Close
Sophie de giraf en Artsen Zonder Grenzen gaan samen de strijd aan tegen mazelen

Sophie de giraf en Artsen Zonder Grenzen gaan samen de strijd aan tegen mazelen

Mooi nieuws! Sophie de giraf, het wereldberoemde babybijtspeeltje, en internationale hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen gaan samen  de strijd aan tegen de mazelen. Dat doen ze door middel van de verkoop van een speciale Sophie de giraf Awardset. We vertellen je meer over deze bijzondere samenwerking. 

Lees ook: ‘Goede doelen waaraan je babyspullen kunt doneren‘.

sophie de giraf en artsen zonder grenzen baby

Sophie de giraf en Artsen Zonder Grenzen

Een groot gedeelte van de opbrengst van de verkoop van de speciale Sophie de giraf Awardset wordt gebruikt door Artsen Zonder Grenzen om mazelenvaccinaties te financieren. Per verkochte Awardset worden maar liefst drie vaccinaties betaald en daarmee dus ook drie kinderen geholpen!

Dankzij deze mooie samenwerking zijn er momenteel wereldwijd al 75.000 vaccins tegen mazelen aan kinderen gegeven. Daarmee zijn al diverse (kinder)levens gered.

Strijd tegen mazelen

Waarschijnlijk is deze informatie al bij je bekend, maar voor de zekerheid herhalen we het nog. Mazelen is een ziekte die wordt veroorzaakt door het enorm besmettelijke mazelenvirus. Zonder behandeling kan deze ziekte levensbedreigend zijn, vooral bij kleine kinderen en bejaarden. Gelukkig bestaat er inmiddels een goed vaccin dat in de meeste gevallen preventief tegen mazelen werkt. In Nederland worden kinderen in Nederland ertegen ingeënt via twee BMR-vaccinaties als de kindjes 14 maanden en 9 jaar oud zijn. Helaas is het vaccin in ontwikkelingslanden vaak niet of niet voldoende beschikbaar. Hierdoor sterft er nog elke 9 minuten een kind aan de gevolgen van deze nare ziekte. Door middel van deze bijzondere samenwerking hopen Sophie de giraf en Artsen Zonder Grenzen een belangrijke stap te zetten in de strijd tegen mazelen.

sophie de giraf en artsen zonder grenzen 3

Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen werd in 1971 als Médecins Sans Frontières (MSF) opgericht door twee Franse artsen. De organisatie heeft als doel om mensen in nood te helpen die medische hulp hard nodig hebben, maar die niet (kunnen) krijgen. Er wordt door Artsen Zonder Grenzen geen onderscheid gemaakt in ras, politieke overtuiging of religie. Iedereen heeft recht op hulp ongeacht afkomst of achtergrond. In 1999 werd de organisatie voor haar werkzaamheden beloond met de Nobelprijs voor de Vrede. Momenteel zendt Artsen Zonder Grenzen rond de 1.000 hulpverleners uit die ter plaatse samenwerken met zo’n 7.500 lokale medewerkers. Wereldwijd wordt er in ongeveer 25 landen hulp geboden.

Sophie de giraf Awardset

sophie de giraf en artsen zonder grenzen awardsetSinds kort is de Sophie de giraf Awardset ook in Nederland te koop. Met de set geef je niet alleen een leuk (kraam)cadeau aan een kindje. Je zorgt er ook voor dat er drie kinderen kunnen worden ingeënt tegen deze vreselijke ziekte. Je kunt je eigen kindje verwennen, een kindje van vrienden, bekenden of familie, maar je kunt er ook drie kindjes die je niet kent, mee redden. Dat is toch een mooie gedachte? Ook als je het zelf als cadeau krijgt?

De Sophie de giraf Awardset is een cadeauset die bestaat uit de originele Sophie de giraf en een vanille bijtring. De populaire giraf is gemaakt van 100% natuurlijke rubber en is volledig vrij van schadelijke stoffen als BPA, PVC en Phthalates. Hierdoor kunnen baby’s er veilig op bijten en sabbelen. In de gewone giraf zit ook nog een leuk piepje en ligt lekker in de hand, waardoor ze een enorme aantrekkingskracht op kindjes heeft.

De set kun je herkennen aan de speciale hartvormige sticker op de verpakking en is in Nederland verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De adviesprijs is €21,99 waarvan dus een gedeelte van de opbrengst voor de vaccins is bestemd.

Wil je meer informatie? Die kun je vinden op de website van Kleine Giraf.
Hier vind je ook een overzicht met verkooppunten.

Zou jij het leuk vinden om deze set te krijgen of te geven? Praat je mee op onze Facebookpagina of op Instagram?

 

Close
Read previous post:
NoBell wintercollectie 2018 (tiener)
Tiener | NoBell wintercollectie 2018

Ken jij het kledingmerk NoBell’ al? Wij zagen de nieuwe collectie in en werden direct enthousiast. Wat een enorm stoere...

Close