvingen wij vandaag! Vanaf dit seizoen start het merk Colourful Rebel met een eigen kids collectie...

Close