Close
Sinterklaas anekdotes | De meest grappige, lieve en leuke verhalen van ouders & kinderen!

Sinterklaas anekdotes | De meest grappige, lieve en leuke verhalen van ouders & kinderen!

In veel steden en dorpen komt hij morgen aan: Sint Nicolaas. Om alvast lekker in de stemming te komen, verzamelden wij de meest grappige, lieve en leuke Sinterklaas anekdotes van ouders & kinderen.

Lees ook: ‘10 leuke boeken over Sinterklaas voor peuter & kleuter

Sinterklaas anekdotes

Sinterklaas anekdotes

Niet aan papa en mama vertellen

Karen had jaren geleden een oppaskind, Clemens (toen 5 jaar oud). Tijdens een oppasavond – Sinterklaas was al in het land – vertelde hij haar: “Weet je? Sinterklaas bestaat helemaal niet. Maar dat moet je maar niet aan papa en mama vertellen, want die geloven nog.”

Een andere

Natasja: ‘Onze zoon (nu 18) was 4 jaar wanneer dit zich afspeelt.
De dag van de intocht begon hier vroeg in huis. Sinterklaas had wind mee (ik jokte er altijd een nachtje bij zodat er in ieder geval goed geslapen werd) en zou zo aankomen.

Ik op de fiets met 2 kids naar het centrum van Gouda om de Sint te verwelkomen.
Omdat ik jaren als Piet op de boot had gestaan wist ik hoe makkelijk het was als de namen van de kids op jassen, mutsen etc stonden. Zo ook dit jaar muts met naam, button met naam en we mochten vooraan staan.

De Sint kwam van zijn boot en na een korte wandeling over de steiger stonden we oog in oog met, de voor Gouda, nieuwe Sint.
Corné bekeek de Sint zeer aandachtig en dat viel de Sint op.
Sint aan Corné: “Hallo Corné, is er wat? Ja zei Corné, u bent een ander als vorig jaar….”

Sta je dan als Sinterklaas……

Dood

De dochter (7 jaar oud) van Kim: “Sinterklaas is toch al lang dood? Die leefde meer dan 100 jaar geleden heeft de juf verteld. Die pieten doen dat nu allemaal.”

Wie is wie

‘Mijn ouders dachten dat het leuk was om een Sinterklaas in te huren op Sinterklaasavond. Ik was 7 en geloofde nog heilig.
De Sint kwam binnen en vol verwachting klopte ons hart. Op het trappetje naar de zitkamer ging het al mis. De ingehuurde Sinterklaas struikelde en viel languit de zitkamer in.

Hij bleek dus stomdronken.
Met driedubbele tong sprak hij ons aan bij de verkeerde namen van hele andere kinderen.

“Sinterklaas was vast een beetje moe”, zei mijn moeder later.
Gelukkig vond ik dat een hele goede verklaring voor zijn rare gedrag. Die man is natuurlijk ook al hartstikke oud.’

Schuldgevoel

Brenda: ‘Toen ik 7 jaar was vertelde mijn moeder me bij vol daglicht op een doodnormale herfstdag dat Sinterklaas niet bestond en dat zij en mijn vader al die tijd voor Sinterklaas hadden gespeeld. Uit een reflex kwam een gevoel van verraad bij me naar boven. Dat ze me al die tijd hadden voorgelogen en misleid!

Maar nog voordat ik daar boos over kon worden kwam de gedachte bij me op, die ik uitsprak: “Dus hebben jullie al die tijd alle cadeautjes zelf betaald?” Ik voelde me schuldig dat ik altijd zoveel en zulke grote cadeau’s op mijn verlanglijstje zette. Ik was in de veronderstelling dat Sinterklaas toch zijn eigen geldfabriek had. Als ik had geweten dat mijn ouders dit hadden moeten ophoesten had ik niet zo hebberig geweest!’

Surprise

sinterklaas anekdotes surprise baby

‘Onze zoon besloot zichzelf cadeau te doen op 5 december, alweer bijna 5 jaar geleden’, vertelt Nienke. ‘Ik was 1 december uitgerekend en heb de hele tijd geroepen niet op 5 december komen. Inleiding stond gepland op 9 december. Hij besloot zelf te komen. Ik werd 5 december wakker met een wee. En zei tegen mijn man: “Ik heb een surprise ?.”‘

Herkend

Marloes: ‘Zwarte Piet spelen als 18 jarige bij mijn moeder op school (kleuterjuf). Van de ruim 300 leerlingen inclusief mijn zusje uit groep 6 had niemand door dat ik het was. Behalve… de enige leerling uit groep 1 met syndroom van Down.’

Mijn vader is Sinterklaas

‘Mijn vader speelt al ruim 30 jaar Sinterklaas in ons dorp’, vertelt Yvon. ‘Zijn smoes was altijd dat hij op oefening was voor de brandweer.
Ik 4 jaar, had net nieuwe handschoenen gekregen van hem. En met de intocht hoor ik Sinterklaas zeggen: “Wat heb jij een mooie handschoenen.”

Mijn moeder had geen schijn van kans en kon niet meer ontkennen.
Mijn vader was het.
Aan al mijn vriendinnetjes verteld, die verklaarde me voor gek.
Wilden niet meer met mij spelen.
Maar goed, zoals altijd had ik gewoon gelijk?.’

Verkleedpartijtje

Margreet: ‘Wij vertellen onze dochter (4 jaar oud) al van begin af aan hoe het zit: Dat het een verkleedpartijtje is. Maar het blijft lastig: “Die verklede man komt wel echt uit Spanje toch?”‘

Het geheim van Sinterklaas

‘Ik kreeg bijna een hartaanval’, aldus Simone. ‘Mijn dochter van 7 kwam er laatst mee, dat ze ‘het geheim van sinterklaas’ wist. Ik schrik en dacht; nu al?  Waarna ze vertelde: “Het geheim van Sinterklaas is… Hij heeft een hartjes onderbroek.” Pffffff.’

Dezelfde schoenen

Cat: ‘Sinterklaas die als kind bij mij op school kwam, had de zelfde schoenen en bril als mijn vader. Wat ik als kind heel vreemd vond . Nu kan ik er om lachen als ik naar de foto terug kijk, want ik zat ook gewoon bij mijn vader op schoot.’

Gewond door een pepernoot

‘Ik ging met mijn tweeling van toen 4 jaar oud voor het eerst naar de intocht in Amsterdam en had me daar best druk over gemaakt’, vertelt Elise. ‘Zouden er geen demonstraties zijn? Is het niet gevaarlijk zo’n mensenmassa? Die waren er niet en dat was het niet. Wat wel gevaarlijk was, waren de pepernoten. Een Piet smeet met iets te veel enthousiasme pepernoten in het publiek en een van die noten kwam precies in mijn oog terecht.

Ik probeerde me groot te houden, maar het deed zo’n pijn en mijn oog bleef maar tranen.
Uiteindelijk eindigde ik met een jengelend peuterduo op de eerste hulp. Mijn hoornvlies bleek beschadigd.
Nu kan ik er om lachen, maar ik wil iedereen waarschuwen. Pas op voor die gevaarlijke pepernoten!’

Hulp Sinterklaas

Jochem: ‘Mijn zoon (toen 6 jaar oud) mocht op de Sinterklaasviering van mijn werk bij Sinterklaas op schoot komen zitten. Die werd gespeeld door mijn leidinggevende. Tegen zijn natuur in was Rut heel timide op schoot en hield hij zijn mond stokstijf dicht.

“Vond je het een beetje spannend bij Sinterklaas op schoot”, vroeg mijn vriendin.
“Nee”, zei hij heel hard zodat iedereen het kon horen want het was net een beetje stil in de zaal. “Dit was echt duidelijk een hulp Sinterklaas, want de echte stinkt niet zo.”

Wij willen iedereen bedanken voor het delen van deze geweldige Sinterklaas anekdotes! 

⇒ Heb jij zelf ook een leuke anekdote over Sinterklaas die je wilt vertellen? Praat je mee op onze Facebookpagina of op Instagram!?

Hier lees je meer artikelen over de feestdagen.

* Uitgelichte foto Nietjuh via Pixabay
Foto baby © Nienke Westerhof

Close
Read previous post:
zwangerschapsshoot van michelle
De zwangerschapsshoot van.. Michelle!

We hebben weer een prachtige zwangerschapsshoot om aan je te laten zien. Elke shoot vertelt een eigen verhaal en misschien...

Close